۲۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۴۰

حق دسترسی ریل از سرمایه گذاران دریافت نمی شود

حق دسترسی ریل از سرمایه گذاران دریافت نمی شود

مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به اینکه مقرر شده در بلندمدت در حوزه مسافری حق دسترسی از شرکت‌های سرمایه‌گذار خصوصی دریافت نشود، گفت: هم اکنون در بخش مسافری نیازمند 12 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن پورسیدآقایی امروز صبح در پانزدهمین همایش بین‌المللی حمل و نقل ریلی با اشاره به اینکه بهره وری بالا، حمل و نقل انبوه، استهلاک کم از مزایای صنعت حمل و نقل ریلی است، گفت: قیمت حمل و نقل بار و مسافر در جاده ها بسیار کمتر از ریلی است در صورتیکه هزینه زیادی را دولت بابت یارانه سوخت، استهلاک جاده ها و آلودگی هوا در این بخش می پردازد.

وی افزود: مزایای حمل و نقل ریلی در کشور خفه شده است که علت عمده آن وضعیت غلط قیمت گذاری در اقتصاد ایران است و تازمانیکه روش های درستی اجرا نشود علایم اشتباهی به متقاضی می دهیم.

مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه با پایین نگه داشت نرخ سودخت بازار را به سمت حمل و نقل جاده ای می بریم، گفت: در حال حاضر قیمت هر تن کیلومتر بار در حمل و نقل جاده ای 60 تومان است که این یک نشانه غلط به سیستم می دهد تا همه از جاده ها استفاده کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با باین اینکه در همه کشورها عوارض بر نرخ سوخت در نظرگرفته می شود، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت هر لیتر گازوئیل برای شبکه ریلی 150 تومان است و باید ضرر اینکه قانون‌گذاران و متولیان امکان واقعی کردن قیمت گازوئیل را ندارند یا به هر دلیلی دولت و مجلس تمایلی به این کار ندارند  متولیان حوزه حمل و نقل بپردازند.

وی افزود: اگر قیمت سوخت 3 هزار تومان شود. نرخ هر تن بار در جاده از 60 هزارتومان کنونی به 210 هزارتومان افزایش می‌یابد. در حوزه راه‌آهن هم ما باید این کار را انجام دهیم اما نظر متولیان اینگونه نیست بنابراین مابه‌التفاوت قیمت را باید از محل یارانه‌ها جبران کنیم.

پور سید آقایی با اشاره به اینکه در هدفمندی یارانه‌ها، منابع به صورت هدفمند توزیع شود، گفت: این در حالی است که این اتفاق نیفتاد چرا که سیستم هدفمندی یارانه‌ها به گونه‌ای عمل کرد که این برنامه محقق نشد. اگر براساس هدف اولیه اقدام می‌شد بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی ترغیب می‌شد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در بخش مسافری نیازمند 12 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری هستیم و این حجم سرمایه‌گذاری با توجه به نرخ‌های کنونی از عهده بخش خصوصی بر نمی‌آیند بنابراین باید سرمایه‌گذاری را در راه‌آهن جذاب کنیم.

مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به اینکه به تازگی مقرر شد تا در بلندمدت در حوزه مسافری حق دسترسی از شرکت‌های سرمایه‌گذار خصوصی دریافت نشود، گفت: همچنین باید در راستای توسعه حمل و نقل ریلی از محل وجوه اداره شده با بهره‌های پایین، تسهیلات اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

معاون وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: راهکارهای فراوانی برای توسعه حمل و نقل ریلی پیش‌بینی شده اما این راهکارها نیازمند اصلاح مسائل اقتصادی در بعد کلان کشور است.

همچنین در این همایش ابوالفضل بهره دار رئیس انجمن حمل و نقل ریلی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از مشکلات ربطی به تحریم های صنعت ریلی ندارد و باید در داخل برطرف شود.

وی افزود: اگر سهم حمل و نقل ریلی 30 درصد تعیین شده چرا تاکنون محقق نشده است زیرا باید در سال 92 به این هدف می رسیدیم اما در آستانه سال 93 قرار داریم و هنوز خیلی به ارقام هدف دور هستیم.

بهره دار با تاکید بر اینکه بخشی از مطالبات عمومی جامعه را باید محقق کنیم، افزود: حمل و نقل در واقع صنعتی بین رشته‌ای است و براساس آمارهای موجود تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید تاسال ۲۰۳۰ میلیادی تمام خطوط ریلی خود را برقی کنند. 
 

کد خبر 2158779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha