محمد فوقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از سال 1371 بنا بر رهنمود های مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و مقابله با آن ، شورای عالی انقلای فرهنگی مصوب کرد که بهترین راه مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن ، احیای واقعی مساجد بوده و یکی از راههای احیای واقعی مساجد تشکیل کانون های فرهنگی به محوریت امام جماعت است.
وی افزود : از سال 71 تاکنون 824 کانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان مازندران راه اندازی شده و در حال فعالیت هستند و 312 کتابخانه مساجد نیز در مازندران فعالیت دارند.
فوقی اضافه کرد : 30 کانون تخصصی با عناوین ولایت ، مهدویت ، کتابخانه ها ، پژوهش و ...در مازندران فعال بوده و در هزار و 700 مسجد نیز طرح تلاوت نور داریم که روزانه یک صفحه از قرآن کریم تلاوت می شود و در طول سال فضای مسجد قرآنی است و در حدود 500 مسجد نیز طرح تکریم قران کریم انجام می شود.
این مقام مسئول ادامه داد : تعداد 30 خانه نور ویژه فعالیت های قرآن در زمینه های مختلف آن نیز در مازندران در حال فعالیت هستند.
فوقی گفت: فعالیت کانون های فرهنگی و هنری در زمینه های مختلفی نظیر هنری ، ورزشی ، جشنواره ها ، برگزاری همایش های آموزشی و ... است که در همین راستا در سال جاری همایش آموزشی اندیشه های آسمانی با همراهی روحانیون و ویژه جوانان برای برادران و خواهران در دو اردو بمدت یک هفته در مشهد مقدس برگزار شد و همچنین دومین همایش نخبگان فرهنگی مساجد روستایی نیزدر مشهد مقدس برگزار شد و شرکت کنندگان آثار خود را ارائه دادند.
وی افزود: برنامه های خوبی در زمینه خانواده و سبک زندگی دینی و کسب مهارت های زندگی و آموزه های دینی در جهت استحکام بخشی به خانواده ها در این کانون ارائه می شود که راه و رسم زندگی دینی را آموزش می دهد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران درادامه سخنان خود اظهار داشت : تفاهم نامه ای را با نهضت سواد آموزی منعقد کردیم تا افرادی که بی سواد هستند ، شناسایی شده و در این کانون ها ،تحت آموزش های لازم جهت باسواد شدن قرار گیرند.
وی گفت: مساجد مستحکم ترین مکان برای مقابله با سران سلطه و بهترین بستر برای جلوگیری از اتلاف انرژی و انحراف جوانان است که در همین راستا ،طرح اوقات فراغت نیز در کانون های فرهنگی ، هنری مساجد اجرا شده و در تابستان سال جاری بیش از 60 هزار نفر جوانان مازندرانی در کلاسهای اوقات فراغت ، تحت آموزش قرار گرفتند که استقبال خوبی از سوی خانواده ها را بدنبال داشت.
فوقی از طرح 1447 فعالیت قرآنی نیز سخن گفت و افزود : در اجرای این طرح صدا و سیما و چندین دستگاه اجرایی دیگری همگاری داشتند که 200 نفر از فعالین کانون های فرهنگی و هنری مساجد توانستند همکاری خوبی را کسب کنند.
وی در پایان سخنان خود گفت : مساجد متولی خاصی ندارد و نیاز است با توجه به اهمیت مساجد در تمامی زمینه های دینی و مذهبی ، این امر مورد توجه مدیران ارشد قرار گیرد و در استان مازندران با وجود 4 هزار و 109 مسجد ، 3 هزار مسجد امام جماعت ندارند و این خبر خوبی نیست زیرا بدون امام جماعت امکان تبیین آموزه های دینی و فرهنگی فراهم نبوده و در واقع امام جماعت نقش محوری در مساجد دارد و این مهم می طلبد تا مسئولین کشوری و استانی در رفع این مشکل گام بردارند.
رامسر - خبرگزاری مهر: مسئول دبیرخانه نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مازندران، با اشاره به اینکه در حال حاضر یک. چهارم مساجد استان دارای کانونهای فرهنگی و هنری هستند، تصریح کرد: مازندران چهار هزار و 109 مسجد دارد که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید هزار مسجد آن کانون فرهنگی و هنری داشته باشند.
کد خبر 2167933
نظر شما