به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: همه ساله با شروع فصل سرما در نيمكره شمالي مهاجرت پرندگان به عرض هاي پايين جغرافيايي صورت مي پذيرد.
وی گفت: كشور ايران و استان فارس به دليل وجود منابع آبي مناسب و تالاب هاي آب شور ، شيرين و لب شور از محل هاي عمده ي زمستان گذراني پرندگان مهاجر هستند.
وی ادامه داد: استان فارس با داشتن بيش از 11 تالاب دائمي و فصلي از اين حيث در كشور حائز اهميت بوده و سالانه بالغ بر 70 گونه ي مهاجر از انواع پرندگان آب زي و كنار آب زي پايين تالاب ها آمده و پس از گذران دوره سرما به عرض هاي شمالي كره ي زمين باز مي گردند.
ابراهيمي همچنين گفت:. اولين ميزبان پرندگان مهاجر تاکنون تالاب هاب مهارلو ، بختگان، طشک، ارژن، درياچه هاي پشت سد درودزن و تنگاب بودند که پرندگاني همچون درنا ،انواع اردک ، حواصيل ها و پرندگان کنار آبزي را در خود جاي دادند.
مدير کل حفاظت محيط زيست فارس اضافه کرد: متاسفانه با توجه به خشکسالي هاي پي در پي در سالهاي اخير و تخريب تالابها به دليل برداشتهاي بي رويه از آبهاي زير زميني و حفر چاههاي غير مجاز کاهش جمعيت و تنوع پرندگان مهاجر را شاهد هستيم.
وي افزود: اين در حالي است که پليکان پا خاکستري که ميهمان هميشگي تالاب پريشان بود مسير مهاجرت خود را تغيير داده و به تالابهاي فارس سفر نمي کند.
مهندس ابراهيمي کارنامي اضافه کرد با توجه به پيش بيني هاي سازمان هواشناسي در مورد بارش هاي امسال ،اميدواريم که وضعيت تالاب ها و در نتيجه آن جمعيت پرندگاني که از آنها استفاده مي کنند بهتر شود.پرندگان مهاجر آبزي مثل انواع اردک ها ، فلامينگوها،درنا،غاز و ... هرساله با آغاز فصل سرما و يخبندان از عرض هاي جغرافيايي بالاتر مثل سيبري و اسکانديناوي به عرض هاي جنوبي تر مهاجرت مي کنند که يکي از کشورهاي مطلوب براي پرندگان مهاجر ،کشور ايران مي باشد و در ايران نيز استان فارس بواسطه داشتن تالاب هاي حائز اهميت از جمله ي زيستگاههاي مهم اين پرندگان به شمار مي رود.
مدير کل حفاظت محيط زيست فارس همچنين تصريح کرد: در فصل زمستان سردي هوا و بارش برف و باران حيات وحش را راهي جاده ها و روستاهاي اطراف مي سازد.
وي گفت: همزمان با سرد شدن هوا و بارش باران و برف بويژه در شهرهاي سردسير استان و مناطق كوهستاني باعث شده تعدادي از وحوش منجمله قوچ و ميش و پرندگان بويژه كبك و تيهو بمنظور دستيابي به غذا مناطق حفاظت شده را ترك نموده راهي جاده ها و اطراف روستاها و همچنين پرندگان در بام منازل روستائيان ماوا گزيده و پناه برند .
کارنامی ادامه داد: اين در حالي است كه عليرغم شروع اقدامات مدد رساني و حفاظتي و غذا رساني توسط ماموران اجرايي محيط زيست متاسفانه خطر تعرض و شكار آنها توسط شكارچيان فرصت طلب نيز ميباشد. لذا بدينوسيله از عموم شهروندان عزيز و بويژه مردم طبيعت دوست روستايي و اهالي همجوار با مناطق تحت حفاظت درخواست می شود. در صورت برخورد با آنها با رافت اسلامي و عطوفت انساني با دادن غذا و تامين امنيت جاني، از هرگونه آزار و اذيت آنان جلوگيري و در اسرع وقت موضوع را باطلاع ادارات حفاظت محيط زيست مستقر در كليه شهرستانهاي استان برسانند. همچنين اداره كل حفاظت محيط زيست فارس با شماره تلفنهاي2317158 و 90-2317789 آماده پاسخگويي به شما هم استانيها است.
نظر شما