قاسم سیاسر در گفتگو با مهر اظهار داشت: با راهاندازی تالار رقمی و ایجاد کتابخانه دیجیتال در مرکز اسناد و کتابخانه ملی زاهدان به منظور دسترسی به کتب و اسناد تاریخی و خطی فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی در استان شتاب خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه بیش از 3 میلیون و 500 هزار برگ سند تاریخی توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان جمع آوری شدهاست افزود: تعداد 45 کتاب چاپ سنگی و 79 نسخه خطی و بیش از 120 هزار جلد کتاب در حال حاضر در این مرکز وجود دارد که با توجه به راهاندازی تالار رقمی ارایه این منابع برای استفاده محققان به صورت دیجیتال در دستور کار قرار دارد.
سیاسر گفت: پیش از این محققان و پژوهشگران استان مجبور بودند برای دستیابی به اسناد تاریخی به تهران و سایر استان های برخوردار عزیمت کنند که با برقراری ارتباط این مرکز با تهران در حال حاضر دسترسی به اسناد، نسخه های خطی، کتاب های قدیمی و پایاننامههای دانشجویی در کشور برای محققان فراهم شده است.
وی ادامه داد: دسترسی آسان به اطلاعات، منابع کمیاب، دست نوشتههای خطی و همچنین کاهش هزینههای دسترسی و از طرفی امکان بروز رسانی از جمله مزایای راه اندازی این تالار در زاهدان است.
وی گفت: در حال حاضر امکان استفاده بیش از 5 کابر به طور همزمان برای استفاده از این اطلاعات در مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فراهم شده است که بزودی این فضا متناسب با نیاز کابران و محققان افزایش می یابد.
سیاسر اظهار کرد: مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان دارای بخشهای اسنادی، آرشیوی، کتابخانهای، نسخ خطی و چاپ سنگی، آرشیو شفاهی است و بخش مرمت اسناد و نسخ خطی در یک فضای مجزا اکنون در مرحله آماده سازی است و زیر ساخت های آن فراهم شده است.
نظر شما