۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۲۴

هفته انتصابات پر دردسر/ از مجلسی های معترض تا اخبار خوش 2 وزیر

هفته انتصابات پر دردسر/ از مجلسی های معترض تا اخبار خوش 2 وزیر

هفته گذشته هفته پرخبری برای آموزش عالی بود. وزیر علوم در تازه ترین احکام خود افراد قدیمی و جدید را به وزارت علوم آورد، اعتراض مجلسی ها به انتصابات فرجی دانا، گلایه روسای دانشگاهها از وضعیت بودجه و خبر خوش وزیر بهداشت برای کنکوری ها از جمله این اخبار بود. 

بازگشت قدیمی ها به وزارت علوم با احکام جدید فرجی دانا

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته گذشته رضا فرجی دانا وزیر علوم در احکام تازه ای افراد قدیمی وزارت علوم را دوباره به وزارتخانه بازگرداند و از سوی دیگر افراد جدیدی را به مجموعه تیم مدیریتی خود در وزارت علوم منصوب کرد. 

حکم مشاوره برای جعفر توفیقی، حکم معاونت آموزشی برای جعفر میلی منفرد، حکم معاون دانشجویی و رئیس سازمان امور دانشجویان برای مجتبی صدیقی، حکم معاون وزیر علوم و رئیس مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم برای سعید سمنانیان، حکم مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز پاسخگویی به شکایات و مرکز ارزیابی عملکرد وزارت علوم برای محمود صادقی، سرپرست مرکز جذب اعضای هیات علمی برای عبدالحسین فریدون با حفظ سمت، سرپرست معاونت فرهنگي و اجتماعي برای دکتر محمد حسين اميد با حفظ سمت معاون اداری و مالی از جمله این احکام بود. 

به این ترتیب حاجی زاده ، مهدی ایرانمنش، محمود ملاباشی، محمدرضا مردانی، غلامرضا خواجه سروی، حسین نادری منش از وزارت علوم رفتند. 

اعتراض مجلسی ها به انتصابات و نامه نگاری به رئیس جمهور 

پس از انجام انتصابات فرجی دانا مجلسی ها به جوش و خروش درآمدند و در اعتراض به این انتصابات به ویژه انتخاب توفیقی و میلی منفرد که پیش از این گزینه های مطرح وزارت علوم بودند، فرجی دانا را به کمیسیون آموزش مجلس فراخواندند. 

عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در این باره گفت: توضیحات فرجی دانا در خصوص انتصابات اخیر در وزارت علوم قانع کننده نبود و چون مراتب استعلام افرادی که منصوب شده اند دارای اشکال بود برهمین اساس وزیر اطلاعات برای توضیح در این خصوص به کمیسیون آموزش دعوت شد تا در این خصوص توضیح دهند که آیا می شود معاون وزیر بدون استعلام به کار گرفته شود.

اما روز چهارشنبه این انتصابات موجب شد نمایندگان برای سوال از فرجی دانا در صحن علنی مجلس تلاش کنند و پس از آن امضا برای سوال از وزیر علوم جمع شد به این ترتیب فرجی دانا اولین وزیری است که در دولت یازدهم مورد سوال نمایندگان قرار می گیرد. پس از آن نیز 150 نماینده طی نامه ای از رئیس جمهور خواستند تا به آنچه انتصابات سئوال برانگیز رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این وزارتخانه خواندند رسیدگی کند و خطاب به رئیس جمهور نوشتند : جناب آقای روحانی قلبا و قویا علاقه مند به همکاری با دولت جنابعالی هستیم، مصرانه خواستاریم که آقای فرجی دانا را به تجدیدنظر در این انتصابات و برخی انتصابات سئوال برانگیز دیگر دلالت فرمایید.

اما سعدالله نصیری قیداری معاون پارلمانی وزارت علوم در این باره گفت: فرجی دانا تأکید کرده که در صورتی که وزارت اطلاعات ارتباط داشتن با فتنه را اثبات کند در انتصابات تجدید نظر می کند. استیضاح هر وزیری طبق قانون حق نمایندگان مجلس است و می توانند این کار را انجام دهند. فرجی دانا هم تاکید کرده که اگر وزارت اطلاعات اثبات و اعلام کند این افراد با فتنه ارتباطی دارند، در این انتصابات تجدید نظر خواهد کرد. وزیر اختیار قانونی دارد برای خود معاون تعیین کند و باید نسبت به برنامه هایی که ارائه کرده پاسخگو هم باشد.

تغییرات دانشگاه خواجه نصیر از زبان رئیس قبلی و گزینه جدید 

دکتر مجید قاسمی  رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می گوید تا کنون در خصوص تغییر ریاست دانشگاه با من صحبتی نشده، این که وزیر بخواهد روسای دانشگاه را تغییر دهد حق طبیعی وزیر است. تا کنون در این خصوص نه تماسی حاصل شده و نه پیغامی داده شده است من هم از سایت ها متوجه شدم که چنین مساله ای مطرح است. من نه استعفا داده ام و نه فکر می کنم این کار اشکال دارد چون این حق طبیعی وزیرعلوم  است. من استاد دانشگاه هستم و افتخار من هم استادی دانشگاه است چند صباحی وظیفه ای بر دوش من قرار دادند که سعی کردیم آن را به نحو احسن آن گونه که می دانستیم پیش ببریم. هر زمان که این وظیفه را از دوش ما بردارند با کمال میل به کار خود یعنی استادی دانشگاه بازگشته و به رشد دانشگاه کمک می کنیم تا جزء 5 دانشگاه اول قرار گیرد.

در همین زمینه دکتر علی خاکی صدیق عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی صحبت با وی برای پذیرش ریاست دانشگاه خواجه نصیر را تایید کرد و گفت: هنوز حکمی برای وی صادر نشده است. برای ریاست دانشگاه خواجه نصیر با دکتر فرجی دانا وزیر علوم جلسه ای داشته ایم و قرار است که ریاست دانشگاه تغییر کند در این زمینه صحبت هایی کرده ایم، کلیات آن را پذیرفته ام ولی هنوز حکمی صادر نشده است.

درب اتوبوس مقصر فعلی آسیب پای دانشجوی دانشگاه تهران 

"ماریه جعفری" دانشجوی بوکانی که در رشته الهیات مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران تحصیل می کند روز دوم مهرماه، از سرویس دانشگاه پیاده می شود. درب عقب اتوبوس دچار اشکال فنی بود و فقط یکی از درها باز می شد، به محض پیاده شدن ماریه، در بسته می شود و چادر او لای درب اتوبوس گیر می کند و اتوبوس از روی پای وی رد می شود. وی به بیمارستان شریعتی منتقل می شود در آنجا انگشت شصت اش را با پلاتین به پایش پیوند می زنند. در داخل بخش به خاطر اهمال کارکنان این بیمارستان پای وی دچار عفونت می شود  و عفونت در کل پای وی منتشر می شود.

خانواده ماریه به نماینده شهرشان شکایت می کنند و محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان پس از دیدن وضعیت نامناسب وی مسئله را با معاون بیمارستان شریعتی مطرح می کند و خواستار پیگیری هر چه بیشتر وضعیت این دانشجو می شود و پس از آن دستور انتقال ماریه به بیمارستان سینا صادر می شود. 

دکتر موسی عنبری مسئول کوی دانشگاه تهران می گوید : این دانشجوی دانشگاه تهران دچار حادثه ای شده که ممکن است این اتفاق برای همه رخ دهد. ما هم متاثر شدیم و آن وظیفه‌ای که در زمان تحصیل دانشجو برعهده داریم را انجام داده و وی را به بیمارستان منتقل کردیم. واقعیت این است که دانشگاه در این حد می تواند فعالیت انجام دهد که پیگیر وضعیت بیمه دانشجو بوده و جویای احوالش باشد و در نوع عملی که بر پای وی انجام شده  و اینکه چقدر در بیمارستان تلاش می شود قدرت اجرایی ندارد .

دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت دستور پیگیری وضعیت این دانشجو را صادر کرده است و دکتر غلامرضا پورمند رئیس بیمارستان سینا در گزارشی یادآور شده است: بیمار برای بهبود تاکنون 7 بار به اتاق عمل منتقل شده و در آخر گرافت پوستی از پای مقابل برداشته و در ناحیه ضایعه دیده پوستی وی پیوند شده است. در حال حاضر تمام شاخص های کلیوی نرمال، اشتها و تغذیه بیمار طبیعی و از نظر گوارش، قلب، ریه و عفونی مورد مشاوره قرار گرفته که ارگان های مرتبط وضعیتی قابل قبول دارند. لذا با عنایت به وسعت ضایعه و از بین رفتن نسوج و آسیب دیدگی پوست نیاز به انجام عمل جراحی گرافت پوستی دارد.

ادامه اعتراض دانشجویان در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

در پی نتیجه ندادن نامه نگاری ها و رایزنی های دانشجویان غیرایرانی در خصوص افزایش دو برابری شهریه ها و انصراف دهها تن از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشجویان این دانشگاه اطلاعیه ای صادر کردند. این دانشجویان در 12 آبان تجمعی را در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار کردند. محمد حسینی مقدم - مسئول امور دانشجویان خارجی، برای پاسخگویی به معترضین در بین آنها حاضر شد و دانشجویان نیز خواسته های خود را به صورت مکتوب در اختیار وی قرار دادند اما براساس اعلام این دانشجویان اظهارات وی قانع کننده نبود.

دانشجویان غیرایرانی خواستار این هستند که بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر تبدیل ارز مرجع به مبادلاتی برای دانشجویانی که با شرایط نرخ ارز مرجع ثبت نام کرده اند عطف بماسبق نشود و حداقل امکانات رفاهی (خوابگاه) ارائه شود، قوانین و ضوابط مشخص در رابطه با دریافت شهریه (ترم تابستانی و کار آموزی، واحد های معرفی به استاد و مرخصی تحصیلی) تدوین شود. 

خبر خوش وزیر برای بکارگیری برجسته ترین اساتید ایرانی برای راهنمای نخبگان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تعیین اساتید راهنما ویژه برگزیدگان و استعدادهای برتر در دانشگاه های علوم پزشکی بزرگ خبر داد و گفت: فهرستی از اساتید برجسته و بین المللی کشور تهیه شده که به عنوان استاد راهنما از ابتدای تحصیل با این دانشجویان همراه خواهد بود. دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم تقدیر از برگزیدگان کنکور 92 گروه علوم تجربی افزود: مهمترین کاری که می توانیم برای این دانشجویان انجام دهیم این است که تعدادی از اساتید را مشخص کنیم تا به عنوان راهنما برای آنها قرار دهیم. از این رو فهرستی از این اساتید تهیه شده و به آنها داده شده است که مجموعه ای از اساتید برجسته کشور و بین المللی هستند و جزء آرزوهایشان این است که این دانشجویان افرادی موفق تر از خودشان شوند. این موقعیت برای ما هیچ وقت وجود نداشت اما امروزه روسای دانشگاههایی که برگزیدگان کنکور در آنجا به تحصیل می پردازند این امکان را برای آنها فراهم کرده اند.

حضور ولایتی و جاسبی در دانشگاه آزاد 

با حکم دكتر باقر لاريجاني - قائم مقام رئيس دانشگاه و رئيس شوراي راهبردي حوزه علوم پزشكي دكتر علي اكبر ولايتي به عنوان عضو بورد تخصصي بيمارستان فرهيختگان منصوب شد. دكتر ولايتي استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي است و در کنار اساتید دیگری از سوی لاریجانی به عنوان عضو بورد تخصصي بيمارستان فرهيختگان منصوب شده است. پیش از این دکتر طباطبایی، پروفسور سمیعی، دکتر فاضل و اساتید دیگری به عضویت این بورد تخصصی در آمده اند. 

همچنین عبدالله جاسبی با حکم هیأت نظارت بر مطبوعات به عنوان مدیر مسئول فصلنامه " International Journal Of Management And Business Research" به صاحب امتیازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تعیین شد. 

دانشگاهها بی پول شدند 

دکتر محمد حسین رامشت رئیس دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه حدود 7 میلیارد تومان بدهی به اعضای هیات علمی حق التدریس، پایان نامه‌ها و پایگاه های اطلاعاتی دارد که باید پرداخت کند. در سه ماه اول سال تنها یک دوازدهم بودجه دانشگاه اصفهان که مصوب شده پرداخت شد. دانشگاه اصفهان حدود 10 میلیارد تومان بدهی داشت که حدود سه میلیارد آن را از طریق درآمدهای اختصاصی پرداخت کرده است.

دکتر سید محمد میر محمدی میبدی  رئیس دانشگاه یزد نیز گفت: درحال حاضر دانشگاه برای پرداخت حقوق اساتید 750 میلیون تومان کمبود اعتبار دارد. طی 7 ماه گذشته حدود 41 درصد از بودجه جاری دانشگاه محقق شده است که 50 درصد مربوط به حقوق، 32 درصد سایر هزینه ها، 13 درصد تعمیر و تجهیز و 15 درصد به تملک و دارایی اختصاص داده شده است. تا آخر سال جاری باید 100 درصد بودجه محقق شود در غیر این صورت دانشگاه با مشکل مواجه خواهد شد.

دکتر رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز درباره وضعیت بودجه این دانشگاه گفت: ظرف دو ماه آینده باید 100درصد بودجه دانشگاه اختصاص داده شود و گرنه دانشگاه با مشکل مواجه خواهد شد. اعتباری که برای تعمیر و تجهیز دانشگاه اختصاص داده شده است بسیار ناچیز است. باتوجه به اینکه در ماه هشتم سال قرار داریم باید 75 درصد بودجه اختصاص می یافت که فقط حدود 59 درصد بودجه اختصاص یافته است. اختصاص بودجه کمتر از آنچه که باید اختصاص داده شود باعث می شود که نتوانیم به پژوهش اعتباری اختصاص دهیم و بودجه پژوهش صفر می شود و با اعتبار اختصاص داده شده فقط می توانیم هزینه های آب، برق، تغذیه دانشجویان، تلفن و حقوق اساتید را بپردازیم کاری دیگر نمی توان انجام داد.

با دستور وزیر کار؛ بازنشستگی زودهنگام هیئت علمی دانشگاه‌ها متوقف شد

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور دستوری، احکام بازنشستگی زودهنگام اعضای هیئت علمی دانشگاه ها را متوقف کرد. در دستورالعمل وزیر تعاون، کار و رفاه خطاب به مدیرعامل صندوق بازنشستگی آمده است: اعضای هیئت علمی دانشگاه ها ذخایر گرانبهای دانش این مرز و بوم هستند که علاوه بر نخبگی و تلاش های پرزحمت و طاقت فرسای این عزیزان یک جامعه هزینه گزافی برای رسیدن هر یک از آنان به چنین مرتبتی را متحمل می شود و روند بازنشستگی زودهنگام تصمیمی غیرکارشناسی و غیرعلمی بوده است.

شکایت دانشگاه تهران علیه یک شرکت دانشگاهی

دکتر سید مهدی قمصری  معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: شرکت دانشگاهی پژوهشگران و نوآوران دانشگاه تهران علی رغم لغو مجوز همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. این شرکت یک شرکت دانشگاهی بوده که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران فعالیت می کرده است، ولی دو سال پیش به خاطر برخی از تخلفاتی که انجام داد، لغو مجوز شد و عذر آن از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خواسته و قرار شد این شرکت فعالیت خود را متوقف کند. اما در حال حاضر بدون توجه به نظر دانشگاه تهران و لغو مجوز شرکت همچنان در حال فعالیت به اسم دانشگاه تهران است و با لگوی دانشگاه تهران مدرک صادر می کند و شعبه هایی نیز در سراسر کشور ایجاد کرده است.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مساله که مدارکی که توسط شرکت دانشگاهی پژوهشگران و نوآوران دانشگاه تهران صادر می شود، اعتبار ندارد. اخیرا دانشگاه تهران با شکایتی که بر علیه این شرکت انجام داده، دفتر خارج از دانشگاه شرکت پلمپ شده و دانشگاه در حال پیگیری این مساله است. این شرکت مدرک معادل کارشناسی، معادل کارشناسی ارشد و حتی معادل دکتری صادر می کند و برای هر رشته ای که داوطلبان متقاضی باشند، دوره برگزار می کند و حتی شاید این رشته معادل دانشگاهی هم نداشته باشد ولی برای آن دوره برگزار می شود و مدرکی هم که برای آن صادر می شود با آرم دانشگاه تهران است.

 

کد خبر 2171022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha