محمد ملاكي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهر درباره خبريكي از شبكه هاي خبري تركيه مبني براينكه مذاكرات ايران با كشور تركيه به نتيجه واحدي نرسيده است، گفت : ايران به تازگي مذاكره جديدي را با كشور تركيه آغاز نكرده است .
وي گفت : به عبارت ديگر طي دو سه ماه اخير اتفاق جديدي در مذاكرات ايران با كشور تركيه رخ نداده است .
وي تصر يح كرد : در حال حاضر صادرات گاز ايران به كشور طي قرارداد و در چار چوب آن انجام مي شود و مشكلي در اين باره وجود ندارد .
وي با اشاره به ميزان صادرات روزانه گاز ايران به كشور تركيه گفت : براساس آخرين آمار در روز گذشته 17 ميليون متر مكعب گاز به كشور تركيه صادر شده است .
وي درباره قطع گاز در بعضي از مواقع به كشور تركيه گفت : در مواقعي كه مصرف داخلي گاز ايران بسيار بالاست وزمان آن اغلب زمستان است صادرات گاز به كشور تركيه قطع مي شود اما در حال حاضر كه مصرف گاز در ايران زياد نيست صادرات انجام مي شود و مشكلي با كشور تركيه وجود ندارد .
به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر صادرات گاز به تركيه و اختلاف ايران با تركيه بر سر قيمت از موضوعاتي كه هميشه مورد انتقاد بوده است به گونه اي كه ملاكي در مصاحبه پيشين خود در هفته دولت در اين باره گفت : قيمت ازموضوعاتي است كه مقامات تركيه هميشه در مذاكرات خود با ايران در مورد آن چانه زني مي كنند و ايران نيز هيچ گاه دراين باره كوتاه نيامده است.
محمد ملاكي اضافه كرده بود : براساس توافقات صورت گرفته ايران و تركيه هر سه سال يك بار مي توانند برسرتغيير قيمت گاز به مذاكره بپردازند .
اين درحالي است كه پايگاه اينترنتي يواس تركيه اعلام كرده است كه مذاكرات ايرن با اين كشور كه از حدود دو سال پيش آغاز شده است تا كنون هيچ گونه نتيجه مثبتي نداشته است و دو طرف تا كنون نتوانسته اند به يك توافقنامه مشترك دست يابند .
به ادعاي اين پايگاه، ايران در سخت ترين شرايط و در طول فصل زمستان از صدور گاز به تركيه خودداري كرد .
مقامهاي آگاه تركيهاي نيز اعلام كردند : تنها مسير مناسب ايران براي دستيابي به بازار گاز اروپا ، خط لوله انتقال گاز ناباكو از طريق كشور تركيه است .
بر اساس قرارداد گاز دو كشور ، تركيه تا سال 2026 ميلادي ساليانه بيش از 7/6 تريليون متر مكعب گاز طبيعي از ايران وارد خواهد كرد .
نظر شما