۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۱۹

سفیر کشورمان در سازمان ملل:

توسعه پایدار صرفا با تمرکز بر جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در مباحث توسعه ای حاصل نمی شود

توسعه پایدار صرفا با تمرکز بر جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در مباحث توسعه ای حاصل نمی شود

سفیر کشورمان در سازمان ملل با اشاره به روندهای موجود در سازمان ملل در زمینه تعیین دستور کار جهانی برای توسعه پایدار، بر اهمیت نشست کنونی کمیته امور مالی و اقتصادی مجمع عمومی سازمان ملل در پایه گذاری این مسیر تأکید و اظهار داشت که تجربه نشان داده است پرداختن به جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در مباحث توسعه ای، به تنهایی و بطور مجزا نمی تواند منجر به توسعه ای پایدار و بادوام در سطح جهان شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین دهقانی سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه طی سخنرانی در کمیته امور اقتصادی و مالی مجمع عمومی این سازمان مواضع و اولویتهای کشورمان را در زمینه تعیین و پیشبرد اهداف توسعه پایدار تشریح کرد.

سفیر کشورمان با اشاره به روندهای موجود در سازمان ملل در زمینه تعیین دستور کار جهانی برای توسعه پایدار، بر اهمیت نشست کنونی کمیته امور مالی و اقتصادی مجمع عمومی سازمان ملل در پایه گذاری این مسیر تأکید و اظهار داشت که تجربه نشان داده است پرداختن به جنبه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در مباحث توسعه ای، به تنهایی و بطور مجزا نمی تواند منجر به توسعه ای پایدار و بادوام در سطح جهان گردد.

وی افزود: تردیدی نیست که برای نیل به توسعه ای متوازن و پایدار ضروری است با اتخاذ رهیافتی یکپارچه، دستور کاری منسجم و همگون، با در نظر گرفتن همه جنبه های توسعه ای اعم از اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی تنظیم گردد تا رشد و شکوفایی را برای تک تک افراد بهمراه داشته باشد.

دهقانی همچنین با اشاره به سند نهایی نشست ویژه سازمان ملل در خصوص پیگیری اهداف توسعه هزاره، که در 25 سپتامبر سال جاری برگزار شد، از تعیین «فقرزدایی» به عنوان بزرگترین چالش جهانی استقبال نمود و شرط لازمه برای موفقیت مجمع عالیرتبه سیاسی (HLPF)، که به تازگی به جایگزینی کمیسیون توسعه پایدار تشکیل شد  را پرداختن به نقاط ضعف و کوتاهی های مشاهده شده در اجرای اهداف توسعه هزاره و نیز ارتقای توجه سیاسی به امور مربوط به توسعه پایدار اعلام داشت.

وی همچنین بعنوان ذکر نمونه ای از چالشهای کنونی جهانی، که جمهوری اسلامی ایران نیز مبتلابه آن می باشد، از بیابانزایی، تخریب اراضی، خشکسالی و طوفانهای شن و گرد و غبار به عنوان یکی از نگرانیهای مهم کشورمان یاد نمود و بر لزوم ارتقای همکاریهای منطقه ای و بین المللی به منظور رسیدگی به این معضل بزرگ تأکید کرد.

سفیر و معاون نماینده دائم کشورمان در ادامه این سخنرانی به برخی از آثار این روند بسیار خطرناک اعم از از بین رفتن اراضی حاصلخیز، کاهش در ذخایر آبی زیرزمینی، کاهش جنگلها و غیره، به عنوان موانع حصول توسعه پایدار در کشور و در سطح جهان اشاره کرد.

وی همچنین با اشاره به موقعیت جغرافیایی حساس کشورمان به عنوان یکی از مناطق فعال زلزله خیز و ششمین کشور مستعد زلزله در جهان و تلاشهای صورت گرفته برای ارتقاء  ظرفیت و آمادگی لازم در مواجهه با این بلای طبیعی در سطوح ملی و محلی، بر لزوم افزایش همکاریها و تلاشهای ملی و منطقه ای درازمدت در این زمینه تأکید نمود.

سفیر و معاون نمایندگی دائمی کشورمان نزد سازمان ملل در انتهای این سخنرانی مجددا به پایبندی کشورمان در مشارکت فعال در همه پروسه های مرتبط با تعیین اهداف توسعه پایدار تأکید و ابراز امیدواری نمود که روندهای موجود بتواند در نهایت نتیجه ای در جهت منافع همه اعضای سازمان ملل بهمراه داشته باشد.

کد خبر 2171168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha