يكي ازدانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود: تا زماني كه ذهن دانشجو مشغول تأمين نيازهاي اساسي است، نمي تواند به سطح بالاتري از نيازها برسد. در نتيجه احساس نياز به دانستن از بين مي رود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: دانشجو با عدم امنيت رواني براي آينده مواجه است و انگيزه و نشاطي براي علم آموزي ندارد. فرد در كنكور شركت مي كند و پس از اتمام دوره كارشناسي، مي بيند كه اين دوره ديگر ارزشي ندارد و رقابت برسر كارشناسي ارشد است.
يك دانشجوي ديگر دانشگاه صنعتي شريف يادآور شد: اين روزها دانشجو به جاي اينكه بانشاط باشد، بيشتر دچار سرخوردگي از است كه چهار سال از زندگي خود را بيهوده صرف كرده و تنها مصرف كننده اي براي خانواده بوده است.
اين دانشجو تصريح كرد: در جامعه ما مدرك گرايي جانشين تخصص گرايي شده است و به اين كه فرد چقدر كار بلد است توجه نمي شود.
وي همچنين خاطر نشان كرد: به هنگام وارد شدن به دانشگاه با سد بزرگ كنكور مواجه مي شويم و پس از گذشتن از آن، سيستم دانشگاه ما را به حال خود رها مي كند.
اين دانشجوي دوره كارشناسي افزود: نظام آموزشي ما به دنبال تربيت نيروي كار آمد نيست. يك سري دانشجوي بي تخصص را تربيت مي كند و به جامعه تحويل مي دهد.
يك دانشجوي دوره كارشناسي ارشد دانشگاه تهران تصريح كرد: نظام آموزشي ما ازهمان ابتدا در دوره پيش دبستاني و بالاتر روحيه نشاط و كاوش را از بچه ها مي گيرد و به جاي اينكه آنها را وادار كند كه خودشان به دنبال دانستن باشند به ضبط صوتي تبديل مي شوند كه فقط بايد محتويات كتاب ها را در حافظه خود بگنجانند.
اين دانشجوي روانشناسي دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: امكانات رفاهي براي دانشجويان خوابگاهي مناسب نيست. دانشجو در خوابگاه آنقدر دچار بي انگيزگي و افسردگي مي شود و درگير مسايل موجود در خوابگاه است كه نمي تواند يك ساعت مطالعه شخصي داشته باشد و ديگر جايي براي نشاط علمي باقي نمي ماند.
وي در ادامه يادآور شد: دانشجوي كارشناسي ارشد كه براي تأمين هزينه هاي زندگي خود بايد كار كند، چطور با آرامش خاطر به تحقيق و پژوهش بپردازد.
اين دانشجوي كارشناسي ارشد تصريح كرد: تحقيقات در دانشگاه ها همه كپي است. استاد راهنما، راهنمايي هاي لازم را به دانشجو ارائه نمي دهد و به جاي اينكه به دانشجو تحقيق كردن را بياموزد، او را به حال خود رها مي سازد. از دانشجويي كه در طول ترم به جز جزوه خواني و حفظ كتابها چيزي ياد نگرفته است، توقع دارند پايان نامه ارائه دهد.
وي در پايان اظهار كرد: روحيه نشاط علمي در دانشگاه هاي ما به خصوص در ميان دانشجويان بي انگيزه مرده است و درصد بالايي ازآنها به دلايل ديگري به جز انگيزه هاي علمي درس مي خوانند.
نظر شما