جواد محقق همداني درگفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : قوت ادبي و بلاغي كتب آسماني به خصوص قرآن كريم و فراواني داستان در آنها هم گواه ديگري بر تاثيرگذاري متون ادبي و ادبيات داستاني در همه گروه هاي سني به ويژه كودكان و نوجوانان است ، پس ما به پيروي از خداوند، براي انتقال مفاهيم ديني به كودكان بايد از اين دو شكل و شيوه پيام رساني و انتقال معنا و مفهوم بهره ببريم.
سردبيرمجله رشد نوجوان افزود : روايت زندگي پيامبران و امامان ، هم در ادبيات گذشته و معاصر ما كم و بيش بوده است حتي در حوزه ادبيات كودكان و نوجوانان كه عمر چنداني ندارد، البته اين كه تمام زندگي آنها به شعر و داستان در آيد يا بخشي از فرازهاي بلند حيات ايشان ، بستگي به توان شاعران و نويسندگان ، ميزان اطلاعات موجود درباره آن بزرگواران ، ضرورت كارو نيز شرايط اجتماعي و اقبال مخاطبان هم دارد.
قوت ادبي و بلاغي كتب آسماني به خصوص قرآن كريم و فراواني داستان در آنها هم گواه ديگري بر تاثيرگذاري متون ادبي و ادبيات داستاني در همه گروه هاي سني به ويژه كودكان و نوجوانان است . |
وي در ادامه اظهار داشت : در حوزه شعر ، البته پرداختن به روايت كامل زندگي معصومين(ع) كم است چرا كه اصولا " شعر" ، براي روايت كامل يك زندگي ، آن هم در اين زمان چندان مرسوم و حتي مطلوب نيست ، ولي پرداختن به فرازهايي ازحيات مادي و معنوي ايشان مرسوم و مقبول است و نمونه هاي متقدم و معاصر آن از صدها جلد هم بيشتر است و مخاطبان فراواني هم دارد ، وگرنه دليلي براي توليد انبوه آن ها نمي توان يافت .
سردبيرمجله رشد نوجوان در پايان گفت وگو با مهر، درپاسخ به اين پرسش كه آيا با اين نظر موافقيد كه ادبيات كودك و نوجوان از سوي اقشار مختلف ، چندان مورد توجه قرارنمي گيرد ، گفت : درست است اما مهم نيست . چرا كه اين شاخه از ادبيات ، اختصاص به يكي از اين اقشار دارد و اگر مورد توجه همان ها هم قرار بگيرد ، كافي است. تيراژ كتاب هاي مخصوص كودكان و نوجوانان و نيز دفعات چاپ آنها نشان مي دهد كه اتفاقا " بچه ها " بيشتر از پدر و مادرها اهل كتاب و مطالعه اند. البته اين كه عادت به مطالعه در جامعه ما به صورت يك روح جمعي يا وظيفه اجتماعي وجود ندارد ، مشكلي است كه بايد با تبليغ و تشويق و دردسترس قرار دادن كتابها ، فعال كردن كتابخانه ها و دركل بها دادن به آگاهي و تجليل عملي از آگاهان ، آن را از ميان برداشت ، به شرطي كه پدر و مادر و معلم و مربي و مدير و خلاصه ما بزرگترها هم واقعا كتابخوان باشند يا بشوند .
نظر شما