۱ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۱۸

بخش گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نخستین بخش استفاده کننده از بانک نمونه های بالینی

بخش گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نخستین بخش استفاده کننده از بانک نمونه های بالینی

شیراز - خبرگزاری مهر: بخش گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نخستین بخش استفاده کننده از نخستین بانک نمونه های بالینی در کشور می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین بانک نمونه های بالینی کشور در حاشیه اولین کنگره بین المللی و ششمین همایش کشوری یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی رونمایی شد.

رئیس علوم پزشکی شیراز با آشنایی با شیوه عملکرد نخستین سامانه بانک نمونه های بالینی کشور، آمادگی بخش گوارش کودکان شیراز را برای استفاده از این سامانه اعلام کرد.

دکتر محمدهادی ایمانیه امکان گفتگوی همزمان و غیر همزمان متخصصان از تمامی نقاط کشور در این سامانه را از ویژگیهای مثبت بانک نمونه های بالینی کشور ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه امکاناتی در این سامانه ایجاد شده که می توان تشخیصها ، شناسنامه آموزشی، شرح حال، معاینه، دستورات، گزارشات پاراکلینک، گزارش سیر بیماری، گزارش پرستاری و سایر موارد مورد نیاز را مشاهده و ثبت کرد از این رو در ارایه آموزش به دانشجویان پزشکی نقش موثری خواهد داشت.

دکتر محمد حبیبی مدیر ایده پرداز و طراح این پروژه نیز در زمینه چگونگی استفاده از این سامانه بیان کرد: دانشجویان پزشکی بدلیل تعداد زیاد بیماریها و محدودیت زمانی برای حضور در بخشهای بالینی و کمبود فضا در بیمارستان های آموزشی و عدم وجود برخی بیماریها در یک مقطع زمانی ، نمی توانند تمام بیماریها را در بخشهای بالینی مشاهده کنند و بدون آموزش اغلب بیماریها ، بخش را ترک می کنند که این نقص از طریق قرار دادن نمونه های بالینی بیماریهای مختلف و آموزش از روی آنها در سامانه مذکور رفع می شود.

استفاده از آموزش الکترونیکی، عدالت در آموزش را همراه دارد

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت استفاده از آموزش الکترونیکی را موجب برقراری عدالت در آموزش دانست.

دکتر نادر ممتاز منش در جمع شرکت کنندگان در اولین کنگره بین المللی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی در شیراز، افزود: ما معتقدیم تمام اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور عضو مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی هستند و برای برنامه ریزی و پیشبرد فرآیندها به کمک این اساتید نیازمندیم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر تکنولوژی با سرعت قابل توجهی نسبت به گذشته شناخته و منتشر می شود بنابراین برنامه ریزیهایمان باید به این سمت باشد که به تکنولوژی دسترسی یابیم و آموزش ای مورد نیاز را دریافت کنیم.

دکتر ممتاز منش بیان کرد: دسترسی به تکنولوژِی یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی است که باید برای دستیابی به آن تلاش کنیم.

وی گفت: آموزش الکترونیکی موجب می شود که دانشجویان مناطق محروم نیز بتوانند از دانش اساتید برجسته دانشگاه ها استفاده کنند که این مسئله عدالت در آموزش را بدنبال خواهد داشت.

دکتر ممتاز منش افزود: بستر سازی و راه اندازی آموزش الکترونیکی یک ضرورت است و هزینه هایی که در این راستا صرف می شود بدلیل ایجاد امکانات مناسب در نهایت صرفه جویی در هزینه های آینده را بدنبال دارد.

رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: در روند آموزش پزشکی باید به موضوع آموزش حمایت طلبی در کنار سایر آموزش ها توجه کنیم.

دکتر کامران باقری لنکرانی افزود: موضوع هایی هستند که در زمینه آموزش آنها اقدامات زیادی انجام نشده و با توجه به اهمیتی که دارند سوژه های مناسبی برای توجه به آموزش الکترونیکی هستند.

وی اظهار داشت: توجه به موضوع هایی که در حال حاضر ارایه نمی شوند باید در اولویت برنامه ریزی جهت آموزش الکترونیکی قرار گیرند زیرا مواردی که ارایه آموزش در آن ها در حال حاضر موفقیت آمیز و تاثیرگذار است در اولویت تغییر شیوه آموزش قرار ندارند.

در حوزه سلامت الکترونیکی به سیاستهای راهبردی نیازمندیم

رئیس قطب آموزش الکترونیکی و آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر لزوم داشتن سیاست های راهبری در حوزه سلامت الکترونیکی تاکید کرد.

دکتر مجیدرضا فرخی در آیین گشایش اولین کنگره بین الملی و ششمین همایش کشوری یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی ، افزود: شیراز در زمینه آموزش الکترونیکی در کشور به عنوان یک قطب مطرح است در حالیکه نزدیک به 10 سال است که فناوری آموزش الکترونیکی در حوزه سلامت به کشور وارد شده و نیاز به توسعه بیشتری در این عرصه داریم.

وی اظهار داشت: برگزاری این کنگره زمینه تبادل نظر صاحب نظران داخلی و خارجی را فراهم کرده که امیدواریم در پایان این کنگره بیانیه ای برای سیاست های راهبردی در حوزه سلامت الکترونیکی داشته باشیم.

دکتر فرخی بیان کرد: این کنگره در شش محور برگزار می شود که شامل مدیریت و رهبری یادگیری الکترونیکی در نظام های آموزشی، کاربرد شیوه ها و فناوری های نوین در یادگیری الکترونیکی ، طراحی محیط های یادگیری الکترونیکی و تولید محتوا ، جنبه های فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی یادگیری الکترونیکی در نظام سلامت، توسعه آموزشهای الکترونیکی ضمن خدمت، آموزش های مداوم و خدمات شهری  و  ارزشیابی و کنترل کیفیت در یادگیری الکترونیکی است.

وی با اشاره به امکان حضور در کنگره به صورت مجازی گفت: 80 نفر از کشورهای مختلف دنیا از جمله کانادا ، آمریکا و سوئد به صورت آنلاین در کنگره شرکت می کنند.

دکتر فرخی افزود: 400 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این تعداد ارایه 55 مقاله به صورت سخنرانی و 170 مقاله به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.

وی گفت : در این کنگره شاهد 9 سخنرانی کلیدی هستیم که سه مورد از آنها از اساتید شرکت کننده از کشورهای آمریکا و نیوزیلند و شش نفر نیز از متخصصان داخلی هستند.

کد خبر 2161318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha