به گزارش خبرگزاری مهر، سمانه عزیزی با بیان اینکه مغز کلهپاچه در بین اجزای آن بیشترین کلسترول را دارد، افزود: 120 گرم مغز گاو دو هزار میلیگرم کلسترول دارد که معادل 8 زرده تخممرغ است و برای بیماران مبتلا به کلسترول بالا مناسب نیست.
وی بیان کرد: کلهپاچه شامل اجزای مختلفی مانند پاچه، زبان، مغز و سیرابی است که چربی و کالری بالایی دارد.
عزیزی ادامه داد: سیرابی کلهپاچه در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کالری و چربی کمتری دارد، اما از نظر پروتئین مشابه با گوشت قرمز است.
این کارشناس ارشد تغذیه ابراز داشت: میزان کلسترول سیرابی مشابه گوشت گاو کمچرب بوده و کم ضررتر از سایر اجزای کله پاچه ست.
عزیزی میزان بالای اسیدهای چرب ترانس را یکی دیگر از مضرات کلهپاچه برشمرد و تصریح کرد: اسیدهای چرب ترانس باعث کاهش کلسترول خوب خون (HDL) و افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شوند.
وی در خصوص دیرهضم بودن کلهپاچه نیز گفت: مصرف این غذای پرچرب در افراد مبتلا به مشکلات گوارشی موجب تشدید بیماری می شود.
قبل از مصرف کلهپاچه از پخت کامل آن مطمئن شوید
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی بیان کرد: پخت ناقص کلهپاچه یا تهیه غیربهداشتی آن میتواند منبع انتقال انواع عوامل بیماریزا به بدن افراد باشد.
عزیزی با بیان اینکه سبک زندگی امروزه افراد همراه با بیتحرکی است، تاکید کرد: عدم تحرک کافی در کنار مصرف غذاهای پرچربی مانند کلهپاچه، میتواند برای سلامتی افراد به خصوص افراد مبتلا به چربی خون و بیماران قلبی بسیار مضر باشد.
وی یادآور شد: توصیه کلی متخصصان تغذیه، محدود کردن مصرف این گونه مواد غذایی و جایگزینی آن با انواع غذاهای مفید و کم کالری برای جلوگیری از ایجاد بیماریهای مزمن است.
کودکان مبتلا به آسم پاستیل نخورند
کارشناس آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، تاکید کرد: والدینی که کودک مبتلا به آسم دارند، باید برای حفظ سلامت خود اولیاء مدرسه را از بیماری کودک آگاه سازند.
دکتر فاطمه شریعتینیا گفت: نیمی از سال تحصیلی دانشآموزان در فصول سرد سال است و بهتر است مسئولان مدرسه دانشآموزان مبتلا به آسم هستند را در صفهای طولانی نگه ندارند.
وی با بیان اینکه بازی کردن دانشآموزان مبتلا به آسم در هوای سرد نیز سبب تشدید این بیماری میشود، افزود: معمولا كساني كه آسم حساس به سرماخوردگي دارند، بيشتر با تغييرات جوي يا در معرض هواي سرد قرار گرفتن، دچار حمله آسم ميشوند.
این پزشک دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد به بیماران مبتلا به بیماری آسم، توصیه کرد: سينه خود را با استفاده از شالگردن و پارچه پشمی بپوشانید و با پوشاندن بینی خود از ورود هوای سرد به ريه جلوگیری کنید.
شریعتینیا ادامه داد: هواي سرد با تاثیرگذاری بر سينوسها، موجب التهاب آنها شده و ترشحات پشت حلق ناشی از این التهاب، ميتواند ريه ها را تحتتاثير قرار داده و فرد را دچار حمله آسم کند.
وی اضافه کرد: در کودکان مبتلا به آسم، مواجهه نشدن با گرد وخاک و دود و بوی سیگار، همچنین گرد و غبار ناشی از استفاده از گچ، مصرف نکردن شکلات، پاستیل و مواد رنگی بسیار مهم است.
کارشناس آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، یادآور شد: آگاه کردن مسئولان مدرسه از بیماری آسم در کودک برای اقدامات اورژانسی و توجه کافی برای به همراه داشتن اسپریهای این بیماران به ویژه در ساعات ورزش، ضروری است.
نظر شما