محمد حسین مومنی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مانور آتش سوزی و امداد و نجات به همت فرودگاه و با همکاری آتش نشانان کرمان، اورژانس، سازمان هلال احمر، نیروی انتظامی، سپاه و ارتش در محل فرودگاه شهر کرمان بر گزار شد.
وی هدف از بر گزاری این مانور را شناسایی نقاط قوت و ضعف نیروهای عملیاتی در عملیاتهای واقعی عنوان کرد.
شهروندان از گازسوز کردن وسايل گرمازا نفتی خودداری کنند
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهر کرمان در ادامه شهروندان را به رعايت مسايل ايمني با آغاز فصل سرما توصيه کرد و با بيان اينکه در سالهاي گذشته به دليل بيتوجهي شهروندان به مسايل ايمني به خصوص در استفاده از بخاري، شاهد حوادث آتشسوزي در شهر کرمان بوديم، از شهروندان خواست از دودکش بخاريهاي خود برای راهاندازي بازديد کنند.
وي با اشاره به اين که دودکش مهمترين نقش را در خوب سوختن بخاري ايفا ميکند، افزود: قبل از روشن کردن بخاري، از تميزي، باز بودن مسير دودکش از پشت بام تا وسيله گرمازا و نصب درست دودکش به بخاري اطمينان حاصل کنيد.
مومنی گفت: دودکش ها در ناحيه منتهي به فضاي باز، بايد به کلاهک مجهز باشند تا از افتادن اجسام به داخل آنها و همچنين کوران هوا مصون باشند.
وي يادآور شد: دودکشها در ناحيه اتصال به وسيله گرمازا و همچنين در فضاي باز، بايد تا جايي که امکان دارد، به صورت منسجم و بدون پيچ و خم نصب شوند.
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهر کرمان، با بيان اینکه شهروندان بايد از نصب وسايل گرمازا مانند بخاري در کنار پردهها و ساير اجسام قابل اشتعال، خودداري کنند، يادآور شد: قبل از نصب بخاري بايد نسبت به سرويس و رفع نقايص احتمالي آن به خصوص در ناحيه سيستم سوخترساني دستگاه، اقدام شود.
وي با بيان اينکه بايد از گازسوز کردن بخاريها و آبگرمکنهاي نفتي و ديگر وسايل گرمازا خودداري شود، افزود: بخاريهاي نفتي بايد روي سيني مخصوص قرار داده شوند تا در صورت نشت احتمالي نفت، محيط آلوده نشود.
مومنی گفت: در زمان استفاده از بخاري، درها و پنجرهها را نبايد بست و بايد مسيري را براي ورود هواي تازه به محيط، باز نگه داشت تا اکسيژن سوخته شده توسط وسيله، جايگزين شود.
وي ضمن اشاره به اينکه از نصب آبگرمکن در حمام بايد خودداري شود، به شهروندان در استفاده از بخاري (با هر نوع سوخت) و ديگر وسايل مانند چراغ خوراکي پزي نفتي و گازي براي گرم کردن حمام هشدار داد.
مومنی گفت: مخازن ذخيره سازي نفت نبايد در نزديکي منابع حرارتي و وسايل حرارت زا قرار گيرند و همچنين محل استقرار منابع ذخيره سوخت، بايد تا جايي که امکان دارد از محيط زندگي و اسکان ساکنان دور باشد و در مسير ورود و خروج افراد نباشند.
وي يادآور شد: در صورتيکه شهروندان در سالهاي گذشته، شاهد نقص در سيستم سوخت رساني، شيلنگ و ديگر قسمت هاي بخاري و وسايل گرمازا بوده اند، هر چه سريع تر نسبت به رفع اين نقصها اقدام کنند تا شاهد وقوع حوادث ناگوار نباشيم.
لزوم حفظ سلامت عزداران حسینی در ایام محرم با رعایت توصیه های ایمنی
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهر کرمان همچنین با اشاره به فرارسیدن ماه محرم توصیه هایی را برای امینی مراسم برپایی عزاداری در حسینیه ها و تکایا بیان داشت و گفت: استقرار بناهاي تجمعي در همه موارد بايد به نحوي باشد که درهاي اصلي ورود و خروج آنها دست کم به يک راه همگاني بطور مستقيم باز شود، براي محل تجمع عزاداران حتما بايد معبر خروج اضطراري علاوه بر ورودي اصلي پيش بيني شود، براي افراد سالخورده و اطفال و بانوان بايد مکاني در نزديکترين نقطه به خروج بي خطر پيش بيني شود.
وی با اشاره به اینکه راههاي خروج بايد داراي ظرفيت کافي براي تخليه همزمان کليه متصرفان باشد افزود: در فضاهاي تجمعي پر تراکم مانند زيارتگاهها، مساجد، حسينيه ها، نمازخانه ها به ازاي 50 تا 300 نفر دو خروج دور از هم، از 300 و يک تا هزار نفر خروجي و بيشتر از هزار نفر چهار خروجي پيش بيني شود.
این مسئول رعايت فاصله مناسب سيم، اتصالات و ادوات برقي از مواد و مصالح قابل اشتعال( پرده، فرش، تابلوو …) را الزامی دانست و اذعان داشت: هر فيوز برق بايد استاندارد بوده و از استفاده از فيوزهاي تقويت شده و غير استاندارد جدا خودداري شود و اخذ انشعابات متعدد از يک پريز برق ممنوع است.
وی گفت: استفاده از شيلنگهاي فشار قوي مخصوص و بست مناسب در اخذ انشعاب از لوله کشي گاز، وجود کپسول های آتش نشانی سیار در کلیه قسمتهاي به ويژه محل طبخ غذا، حصول اطمینان از باز بودن مسیر دودکش بخاريها، سيستم حرارت مرکزي قبل از استفاده از آنها از دیگر مواردی است که باید به آنها توجه شود تا مراسم غراداری حضرت اباعبدالله حسین( ع) به بهترین شکل برگزار شده و ایمنی عزاداران تامین شود.
نظر شما