به گزارش خبرگزاری مهر، احمد امیرآبادی فراهانی، در دیدار با اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار داشت: اهتمام مهندسان بر رعایت مقررات ملی ساختمان شاید یکی از دلایلی باشد که موجب شده، نگاه جامعه نسبت به نظام مهندسی نگاه منتقدانهای باشد در صورتی که رعایت قوانین در ساخت و سازها موجب عدم تلف شدن سرمایههای کشور خواهد شد و در مجموع به نفع مردم است.
امیرآبادی بیان داشت: باید تلاش کرد مردم را با نظام مهندسی آشتی داد که این امر با فرهنگ سازی در خصوص ضرورت رعایت مقررات ملی ساختمان و همچنین اهمیت کار نظام مهندسی در عرصههای مختلف، از طریق رسانههای گروهی و مطبوعات محلی میسر میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در فرهنگ ما رشتههای مهندسی و پزشکی جز رشتهها پردرآمد جامعه به شمار میروند اما آمارها در شرایط فعلی نشان میدهد که مهندسان از درآمد پایینی برخوردارند و زندگی سختی دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید برای اشتغال مهندسان جوان فکری اساسی کرد ابراز داشت: نظام مهندسی نباید تنها به پروانه اشتغال و ارجاع کارهای نظارتی مهندسان اکتفا کند و در کنار آن باید با تشکیل مجموعههایی زمینه اشتغال بیشتر مهندسان را فراهم کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: مهندسان پیشکسوت نیز در این زمینه باید توانمندی و تجربیات خود را در اختیار مهندسان جوان قرار دهند تا کیفیت ساخت و سازها افزایش یابد.
امیرآبادی، با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، کلیه ساخت و سازها باید فرآیند نظام مهندسی را طی کنند افزود: ساخت و سازهای دولتی و پروژههای شهرداری که به صورت مشارکتی احداث میشوند نیز باید کارشان به نظام مهندسی ارجاع داده شود، چرا که این امر زمینه اشتغال در استان را تقویت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه قم در زمینه معماری اسلامی میتواند کارگشا و الگو باشد افزود: موضوع معماری ایرانی اسلامی جزء تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سیاستهای کلی نظام است که در بیانات ایشان در سفر به قم نیز به چشم میخورد که باید به آن نگاه ویژهای داشت و در اسناد بالادستی همانند طرح تفصیلی جدید شهر قم گنجانده شود.
وی همچنین بیان داشت: مجموعه مهندسان سازمان نظام مهندسی در تصمیم گیریهای کلان و موضوعات مهم، باید نگاههای خود را به هم نزدیکتر کنند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در برخی از مسائل همانند اجرای سازههای سبک که مورد استقبال مردم قرار گرفته، باید قانون و مقرراتی برای آن تعریف تا خلاء قانونی برطرف شود.
امیرآبادی با بیان اینکه باید بروکراسیهای اداری در امر ساخت و ساز در شهرداری و نظام مهندسی به حداقل ممکن برسد افزود: در این زمینه باید سیستم یکپارچهای بین دستگاههای مرتبط با هم وجود داشته باشد تا مردم بتوانند در مدت زمان کوتاهی خدمات تعریف شده را دریافت کنند.
وی در ادامه در خصوص تصویب فوریت اصلاح مفادی از قانون نظام مهندسی ساختمان در مجلس شورای اسلامی، با استقبال از تشکیل کارگروه ویژه توسط هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی قم، برای بررسی مواردی که در این قانون نیازمند اصلاح است بیان داشت: پیشنهادات، موارد اصلاحی و یا حذفی در خصوص این قانون باید در جلساتی کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا بعد از آن موارد جمع بندی شده در کمیسیون عمران مجلس مطرح شود که بعد از موافقت در کمیسیون به صحن علنی برای تصویب نهایی خواهد رفت.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در موارد اصلاحی قانون نظام مهندسی ساختمان باید علاوه بر حل مشکلات جامعه مهندسی به حل مشکلات مردم نیز توجه داشت.
صدور 8 هزار شناسنامه ساختمان در قم
در ابتدای این دیدار نیز مهندس امین مقومی با ارائه گزارشی از برنامههای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار داشت: فعالیتهای نظام مهندسی نباید تنها به ساختمان محدود شود که در این راستا ورود به عرصههای دیگر از جمله نظارت عالیه پروژهها و همچنین ارائه خدمات شهرسازی و ترافیک میتواند جایگاه این سازمان تخصصی را ارتقاء دهد.
مقومی با بیان اینکه نظام مهندسی قم در حال حاضر عضو شوراهای تخصصی و عمومی استان است افزود: نظام مهندسی قم از سال 83 در خصوص صدور شناسنامههای فنی ملکی فعالیت خود را آغاز کرده که تاکنون نزدیک به 8 هزار شناسنامه ساختمانی صادر شده که بیانگر میزان کیفیت ساختمان است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، یکی از اهداف هیئت مدیره سازمان در دوره جدید را تلاش در راستای رضایتمندی مردم و مهندسان عضو برشمرد و افزود: در این خصوص ارائه خدمات الکترونیکی بازرسی گاز از سال جاری آغاز شده که در آینده نزدیک نیز تلاش میشود تاییدیههای گاز نیز به صورت الکترونیکی صورت گیرد که این امر موجب کاهش رفت و آمدها و صرفه جویی در وقت و هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته امیدواریم از ابتدای سال آینده فاز اول ارجاع طراحی و نظارت به مهندسان عضو را به صورت الکترونیکی داشته باشیم.
مقومی بیان کرد: اقدامات سازمان در راستای کمک به سایر نهادها و دستگاههای مرتبط از جمله در موضوع تفکیک آپارتمانها و تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی چشمگیر بوده که در سال گذشته حدود 15 هزار فرآیند در زمینه نقشههای utm در نظام مهندسی قم ثبت شد.
وی با بیان اینکه همکاریهای خوبی با دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط با نظام مهندسی داشتهایم افزود: در زمینه ساخت، مساجد و حسینیهها هزینههای طراحی و نظارت رایگان بوده و توسط مهندسان به صورت افتخاری صورت میگیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، همچنین به تشکیل کمیسیون شوراها در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز اشاره کرد وافزود: کمیسیون شوراها در نظام مهندسی قم به منزله بازوی مشورتی شوراهای اسلامی شهر قم و شهرهای تابعه بوده که با ارائه مشورتهای لازم در خصوص مباحث عمرانی و فنی در بخشهای مختلف رسالت خود را در این زمینه ایفا میکند.
مقومی افزود: با توجه به تصویب طرح یک فوریتی اصلاح برخی از مواد قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در مجلس شورای اسلامی، کارگروه ویژه توسط هیئت مدیره برای بررسی مواردی که در این قانون نیازمند اصلاح است، تشکیل شد که طی جلسات کارشناسی بحث و بررسی در این زمینه انجام خواهد شد و در نهایت پیشنهاداتی ارائه خواهد شد.
در ادامه نیز دیگر اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم به مواردی از جمله، پیشنهاد دو مرحلهای کردن صدور پروانه ساخت از سوی شهرداری به منظور رفاه حال بیشتر مردم، ضرورت استفاده از تجهیزات و مصالح استاندارد در امر ساخت و ساز و جلوگیری از موازی کاری در برخی موارد که قانون گذار تکلیف را بر عهده نظام مهندسی گذاشته، توجه به معماری ایرانی اسلامی در ساخت و سازها، ضرورت طی کردن کلیه پروژههای استانی از فرآیند نظام مهندسی اشاره کردند.
نظر شما