محمدرضا اسلاملو کارگردان سینما که ساخت پروژه "شهابی از جنس نور" را در دوران مدیریت شفیع آقامحمدیان بر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در دست گرفته بود به بلاتکلیف بودن این فیلم سینمایی در دوران مدیریت جدید مرکز اشاره کرد و به خبرنگار مهر گفت: تغییر مدیریت در عرصه فرهنگی آفت فعالیتهای نیمهتمام در دوران مدیریت قبل شده است و لطمههای جبرانناپذیری به هنر و هنرمند وارد میکند.
وی در ادامه افزود: در این بین آنچه بیش از هر عنوانی در عرصه فرهنگ و هنر مغفول و مهجور میماند بحث انقلاب اسلامی است؛ انقلابی که اساس آن فرهنگی بوده و حال سهم این انقلاب فرهنگی به برگزاری چند جشنواره محدود شده است. به عنوان مثال در جایزه بزرگ شهید آوینی فیلمهای مستند نمایش داده میشود و هیاهو به پا میکنند تا شاید به گوشهای از این جریان انقلاب بپردازند و حال سئوال این است که اگر شهید آوینی و امثال او شهید نمیشدند اهداف سیاسی خود را از چه طریقی مطرح میکردند؟ آیا غیر از این است که از ابزار هنر استفاده میکردند؟
اسلاملو با اشاره به این که سیاست مدیران جدید در عرصههای مختلف مدیریت حذف رقیب است، بیان کرد: سبقه سیاسی مدیران فرهنگی در نوع مدیریت آنها تاثیر بسزایی دارد و تصمیمگیریهای آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. نتیجه این نوع نگاه سیاسی توقف پروژههای سینمایی چون "لاله" و یا "شهابی از جنس نور" است و اصولا سیاست مدیریت برای حذف رقیب زیر سئوال بردن فعالیت مدیران پیشین است.
این کارگردان در پاسخ به این که آیا دستاندرکاران تولید آثار با هزینههای بالا که غیر مرتبط با وظایف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بوده است نباید پاسخگو باشند؟ گفت: من هم به پاسخگو بودن معتقد هستم اما هیچ اصراری بر ماندن بر سر موضوعی که مال گذشته بوده است، ندارم. بخشی از بیتالمال که در گذشته از دست رفت و حالا باید نگران بیتالمالی بود که امروز در دست است و باید حفظ کند.
کارگردان فیلم سینمایی "شهابی از جنس نور" در ادامه متذکر شد: وقت و انرژی دوران مدیریت یک فرد اندک است به همین دلیل نباید تنها روی آنچه از دست رفته است تمرکز کند.
وی با اشاره به سرنوشت فیلمی که در دست ساخت دارد، گفت: متاسفانه "شهابی از جنس نور" درگیر تغییر مدیریت شده و من به عنوان کارگردان مظلومترین فرد در این پروژه بودهام و در عین حال در تمام این مدت مجموع فشارها روی من بود و کمترین بهره مالی و معنوی را از این فیلم بردم. ضمن اینکه به دلیل فشارهای مالی که از ابتدا روی پروژه بود یک سوم از فیلمنامه را حذف کردم. به این ترتیب که یک بازیگر آمریکایی قرار بود در این فیلم حضور داشته باشد و زمانی که مطرح شد با مخالفت مجری طرح مواجه شدم و بازیگر دیگری را پیشنهاد داد اما چون به فضای کلی کار نمیخورد تصمیم گرفتم یک سوم از سناریو را حذف کنم.
اسلاملو در پاسخ به این که آیا درست است که مبلغ سه میلیارد تومان برای تولید این فیلم هزینه شده است؟ گفت: من مبلغ سه میلیارد تومان را تایید نمیکنم و حتی گفتم که دستمزد خودم را پایان پروژه دریافت می کنم.
کارگردان فیلم "شهابی از جنس نور" در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا تدوین فیلم در دوران مدیریت شفیع آقامحمدیان به پایان نرسید؟ گفت: ماجرا از این قرار است که اسدالله نیکنژاد حتی یک فریم از فیلم "لاله" را دست شفیع آقامحمدیان مجری طرح نداد و چون آقامحمدیان مجری طرح "شهابی از جنس نور" نیز بود، ترسید که همین بلا سر فیلم "شهابی از جنس نور" هم بیاید. به همین دلیل فیلمی را که در حال تدوین بود از زیر دست مونتور درآورد.
وی در پایان عنوان کرد: من هنوز فیلم را به پایان نرسانده ام و حال سئوال من این است آیا درست است مدیریت جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای اثبات خود تنها مدیریت پیشین را بکوبد؟
"شهابی از جنس نور" به کارگردانی محمدرضا اسلاملو به زبان انگلیسی و عربی است و بازیگر نقش اصلی آن امین زندگانی به هر دو زبان در این فیلم صحبت میکند. داستان فیلم درباره جنگ ۳۳ روزه است و داستان فیلم از همین موضوع شروع میشود و این جنگ در فیلم به نوعی تداعی تقابل سپاه نور و ظلمت است که بیشتر حالت سمبولیک دارد.
نظر شما