به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که مناطق خشک جهان، خشک تر می شوند، آب تنها عامل کم شدن محصولات نیست بلکه سطوح مواد مغذی در خاک نیز احتمالا از خشک شدن زمین متاثر می شوند.
دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در نشریه نیچر منتشر کرده اند می گویند اغلب 17 ماده مغذی که گیاهان برای رشد خود به آنها نیاز دارند، مانند نیتروژن و فسفر ، منابع خاکی هستند که می توانند تحت تاثیر تغییرات اقلیم قرار گیرند.
بر اساس یافته دانشمندان همانطور که اقلیم خشک تر می شود ، نیتروژن خاک کمتر و فسفر آن افزایش می یابد.
هر دو این مواد برای رشد گیاه ضروری اند و اجزای اصلی کود محسوب می شوند، اما این مواد در صورتی مفید واقع شده و اثر بخش خواهند بود که در مقادیر مناسب و درستی به کار گرفته شود.
سرزمین خشک جایی است که میزان رطوبت در آن کم باشد. در حالی که 41 درصد از سطح سیاره زمین را خشکی تشکیل می دهد و مردمی که به اکوسیستم مرطوب برای کشاورزی، علوفه دام، سوخت و فیبر وابسته هستند شاهد محدود شدن سریع منابع خود خواهند بود.
محققان می گویند فعالیت های انسان بر روی کره خاکی موجب افزایش سطح گازهای گلخانه ای و افزایش دمای زمین شده است، رویدادی که منجر به بروز تغییراتی در اقلیم شده و زندگی انسان و دیگر گیاهان و جانوران را به خطر انداخته است.
نظر شما