۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۰۹

تقوی مطرح کرد:

کاهش صادرات و واردات کشور در سال جاری/ گلستان کریدور بازار آسیای میانه است

کاهش صادرات و واردات کشور در سال جاری/ گلستان کریدور بازار آسیای میانه است

گرگان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کاهش صادرات و واردات در سال جاری گفت: آمار صادرات 6 ماهه ما چیزی بین 17.9 میلیارد ریال را نشان می دهد که نسبت به سال قبل کمی کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد تقوی شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات در گرگان اظهار کرد: میزان واردات ما 19.6 میلیارد ریال معادل 25.6 درصد کاهش را نشان می دهد اما امیدوارم که بتوانیم وضعیت تولید و تجارت که یک فرایند پیوسته است را بهتر کنیم.

عدم استفاده از ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی گلستان

وی با بیان ظرفیتهای گلستان گفت: استان گلستان دارای ظرفیت های فراوانی بوده و افسوس می خورم از این که این استان  بیشتر از حد کنونی مستعد توسعه است. نمونه ای از همه ظرفیت هایی که در استان های مختلف کشور وجود دارد و در گلستان هم دیده می شود منطقه ویژه اقتصادی است که از ظرفیت آن استفاده نشده و باید از آن استفاده کرد.

گلستان کریدور بازار آسیای میانه است

سید جواد تقوی ادامه داد: بازار 300 میلیون نفری آسیای میانه پیش روی ماست و استان گلستان کریدور این بازار است.

وی افزود: در استان قومیت های مختلفی وجود دارند و هر قوم خودش باید برای پیشرفت در زمینه صادرات تلاش کند که البته در این راه یک محوریت و فرماندهی نیاز است تا همه ظرفیت ها را پای کار آورده و عملیاتی کند.

حمایت از خصوصی سازی اولویت دولت است

وی اظهار کرد: دولت جدید بر این اعتقاد است که کار را باید به بخش خصوصی واگذار کرد و آن ها صاحب کار هستند و دولت تنها باید به تکلیف اصلی خود که نظارت، سیاست گذاری و برنامه ریزی است بپردازد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد : در بخش صادرات مشکلاتی وجود دارد و در دولت جدید در ابتدای ورود وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه 100 روزه ای را ارائه کردیم و اقدامات عملی برای رفع مشکلات این حوزه انجام دادیم.

تقوی تاکید کرد: اولین مصوبه دولت در حوزه تولید و تجارت بود اما در حوزه روان سازی تجارت کارهای زیادی باید انجام شود.

دشمن با تحریم ها اقتصاد را نشانه گرفته است

وی بیان کرد: سال گذشته با تحریم ها رو به رو بودیم که به نوعی جنگ تمام عیار مقابل ما بود، جنگی با استکبار که امروز اقتصاد ما را نشانه گرفته است.

وی به گله مندی صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: اگر امروز صادرکنندگان از مشکلات کار می گویند و تصمیمات خلق الساعه ای که در سال گذشته گرفته شده بود، باید بدانید که دشمنان مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کردند.

وی ادامه داد: تحریم ها نسخه به روز رسانی شده دارد که از تحریم بانک مرکزی و حمل و نقل آغاز شد و باعث شد تا تلاطم در حوزه ارز، بسیاری از بنگاه های اقتصادی را زمین گیر کند ولی خوشبختانه بعد از انتخابات یک روح امید به جامعه و فضای اقتصادی کشور دمیده شد.

تلاش دولت تحقق حماسه اقتصادی است

وی گفت: مجموعه دولت در تلاش است که حماسه اقتصادی را شکل دهد و ما امید و یقین داریم با کمک فعالان اقتصادی به این هدف نائل می شویم.

مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ادامه داد: ما باید تولید را توسعه داده و به ارزش افزوده بالاتر و فناوری پیشرفته تر در تولید فکر کنیم و صادرات خود را گسترش دهیم.

لزوم توسعه دیپلماسی تجاری

وی تصریح کرد : در حال حاضر 80 درصد تجارت ما در حوزه 10 کشور پیرامونی اختصاص پیدا کرده، بنابراین باید به توسعه دیپلماسی تجاری فکر کرده و پا را فراتر بگذاریم.

سیدجواد تقوی بیان کرد: در حال حاضر بیش از 53 درصد از صادرات کشور محدود به چین، عراق و امارات شده که کافی نیست و حتما باید به بازارهای هدف فکر کرد، باید به هر کجا که می تواند عرصه ای برای خرید محصولات ایرانی باشد فکر کرد، به ویژه در حوزه صدور خدمات که ما هنوز گام های اول را برداشته ایم و جای پیشرفت بسیار زیادی دارد.

وی تاکید کرد: باید در حوزه استان هر آن چه که به عنوان ظرفیت اقتصادی وجود دارد را شناسایی کرده و آن را تبدیل به ثروت و ارزش کنیم چراکه شناسایی مزیت ها و تبدیل آن به ارزش بالفعل سبب توسعه و اشتغال می شود.

هوش و همت ایرانی زمینه ساز توسعه کشور است

وی تصریح کرد: مردم ما استحقاق بهره مندی از همه مزیت ها را دارند و هوش و همت ایرانی از هیچ جای دنیا کمتر نیست، بنابراین آن چه که مهم است باز کردن درها برای ورود بخش خصوصی و پشتیبانی فکری و عملی از آن ها است.

تقوی در زمینه ورود بخش خصوصی گفت: تاکنون تجربه های مختلفی در این زمینه داشتیم اما پراکنده و بی هدف بود بنابراین باید در قالب تشکل های اقتصادی دور هم جمع شده و برای شکل گیری حرکت های تیمی تلاش کنیم.

وی اظهار کرد: در سال 85 بحث های مختلفی از جمله ایجاد توسعه صندوق های بخش خصوصی، پایانه گل و گیاه، سامانه و پایانه میوه و تره بار را در استان مطرح کردیم و امروز که گزارش عملکرد توسعه صادرات استان طی چند سال اخیر را مرور می کنیم به نظر می رسد همفکری لازم انجام نشده است.

وی تاکید کرد: باید بخش خصوصی فعال را در تصمیم سازی ها پای میدان بیاوریم و از آن ها استفاده کنیم و در استان قابلیت اجرایی دارد در این راه باید از مسئولان استانی از جمله استاندار بخواهید در جلسات کارشناسی حضور پیدا کند.

تقوی با اشاره به مشکلات بخش صادرات بیان کرد: تمامی مشکلات شناسایی شده و باید به راهکار رفع آن ها فکر کرد از جمله مشکلات این بخش بحث تعهد ارزی، اخد مالیات از صادرات، مشکلات حمل و نقل، تسهیلات ارزی، اموزش، توسعه بازارهای صادراتی و توسعه تولیدات با فناوری بالاتر بوده که باید از مزیت های استان برای رفع بخشی از مشکلات استفاده کرد.

کد خبر 2166158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha