۱۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۱۳

گزارش خبری/

جمعیت بانوان فرهیخته ظرفیتی برای ارتقای فرهنگ دینی/30 بانوی همدانی مشکلات را آسیب شناسی می کنند

جمعیت بانوان فرهیخته ظرفیتی برای ارتقای فرهنگ دینی/30 بانوی همدانی مشکلات را آسیب شناسی می کنند

همدان-خبرگزاری مهر: جمعیت بانوان فرهيخته همدان متشکل از 30 بانوی فرهیخته با هدف ايجاد هماهنگي، هم سوئي، تعميق و گسترش فعاليت هاي بانوان و شناسایي، رصد و اولويت دهي به آسيب ها و نيازهاي فرهنگي ديني بانوان تشکيل شده که این مجموعه ظرفیتی برای ارتقای فرهنگ دینی محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه تشکل های غیر دولتی مختلفی در جامعه فعالیت می کنند و اقدامات مختلفی را در راستای اهداف تشکل خود در جامعه انجام می دهند.

برخی از این تشکل ها در جامعه زیر نظر سازمان ها و ادارت دولتی فعالیت می کنند و برخی به صورت خود جوش فعال هستند.

سازمان تبلیغات اسلامی نیز دارای تشکل های غیر دولتی از جمله هیئات مذهبی است که به این سازمان وابسته بوده و زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی در جامعه فعالیت می کنند.

در همین خصوص جمعیت بانوان فرهیخته استان همدان از جمله تشکل های غیر دولتی در جامعه است که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان فعالیت های مختلفی را در راستای آسیب شناسی اجتماعی در جامعه و بهبود سیمای اجتماعی زنان در جامعه و افزایش توامندی فرهنگی تبلیغی بانوان انجام می دهد.

جمعیت بانوان فرهيخته با هدف ايجاد هماهنگي، هم سوئي، تعميق و گسترش فعاليت هاي بانوان و نيز شناسائي، رصد و اولويت دهي به آسيب ها و نيازهاي فرهنگي ديني بانوان تشکيل شده که اعضاي اين جمعيت بايستي در اوليت دهي برنامه اي و هم انديشي مشورتي بر اساس نيازها و آسيب هاي فرهنگي ديني استان محل فعاليت خود تلاش جدي و مستمر داشته باشند.

بانوان فرهیخته شامل بانوان فعال در عرصه فرهنگ و دین هستند

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این مجموعه اظهار داشت: کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان از سال 1388 زیر نظر تبلیغات اسلامی استان همدان شروع به فعالیت کرده است.

فهیمه نیازی با بیان اینکه بانوان فرهیخته شامل بانوان فعال در عرصه فرهنگ و دین است، عنوان داشت: بانوی فرهیخته در واقع کسی بوده که نسبت به وضعیت اجتماعی، فرهنگی، دینی و منطقه ای خود آگاهی و حساسیت دارد.

وی در ادامه گفت: با توجه به تشکیل کارگروه بانوان فرهیخته در استان همدان، بانوان آگاه به آسیب های اجتماعی در جامعه شناسایی و عضو این کارگروه شدند.

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر 30 نفر عضو کارگروه بانوان فرهیخته در استان همدان هستند، بیان داشت: این تعداد شامل مدرسین و استادان حوزه و دانشگاه و مشاوران خانواده و مبلغین و تعدادی از اقشار تاثیرگذار در جامعه هستند.

نیازی ادامه داد: بانوان فرهیخته عضو کارگروه فعالیت های مختلفی را در عرصه های آسیب شناسی اجتماعی و رفع و بهبود آن در جامعه انجام داده و طرح های مختلفی را در کارگروه ارائه می دهند.

وی یکی از موارد مورد تحقیق این کارگروه را آسیب شناسی روابط زوجین عنوان کرد و ابراز داشت: بانوان فعال در کارگروه برای ارائه راه حل در این مورد کتاب قرآن را ملاک قرار داده و اقدام به جمع آوری آیه هایی در مورد روابط زناشویی کردند.

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان به دیگر فعالیت بانوان فرهیخته در حوزه سبک زندگی و آسیب شناسی زنان کم پوشش اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به منویات رهبری در مورد سبک زندگی این کارگروه فعالیت هایی را در این زمینه انجام داده است.

عوامل مختلفی بر سبک زندگی در جامعه تاثیر دارد

نیازی در ادامه افزود: عوامل مختلفی مانند رسانه، ماهواره، فضای مجازی، مراکز آموزشی، تاثیر همسالان و خود خانواده ها بر سبک زندگی در جامعه تاثیر دارد.

وی با تاکید بر اینکه مراکز آموزشی بر رفتار فرد در جامعه بسیار تاثیرگذار است، بیان داشت: در بررسی آسیب های اجتماعی رفتار افراد در جامعه مراکز آموزشی به ویژه مهد کودک ها در کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان بررسی می شود.

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان تاثیر مهد کودک ها را بر تربیت کودکان و رفتار آنها در جامعه و حتی بزرگسالی مهم عنوان کرد و ابراز داشت: متاسفانه در حال حاضر در مهد کودک ها برای برگزاری جشن ها و یا مراسم تولد کودکان از موسیقی ها و یا لباس هایی استفاده شده که با عرف و شرع و دین ما سنخیتی ندارد.

نیازی با بیان اینکه برای آموزش های دینی در مهد های کودک سرفصل مشخصی وجود ندارد، اظهار داشت: کتاب هایی که در مهدها به کودکان آموزش داده می شود، تخصصی نیست.

وی ادامه داد: مربیان مهدهای کودک، تخصصی نداشته و هیچ آموزش خاصی در مورد نحوه آموزش کودک و یا رفتار با کودک ندیده اند.

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان با اشاره به اینکه برای مربیان پوشش مناسب و مشخصی در نظر گرفته نشده است، بیان داشت: مربیان مهد کودک ها در واقع الگویی برای کودکان بوده و نوع رفتار و پوشش آنها در کودکان تاثیرگذار است.

نیازی با بیان اینکه در مهدهای کودک از موسیقی های غیر مجاز استفاده می شود، بیان داشت: بهزیستی به طور مستقیم بر این موارد در مهد کودک ها نظارتی نداشته و در صورت شکایت والدین در این زمینه اقدام می کند.

کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان نیاز به حمایت مالی دارد

وی از انعقاد تفاهم نامه بین بهزیستی و کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان خبر داد و عنوان داشت: قرار بر این است که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان و بهزیستی مربیانی برای کار در مهد کودک ها آموزش ببینند.

دبیر جمعیت بانوان فرهیحته استان همدان با بیان اینکه کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان تشکل غیر دولتی است، ابراز داشت: بانوان این کارگروه از نظر علمی قوی بوده اما برای انجام فعالیت ها و تحقیقات خود نیاز به حمایت مالی و تامین اعتبارات هستند.

نیازی با بیان اینکه یکی از کارکردهای کارگروه بانوان فرهیخته استان شناسایی آسیب های اجتماعی و فرهنگی در جامعه است، گفت: این کارگروه برای ادامه فعالیت ها در حوزه آسیب شناسی در مراکز آموزشی و به ویژه مهد کودک ها نیاز به حمایت های مالی دارد.

یکی از اعضای کارگروه بانوان فرهیخته استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این کارگروه فعالیت های مختلفی را در زمینه های متعددی مانند آسیب شناسی اجتماعی سبک زندگی و تاثیر مراکز آموزشی بر رفتار کودکان و تربیت آنها انجام می دهد.

شبنم هادیان با اشاره به اینکه جلسات کارگروه بانوان فرهیخته ماهی یک بار تشکیل می شود، عنوان داشت: اعضا در یک ماه فرصت دارند تا طرح های خود را در مورد موضوع مطرح شده در کارگروه ارائه دهند.

کارشناس و مشاور خانواده ادامه داد: هر کدام از افراد در حوزه کاری خود طرح هایی ارائه داده و سپس رئیس کارگروه که مدیر کل تبلیغات اسلامی استان بوده نتیجه تحقیقات را جمع بندی می کند.

مراکز آموزشی تاثیر مستقیم بر حجاب و عفاف در جامعه دارند

هادیان با اشاره به اینکه برای موضوع مورد بررسی راهکار ارائه می شود، بیان داشت: در حال حاضر موضوع مورد بررسی در کارگروه، سبک زندگی بوده که موضوعات در این حوزه ریزتر شد و وارد بحث حجاب و عفاف شدیم.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل تاثیر گذار در حجاب و عفاف مراکز آموزشی هستند، افزود: مراکز آموزشی شامل مهد کودک ها، مدارس، دبیرستان ها، مراکز عالی آموزشی و دانشگاه ها و غیره در جامعه است.

عضو کارگروه بانوان استان همدان با اشاره به اینکه اولین مرکز آموزشی که کودک در آن قدم می گذارد مهد کودک است، ابراز داشت: یکی از موضوعات و بحث های تخصصی مورد بررسی در کارگروه بانوان فرهیخته استان حجاب و عفاف در مهد کودک ها است.

اعضا کارگروه بانوان همه محقق هستند

هادیان با اشاره به اینکه جلسات مشترکی در زمینه حجاب و عفاف در مهد کودک ها با بهزیستی و کارگروه برگزار شده است، اظهار داشت: قرار بر آن شده که در زمینه آموزش مسائل دینی  در مهد کودک ارتباط بین کارگروه بانوان فرهیخته استان و بهزیستی بیشتر شود.

کارشناس و مشاور خانواده  با اشاره به اینکه سن کودکی مناسبترین سن برای آموزش کودک در مورد حجاب و عفاف است، عنوان داشت: یکی از مباحثی که در مهد کودک ها مطرح بوده نوع پوشش در جشن ها و مراسم است.

هادیان با اشاره به اینکه مهد کودک زمینه اولیه برای آشنایی کودک با حجاب و عفاف است، ابراز داشت: کودکان باید از سن کودکی یاد بگیرند که علاوه بر حجاب عفت نیز داشته باشند.

وی با بیان اینکه اعضا کارگروه همه اهل تحقیق و پژوهش در جامعه هستند، گفت: هر کدام از این بانوان می توانند در جامعه و حوزه کاری خود با توجه به موضوع های مطرح شده تاثیر گذار باشند.

کد خبر 2172810

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha