۲۹ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۳۴

رشد 600 درصدی صادرات مبلمان در سال 92

رشد 600 درصدی صادرات مبلمان در سال 92

رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران از رشد 600 درصدی صادرات مبلمان در سال 92 خبر داد و گفت: صادرات مبلمان به 20 میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن احمدیان در نشست خبری در جمع خبرنگاران از شکسته شدن رکورد صادرات مبلمان در سال 92 خبر داد و گفت: صادرات مبلمان رشد 600 درصدی را در سال 92 تجربه کرد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران، افزود: در حالیکه صادرات 8 میلیون دلاری مبلمان از کشور در سال 91 جهشی 4 برابری در مقایسه با ارزش صادرات این محصول در سال 90 را نشان داده بود، تنها در شش ماهه اول امسال صادرات مبلمان کشور به 20 میلیون دلار رسید.

وی تصریح کرد: بر این اساس پیش بینی می شود صادرات مبلمان کشور در سال جاری به 50 میلیون دلار برسد که این بالاترین رقم ارزش صادرات در تاریخ صنعت مبلمان کشور است.

به گفته احمدیان، صنعت مبلمان کشور توانسته با عملیاتی نمودن ظرفیت های صادراتی خود ضمن 6 برابر شدن ارزش صادرات مبلمان در سال 92 نسبت به 91 رکورد ارزش صادرات این محصول را بشکند.

وی، عراق، قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و کشورهایی از حوزه خلیج فارس و اروپا را به ترتیب به عنوان عمده کشورهای مقصد صادرات مبلمان ایران ذکر کرد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان با بیان اینکه صنعت مبلمان کشور با انجام سرمایه گذاری های گسترده در زیرساخت ها و تکنولوژی های مورد استفاده در واحدهای تولید طی سالهای 75 تا 88 توانسته به ظرفیت و توان بالای تولید مبلمان باکیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی نائل شود، خاطر نشان کرد: ارزش پایین نرخ ارز همواره مانع از دستیابی این صنعت به قیمت های رقابتی در بازارهای صادراتی می شد.

وی اظهار داشت: در واقع افزایش نرخ ارز در سال گذشته منجر به کنار رفتن موانع دستیابی به قیمت های رقابتی از پیش پای این صنعت و به ظهور رسیدن توان آن برای حضور در بازارهای خارجی شد.

احمدیان خاطر نشان کرد: بزرگترین معضل و مانع پیش روی توسعه صنعت مبلمان، عدم دسترسی این صنعت به جریان پایدار و متنوع مواد اولیه با قیمت های موجود در بازارهای جهانی و نیز عملیاتی نمودن ظرفیت های خالی تولید در این صنعت است.

وی تاکید کرد: این معضلات صرفا با حمایت مسئولان دولت قابل حل است و البته باید از برخی تصمیمات و اقدامات غلط و غیرکارشناسی سازمان های مسئول در امر واگذاری مجوز برگزاری نمایشگاههای تخصصی و فنی صنعت مبلمان به شرکت های غیرمتخصص و یا ممنوعیت ها و تعرفه های غیرکارشناسی اعمال شده بر واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت مبلمان جلوگیری کرد.

احمدیان با استقبال از سیاست منع واردات مبلمان به کشور، خاطرنشان کرد: این سیاست فرصت مناسبی را برای توسعه بازار تولیدات داخلی و تمایل تولیدکنندگان خارجی به انجام سرمایه گذاری های مشترک فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر چند شرکت مطرح ترکیه در حال فراهم آوردن مقدمات تولید مشترک مبلمان با طرف های ایرانی در داخل کشور هستند و در همین حال اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان نیز در حال مذاکره با اتحادیه تولیدکنندگان مبلمان اداری ایتالیا و همچنین اتحادیه تولیدکنندگان مبلمان اسپانیا به منظور جلب سرمایه گذاری تولیدکنندگان آن کشورها با هدف صادرات به بازارهای خاورمیانه هستند.

احمدیان ظرفیت منحصر به فرد رشد بازار مصرف مبلمان در منطقه خاورمیانه و روسیه را طی دو دهه آتی از جمله فاکتورهای تاثیرگذار در جلب توجه تولیدکنندگان بزرگ مبلمان دنیا برای سرمایه گذاری در ایران دانست.

وی ضمن اعلام مخالفت قاطع کلیه تشکل های صنعت چوب و مبلمان کشور با آزادسازی واردات مبلمان از مسئولان سازمان توسعه تجارت، درخواست کرد که هر گونه تصمیم گیری برای رفع محدودیت های واردات مبلمان را منوط به اخذ نظر کارشناسی از تشکل های این صنعت کنند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران ضمن تاکید بر توان صنعت مبلمان کشور برای دستیابی به صادرات چند صد میلیون دلاری طی سه سال آتی از مسئولان دولت درخواست کرد تا توجه خاصی به رفع معضلات صنعت مبلمان داشته باشند.

وی یادآور شد: قدرت اشتغالزایی بالا، توان بالای تولید ارزش افزوده، تاثیر تعیین کننده بر گسترش صنایع جانبی از جمله شاخصه هایی است که می بایست مسائل و معضلات این صنعت را در اولویت توجه قرار داد.

احمدیان افزود: بدون شک رفع معضلات صنعت مبلمان در زمینه تامین مواد اولیه با قیمت های جهانی، پشتیبانی از حضور این صنعت در نمایشگاههای خارجی، حمایت از برگزاری نمایشگاههای تخصصی صنعت مبلمان به دست متخصصان این صنعت و اعمال کنترل قاطع بر واردات غیرقانونی مبلمان به کشور از جمله اولویت های مسئولان باشد.

کد خبر 2159591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha