به گزارش خبرنگار مهر، سید جعفر میر ظهر سه شنبه در مراسم اختتامیه جشنواره سراسری انرژی و محیط زیست افزود: شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان به عنوان یکی از واحدهای شرکت سهامی صنایع شیر ایران و بزرگ ترین تولیدکننده محصولات لبنی در استان که با رعایت الزامات قانونی و استانداردهای ملی و سایر الزامات کاربردی و به کارگیری مواد اولیه و ماشینآلات و تجهیزات تولیدی مناسب اقدام به تولید محصولات لبنی و غیرلبنی می کند.
وی اظهارداشت: همچنین با هدف برآوردن الزامات توافق شده با مشتریان و افزایش اعتبار، شهرت و سهم بازار متعهد شده است که سیستم های مدیریت یکپارچه خود را بر مبنای ISO9001، 14001 ISO، ISO 22000 و ISO10015 و همینطور نظام آراستگی محیط کار S 5 برای دستیابی به اهداف زیر، ایجاد، مستقر، حفظ و به روزآوری کرده و به طور مستمر آنها را بهبود بخشد.
مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان گفت: نوآوری و بهبود در تولید محصولات متنوع لبنی و غیرلبنی بهداشتی، سالم و با کیفیت، حرکت در مسیر تعالی با مدنظر قراردادن یکپارچگی سرمایه و مدیریت تغییر در راستای استقرار سیستم های مدیریت، پیشگیری از آلودگیها و خطرات برای تولید مواد غذایی کاملا ایمن، پیشگیری از آلودگی های محیط زیست و تلاش در جهت مصرف بهینه انرژی و منابع و کاهش هزینه های سازمانی، ایجاد، اجرا و بهبود نظام آراستگی محیط کار در تمامی فعالیت های اجرایی، رفتاری و ظاهری شرکت، گسترش فرهنگ مشارکت و ارتقای بهره وری و حرکت در مسیر بهبود مستمر براساس آموزشهای کاربردی و هدفدار، ارتقای سطح کیفی و مهارتی کارکنان و گسترش مدیریت دانش از طریق آموزش، ارتقای رضایت مشتریان و مصرف کنندگان با درک نیازهای حال و آینده آنان و توسعه روش های ارتباطی از مهمترین اهداف سازمانی است.
افزایش حامل های انرژی موجب صدمات زیست محیطی می شود
وی افزود: علاوه بر اینکه امروز باید در مصرف حامل های انرژی بهینه و سنجیده رفتار کرد بلکه همگان باید بدانند افزایش حامل های انرژی علی رغم اینکه هزینه تولید سربار را افزایش می دهد موجب صدمات زیست محیطی نیز خواهد شد.
میر اذعان داشت: قیمت شیرخام در اواخر سال 90 چهارصد تومان بود که امروز با سه برابر افزایش به یک هزار و دویست تومان رسیده است که یکی از عوامل افزایش قیمت شیر افزایش حامل های انرژی بود و مصرف انرژی و افزایش ضایعات جامد و مایع زنگ خطری برای نسل های آینده است.
وی در ادامه با بیان اینکه صنایع شیر ایران در راستای بهبود شرایط زیست محیطی اقداماتی را به صورت شاخص و برای نخستین بار در کشور اجرایی کرده است، یادآور شد: صنایع شیر ایران افتخار دارد برای نخستین بار در میان شرکت های تولیدکننده شیر و فرآورده های لبنی در کشور با هدف توجه به محیط زیست رآکتور بی هوازی را که آلاینده های صنعتی ناشی از تولید لبنیات را تصفیه می سازد، در پگاه تهران در سال 1387 راهاندازی کند.
مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان با تاکید بر اینکه اگر پساب واحدهای لبنی کنترل نشود به شدت به محیط زیست آسیب وارد می سازد، تصریح کرد: این شرکت نیز در راستای حفاظت از محیط زیست در محیطی بسیار زیبا تصفیه خانه کامل و مجهز خود را احداث کرده که به سهم خود و با توجه به اینکه شهر صنعتی رشت فاقد تصفیه پساب فاضلاب صنعتی است این شرکت در نگهداری محیط زیست پاک کوشا هست.
وی اذعان داشت: با تشکیل کمیته محیط زیست و انرژی در پگاه گیلان در راستای رعایت مصارف کم باری و پرباری کاملا کنترل می شود.
میر در ادامه به ضرورت مصرف شیر و فرآورده های آن برای سلامتی آحاد جامعه اشاره کرد و گفت: پوکی استخوان یکی از شایع ترین بیماری ها بوده که در کشور ایران نیز روند رشد آن به یک ناهنجاری تبدیل شده است.
شیوع بیماری پوکی استخوان در کشور رو به افزایش است
وی همچنین با بیان اینکه در ایران بیماری سرطان پروستات در میان مردان و سرطان پستان در میان زنان شایع است، افزود: براساس آمارهای رسمی داخل کشور شیوع بیماری پوکی استخوان از دو بیماری مزبور بیشتر گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان در ادامه کمبود کلسیم و رشد 9/33 درصد بیماری پوکی استخوان در سال جاری نسبت به سال 1380 و رشد 4 تا 14 درصدی مشکل تراکم استخوان و کاهش 3/22 مصرف شیر طی دو سال گذشته به دلیل افزایش قیمت محصولات لبنی را مهمترین عامل روند رو به رشد پوکی استخوان دانست و اظهارداشت: در فرهنگ مصرف شیر باید از کودکان بی دندان تا سالمندان زمینگیر تلاش کرد.
رضوانی، رئیس اداره پژوهش شرکت گاز گیلان نیز در این مراسم سه عامل اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی را مهمترین عوامل مدیریت مصرف انرژی دانست.
راحتی معاونت اداره محیط زیست گیلان نیز با اشاره به اینکه در اصل 59 قانون اساسی حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه عمومی مطرح است، گفت: آلاینده های پایدار در صنعت لبنیات وجود دارد و شهر صنعتی رشت هم فاقد تصفیه خانه است اما شرکت پگاه گیلان با تمهیدات لازم در حفاظت از محیط زیست و کنترل آلودگی یکی از واحدهای سربلند در حفظ و صیانت از محیط زیست است، بنابراین رابطه خوب این شرکت با سازمان حفاظت محیط زیست موجب شده تا پگاه در انرژی پاک یک شرکت پیشگام باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این جشنواره سراسری که به طور همزمان در شرکت های پگاه سراسر کشور برگزار شد، شرکت پگاه گیلان نیز برنامه های پنج روزه جشنواره خود را با محورهای برپایی کلاس توجیهی ویژه همکاران در خصوص حفظ محیط زیست شهری، مسابقه نقاشی و کاردستی با محوریت انرژی و محیط زیست، پیادهروی نمادین در داخل شهر صنعتی با شعار حفظ محیط زیست حامل های انرژی و صرفه جویی، برگزاری دوره آموزشی بهینهسازی مصرف انرژی، برپایی تور سفر به قلعه رودخان با هدف داشتن زمین پاک و عاری از زباله و همچنین در آخرین روز با برپایی اختتامیه و تقدیر از برندگان مسابقات نقاشی، کاردستی و تقدیر از هفت نفر از برندگان مسابقه جشنواره برگزار کرد.
در این مراسم پیام " عبدالامیر باروتکوب " مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صنایع شیر ایران نیز قرائت شد.
مدیرعامل صنایع شیر ایران به مناسبت جشنواره سراسری انرژی آبان ماه امسال با بیان اینکه هرگونه تلاش در حفظ منابع آب، انرژی و جلوگیری از آلودگی هوا به عنوان اصلی ترین منابع حیات وظیفه ملی و همگانی تلقی می شود، گفت: صنایع شیر ایران به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنایع غذایی کشور با توجه به رسالت بزرگ اجتماعی خود در تامین سلامت مردم، یکی از سرفصل های مورد توجه سال جاری را موضوع بهینه سازی مصرف انرژی قرار داده است.
عبدالامیر باروتکوب افزود: اهم راهبردهای این شرکت شامل محدودیت منابع آب کشورها به صورت جدی ظاهر شده و نگرانی بابت آن روز به روز افزایش می یابد که در آینده نه چندان دور بحران های بزرگی را پیش روی بشریت قرار خواهد داد، استفاده از حاملهای انرژی دارای عوارض ناگواری است که سلامت نسل فعلی و آینده را به شدت تهدید میکند و شیوع بیماریهای خطرناک ناشی از آلودگی هوا یکی از مهمترین موارد آن است.
صرفه جویی در هزینه های تولید منجر به افزایش بهره وری می شود
وی همچنین اظهارداشت: جدی بودن این موضوع سال هاست به صورت جهانی مطرح و داشتن استانداردهای زیست محیطی به عاملی برای جلب مصرف کننده به یک فعالیت مهم بشردوستانه تبدیل شده است، صرفهجویی در هزینه های تولید و افزایش توان رقابتی با توجه به تاثیر آن در قیمت تمامشده (قیمت شیر خام، هزینه های حمل و توزیع و قیمت فروش محصولات) منجر به افزایش بهره وری و افزایش توان رقابت در رقابتی ترین بازار کشور یعنی شیر و لبنیات خواهد شد.
مدیر عامل صنایع شیر ایران گفت: هر چند شرکت صنایع شیر ایران در این حوزه پیش قدم بوده و از سال های قبل با تشکیل کمیته های انرژی و پایش عملکرد شرکت ها، شاهد بهبود وضعیت مصرف حامل های انرژی در شرکت ها بودیم ولی با توجه به پتانسیل های موجود، ضرورت صرفه جویی بیشتر و نیاز به سرعت بیشتر احساس می شود.
وی تصریح کرد: از اینرو بنا بر آن شد در سال جاری کمیته انرژی مرکزی از طریق جلب مشارکت عمومی، انتقال تجارب و همافزایی تشکیل و با جدیت بر پیگیری راهبردهای صنایع شیر در این زمینه بپردازد.
مدیرعامل صنایع شیر ایران گفت: در مباحث فنی با برگزاری کلاس ها، گردهمایی ها و ممیزی ها اقدامات زیادی انجام شده و یا در حال انجام است ولی به یقین بدون بحث فرهنگسازی توفیق مطلوب حاصل نخواهد شد.
وی افزود: در بهینه سازی مصرف انرژی، فرهنگ سازی جایگاه بسیار ویژهای دارد و مهمترین ابزار کار این حوزه است، با همکاری تمامی همکاران اهداف مدنظر محقق و بستر حرکت های بعدی فراهم خواهد شد.
در پایان اخذ استاندارد بینالمللی انرژی IS050001 از سوی پگاه فارس به عنوان نخستین گواهینامه کشور در حوزه صنایع غذایی را تبریک گفته و امیدوارم سایر شرکتها نیز به زودی به کسب این افتخار نائل آیند.
فرهنگ سازی جایگاه بسیار ویژهای در بهینه سازی مصرف انرژی دارد
همچنین در این مراسم پیام " وحید مفید "معاونت تحقیق و توسعه و هماهنگی تولید شرکت صنایع شیر ایران به مناسبت جشنواره انرژی صنایع شیر ایران در سال 1392 نیز قرائت شد.
در پیام ایشان آمده است:
با توجه به دستور مدیر عامل صنایع شیر ایران در گردهمایی مدیران فنی سال 91 در خصوص تشکیل کمیته انرژی مرکزی صنایع شیر برای استفاده حداکثری از همافزایی شرکت های گروه در حوزه انرژی، این مبحث به عنوان یکی از سرفصل های مهم واحد فنی شرکت در سال 92 قرار گرفت که کمیته مزبور به موازات برنامه های گردهمایی، آموزش و ممیزی با اعتقاد به لزوم و اهمیت خاص بحث فرهنگسازی، جشنواره انرژی را طراحی و در این هفته اجرا می کند.
با توجه به اهمیتی که همه برای آینده فرزندان و نسل بعدی قائل هستیم و برای تحصیل و امور مالی آنها سرمایه گذاری و پس انداز میکنیم نباید از نیاز آنها به وجود محیط زیست سالم برای استفاده از تمام امکانات فوق غافل شویم و به عنوان مجموعه ای که سالیانه بیش از 40 میلیون مترمکعب گاز، 127 مگاوات ساعت برق و 4 میلیون مترمکعب آب مصرف میکنیم با اصلاح نحوه مصرف به یقین در جلوگیری از بروز فجایع برای بشریت به دلیل عوارض مصرف حامل های انرژی میتوانیم سهیم باشیم.
این موضوع بیانگر و یادآور انگیزه های قوی علاوه بر انگیزه کاهش هزینه ها در بهینه سازی مصرف انرژی است و در صورت استفاده از تجارب، برنامه ریزی و انجام اقدامات موثر به راحتی به نتایج قابل ملاحظه دست خواهیم یافت و این اقدامات در صنایع کشور نیز الگوبرداری شده و حرکت ملی محسوب خواهد شد.
از طرفی با توجه به جنبه های گوناگون که مواردی از آن در بالا ذکر شد، حرکت در این بخش امروزه به الزام تبدیل شده و بهتر است همانند گذشته در این بخش در صنعت جزو پیشگامان باشیم.
در تدوین استاندارد ملی انرژی شرکت صنایع شیر به عنوان نماینده انجمن صنایع لبنی حضور داشته که دلیل انتخاب فعالیت های انجام شده و دانش و مهارت فنی موجود در شرکت بوده که با افتخار دریافت گواهینامه استاندارد بینالمللی انرژی ISO50001 به عنوان نخستین دارنده گواهینامه در صنایع غذایی در کشور اعتبار مجموعه در این زمینه افزایش یافت.
با توجه به نیاز مبرم به فرهنگ سازی و مشارکت همگانی برای موفقیت در حوزه انرژی از تمامی همکاران تقاضا داریم در برخورد فعال با برنامه های جشنواره انرژی، خصوصا بخش پیشنهادات افتخارات قابل تحسینی را بیافرینند تا بتوانیم سرمشقی برای سایر واحدهای صنعتی در کشور و الگویی برای استفاده در سایر موارد مشابه در شرکت باشیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه این مراسم به تمامی برندگان مسابقات نقاشی و کاردستی و همچنین مسابقه ویژه جشنواره جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.
نظر شما