به گزارش خبرنگار مهر، حسن طایی امروز در همایش رشد فراگیر و کاهش فقر گفت: ایجاد فرصت شغلی و سیاستگذاری برای بهبود بازار کار کافی نیست، بلکه باید گامی فراتر نهاد و با توجه به رشد و تحول سازمانی که این وزارتخانه در مقایسه با سایر دستگاههای اجرایی با آن مواجه بوده، صحبت از "حکمرانی در بازار کار" برای نیل به کار شایسته کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حاکمیت در بازار کار به کلیت سیاست ها، هنجارها، قوانین، مقررات، نهادها، دستگاهها و فرآیندهایی توجه دارد، تاکید کرد: روابط و تعاملات سه جانبه گرایانه که میان دولت ها، کارفرمایان و کارگران برقرار می شود در حکمرانی در بازار کار نقش کلیدی ایفا می کند.
وی افزود: به طور کلی حکمرانی یعنی ظرفیت ایجاد هماهنگی از طریق بازار، دولت و نهادهای مدنی و حکمرانی خوب نیز به معنی ظرفیت زیاد در ایجاد هماهنگی برای موضوع مورد نظر است.
طائی تشریح کرد: حکمرانی در بازار کار معطوف به نهادهای عمومی و خصوصی، ساختارهای قدرت و ابزارهای همکاری است که فعالیت های عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان نیروی کار را در محیط اقتصادی هماهنگ و کنترل میکند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت برون رفت از شرایط موجود بازار کار کشور و چالش های آن تاکید کرد: نیازمند بازشناسی و اصلاح در بسیاری از امور مربوط به این بازار هستیم که تشکیلات وزارت متبوع و سیاست گذاری در این بازار بخشی از آن است.
وی بازار کار را عرصه کارگزاران و بازیگران متعددی با گرایشها، توانمندیها و اهداف مختلف تعریف کرد و یادآور شد: کارگزاران اقتصادی این بازار، خانوارها، بنگاهها و دولت هستند و بازیگران اجتماعی آن شامل احزاب، تشکل های صنفی، رسانه ها و... می شود.
طائی افزود: این بازیگران بازار کار، نقشهای متعددی ایفا میکنند و در جستجوی نیل به اهدافی هستند که اگرچه بنظر میرسد اهداف آنها با یکدیگر متفاوت است، اما این گوناگونی، زمینه شکلگیری یکی از مهمترین جنبههای زندگی اقتصادی و انسانی ما را فراهم میآورند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مخدوش بودن داده ها و اطلاعات در بازار کار، وجود جمعیت میلیونی بیکار در بازار کار، وخامت نرخ های بیکاری در مناطق مرزی و نبود تناسب لازم بین بهره وری، دستمزد، تامین معیشت و تورم را از چالش های اساسی در بازار کار دانست و خاطر نشان کرد: ناپایداری وضعیت شاغلان موجود در بنگاههای اقتصادی، بیکاری دانش آموختگان و 4.5 میلیون نفر دانشجو و کارایی پائین سرمایه گذاری و سرمایه سرانه بالا برای ایجاد یک شغل مولد از موارد دیگر این چالش است.
وی مسائل بازار کار آینده کشور را از منظر جمعیتی بررسی کرد و گفت: وجود جمعیت 36 میلیونی زیر 25 سال و وجود تفاوتها و تعارضات آشکار در تابع مطلوبیت خانوارها و تابع رفاه اجتماعی که از سوی حکومت تعریف شده است، از جمله است مسائل است.
طائی مسائل بازار کار آینده کشور را از منظر تقاضا بررسی کرد و خاطر نشان ساخت: ایجاد سالانه حداقل یک میلیون شغل، پائین بودن مقیاس عمومی تولید، نیل به اهداف کار شایسته، تحول بازار کار به بازار مبادله دانش و اطلاع رسانی نوین در بازار کار از مسائل این بازار است.
وی از منظر عرضه نیز این بازار را بررسی کرد و گفت: میزان برخورداری از شایستگیهای کانونی برای دنیای کسب و کار، دگرگونی انتظارات شغلی، تعارض بین تأمین معاش، میزان دستمزد، نرخ تورم و مسئله بهرهوری و ساماندهی اطلاع رسانی متناسب با تحولات شغلی نیز از مسائل بازار کار از دیدگاه عرضه است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از منظر نهادی فقدان ذهنیتهای صحیح و تلقیهای علمی از ساز و کار بازار کار، پایداری نسبی جهتگیریها، سیاستهای عمومی، خط مشیها و سیاست های اقتصادی و شکل گیری بازار کار مدیران و اصلاح هرم مدیریت منابع انسانی از دیگر مسائل پیش رو است.
وی مزیتهای نسبی اقتصاد ایران در دنیای پر تحول کنونی، افزایش قیمت انرژی در دهه 70 میلادی و شیوع اقتصاد دانایی، افزایش قیمت انرژی در دهه جاری و شیوع انقلاب بهره وری و پارک علم و فناوری به جای شهرک صنعتی را از مسائل بازار کار آینده خواند و در ادامه گفت: دانش بر شدن، جهانی شدن و نوآوری پیوسته در نهادهها، فرایندها و ستادهها، حضور دو کشور بزرگ چین و هند در عرصه تولیدات جهان و تغییر ضرب آهنگ زیستی – مکانیکی به ضرب آهنگ زیستی – دیجیتالی نیز از دیگر این مسائل است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چارچوب رشد فراگیر یا معنی دار گفت: رشد سالانه بهره وری نیروی کار، اشتغال بیشتر، نابرابری کمتر، فرصت ها و دسترسی بیشتر برای همگان، آسیب کمتر منابع زیست محیطی از جمله چارچوب های رشد فراگیر محسوب می شوند.
نظر شما