۴ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۳۵

16 هزار فارغ التحصيل حقوق بدون بازار كار/ دعوت رياست جمهوري براي همكاري با اسكودا

16 هزار فارغ التحصيل حقوق بدون بازار كار/ دعوت رياست جمهوري براي همكاري با اسكودا

رئيس اتحاديه سراسري كانونهاي وكلاي ايران با بيان اينكه از تعداد 20 هزار دانشجوي پذيرش شده در دانشگاهها سهم جذب قوه قضائيه و كانونهاي وكلا چهارهزار و 500 فارغ التحصيل حقوق است اعلام كرد: سالانه 16 هزار فارغ التحصيل حقوق در بازار كار سرگردانند.

به گزارش خبرنگار مهر، علي مندني پور در نشست خبري روز شنبه از افزايش دانشگاههاي حقوق و پذيرش زياد دانشجويان در اين رشته گلايه كرد و گفت: ورودي دانشكدههاي حقوق در سطح كشور بسيار بالاست و اين يك درد بزرگ است چرا كه امروز ما با تورم پذيرش دانشجوي حقوق مواجه هستيم.

وي افزود: به طور ميانگين سالانه 20 هزار دانشجوي حقوق در دانشگاههاي كشور پذيرش مي شوند. حتي در برخي شهرهاي تبليغات ميداني و صدا و سيمايي دارند كه متقاضيان رشته حقوق مي توانند بدون كنكور وارد دانشگاه شوند و اين بدان معناست كه داريم بدون كيفيت به دنبال كميت در موضوع پذيرش دانشجوي حقوق عمل مي كنيم. نتيجه اين اقدام موجب مي شود كه امروز با لشكري از بيكاران آن هم با مدارك ليسانس تا دكتري مواجه هستيم.

رئيس اسكودا گفت: سالانه قوه قضائيه 800 قاضي پذيرش دارد و كانون وكلا هم در مجموع 3500 وكيل جذب مي كند و مي توان اينگونه نتيجه گرفت كه سالانه 16 هزار كارشناس حقوق جوياي كار هستند.

پيشنهاد اسكودا به علي لاريجاني

مندني پور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه شما مي گوئيد در مورد جزئیات لايحه جامع وكالت موارد را از رسانه هاي گروهي مطلع مي شويم و اين به هيچ عنوان قابل قبول نيست چون اسكودا موظف به ورود در اين لايحه است گفت: اصلا ما در قانون جامع وكالت نقشي نداشتيم كه بخواهيم بگوئيم قوي بوديم يا ضعيف! ما مي گوئيم پيراهني كه مي خواهند براي ما بدوزند بدهند خودمان پرو كنيم در حالي كه خودمان هم خياط هستيم. ما حتي به دكتر علي لاريجاني هم نامه نوشتيم و خودم هم شفاهي در قم به وي گفتم كه از ظرفيت اسكودا و كانونهاي وكلا استفاده كند و پيشنهاد داديم قوانين ابتدا توسط كارشناسان حقوقي اسكودا بررسي و بعد به مركز پژوهشها برود.

آخرين وضعيت پرونده شكايت از اسكودا

رئيس اتحاديه سراسري كانونهاي وكلاي ايران در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد تشكيل پرونده شكايت از اسكودا به دليل تخلف در آزمون دوره قبل و ماجراي پلمپ اين مجموعه حقوقي و آخرين وضعيت پرونده گفت: در اين پرونده مشكل به اسكودا ارتباطي نداشت ولي ما پاسخهاي خود را را به مراجع قضايي ارائه كرده ايم و پرونده اكنون در مسیر قانوني خود حركت مي كند. ولي بايد گفت كه نه اسكودا و نه كانون تهران نقش خاصي در اين تخلف نداشته اند.

دعوت رياست جمهوري براي همكاري با اسكودا

وي همچنين با بيان اينكه در دولت جديد اوضاع و احوال اهميت دادن به كانونهاي وكلا در مسير درستي حركت مي كند گفت: جديدا معاونت حقوقي رياست جمهوري نامه اي به اسكودا ارسال كرده و از ما نماينده براي برخي جلسات و مشورتها درخواست كرده اند.

طرح افزايش اختيارات رئيس قوه قضائيه قانوني نيست

مندني پور در مورد طرح افزايش اختيارات رئيس قوه قضائيه در مجلس هم گفت: جديدا طرحي در مجلس مطرح شده مبني بر اينكه رئيس جمهور  3 ماه بعد از دريافت لايحه ارسالي از دستگاه قضا بايد لايحه را به مجلس ارائه كند و اگر اين مهم انجام نشد رئيس قوه قضائيه بتواند مستقيم لايحه را به مجلس بدهد كه به اعتقاد من اين طرح با اصل 74 قانون اساسي مغايرت دارد زيرا تمامي لوايح بايد از دولت عبور كند تا هزينه آن بررسي شود.

درخواست اسكودا از بنياد شهيد

وي در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه آيا مشكل ايثارگران براي آزمون وكالت برطرف شده است گفت: اتفاقا ما بيشترين خدمات را به قشر ايثارگر انجام داده ايم. به عنوان مثال در سال قبل سهم ايثارگران در آزمون و انتخاب آنها براي وكالت 2 برابر شد و حتي خودشان باور نداشتند و حتي يك ايثارگر هم اعتراض نكرده است. البته ما پيشنهاد داريم كه بنياد شهيد بيايد با همكاري با كانون هاي وكلا آموزش هاي فوق العاده براي وكلاي ايثارگر ترتيب دهد چرا كه بايد ايثارگراني كه با نمرات كمتر و استفاده از سهميه وارد وكالت مي شوند بارعلمي آنها همتراز با ساير همكاران باشد و كلاس هاي تقويتي لازم و ضروري است.

رئيس اسكودا همچنين در مورد اعمال ماده 18 در برخي پرونده ها هم گفت: گفته اند بخشنامه اي آمده مبني بر اينكه سعي دوستان در دادگستري ها اين باشد درخواست اعمال ماده 18 را قبول نكنند. البته ما نمي گوئيم دهان راه اعمال ماده 18 در پرونده ها باز شود ولي اينقدر هم محدود كردن درست نيست.

وكيل رايگان براي مردم آس و پاس است نه فردي كه وضعش توپ توپ است

مندني پور در پاسخ به اينكه اگر اگر وكيل زياد داريد پس چرا در معاضدت قضايي مردم در صف هستند و اگر كم داريد چرا سهميه را بيشتر نمي كنيد گفت: فعلا ما عملا ناظر هستيم. قانون مي گويد رئيس دادگستري استان، دادستان استان و رئيس كانون وكلاي استان تعداد وكلا را براي ازمون تعيين مي كنند ولي در بسياري موارد رئيس دادگستري تعداد مورد نياز را خط زده و قبول نكرده است و در برخي موارد هم وكيل را براي كارآموزي به يك بخش كوچك اعزام مي كنند كه اصلا نام وكيل را نشنيده اند. ولي بنده همين جا اعلام مي كنم كه مردم اگر به كانون ها مراجعه كنند به شرط داشتن چارچوبهاي قانوني قطعا معاضدت مي شوند. البته توقع نداشته باشيد فردي كه وضعش توپ است را معاضدت كنيم چون وكيل تسخيري و معاضدت قضايي براي افراد آس و پاس است.

کد خبر 2162666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha