به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود تقی زاده داوری ظهر پنج شنبه در همایش هزاره تالیف کتاب قانون در همدان، اظهار داشت: امروزه جوانان با زندگی ابن سینا آشنا نبوده و از تلاش های وی در تدوین آثاراش اطلاعی ندارند.
وی با بیان اینکه امروزه از فلسفه اجتماع از دو واژه علم معدنی و عمرانی تشکیل شده است، بیان داشت: قدیمیترین متونی که در زمینه اجتماعی بشر بحث کرده متون دینی است.
تقی زاده داوری با اشاره به اینکه در آثار افلاطون و ارسطو نیز از فلسفه اجتماعی سخن رانده شده است، ابراز داشت: ابن سینا به تبعیت از حکمای یونانی حکمت را به دو بخش نظری و عملی تقسیم کرده است.
بخش عملی حکمت شامل اخلاق و سیاست بوده است
دانشیار دانشگاه قم و رئیس موسسه شیعه شناسی با اشاره به اینکه بخش عملی حکمت شامل اخلاق و سیاست بوده است، اظهار داشت: مباحثی که مربوط به فلسفه و اجتماع می شود می تواند انسان را به سعادت واقعی برساند.
وی با بیان اینکه حکمت عملی ابن سینا در کتاب شفا است،عنوان داشت: مهمترین متن در این کتاب رساله السیاسیه بوده که دور مورد دانش اجتماعی منتقد است.
دانشیار دانشگاه قم و رئیس موسسه شیعه شناسی با اشاره به اینکه زندگی ابن سینا پر از فراز و نشیب و سختی بوده است،بیان داشت: بین فکر دانشمند و شرایطی که در آن زندگی می کند ارتباط نزدیکی وجود دارد.
تقی زاده داوری در ادامه افزود: نوشته های بوعلی سینا نیز بر مبنای شرایط و موقعیت وی در آن زمان و شرایط حاکم بر جامعه بوده است.
دانشیار دانشگاه قم و رئیس موسسه شیعه شناسی با تاکید بر اینکه باید برای دانشمندان امنیت فکری برقرار شود، ابراز داشت: دانشمندان برای ارائه طرح های علمی خود باید از امنیت فکری بر خوردار باشند.
نظر شما