به گزارش خبرگزاری مهر، حميدرضاكفاش در آئين افتتاحيه همايش فرهنگ مطالعه در ايران، با تاكيد بر لزوم گسترش فرهنگ كتابخواني افزود: رهنمود هاي رياست محترم جمهور حول سه محور احياء زنگ انشاء، زنگ گفتگو و كتابخواني نهضتي فكري در آموزش وپرورش ايجاد کرده است كه برپايي 50 هزار نمايشگاه كتاب در 50 هزار مدرسه تنها بخشي از آن است.
وي با ارائه آماري از وضعيت كتاب در اين وزارتخانه اضافه كرد: سالانه بيش از 1000 عنوان كتاب درسي در تيراژ 140 ميليون جلد كتاب منتشر و بين دانش آموزان توزيع مي شود علاوه برآن بيش از 30 عنوان مجله مرتبط با دانش آموز و معلم با تيراژ 30 ميليون جلد كودكان و نوجوانان از پيش دبستان تا معلمان را هدف قرار داده است .
كفاش با اشاره به وضعيت كتابخانه هاي آموزشگاهي گفت: در حاضر 115 هزار كتابخانه كلاسي داريم كه حداقل يك قفسه كتاب مرتبط با دانش آموزان را در اختيار آنان قرار مي دهد .
وي از وجود 50 هزار مدرسه داراي كتابخانه با 78 ميليون جلد كتاب در مدارس خبر داد و اضافه کرد: سرانه كتاب 6 جلد است كه با استانداردهاي بين المللي فاصله دارد.
كفاش بر ضرورت انجام مطالعات آسيب شناسي تاكيد كرد و افزود: يكي از آسيبهاي جدي شيوه گزينش دانشجو در دانشگاههاست كه حافظه محوري را بين دانش آموزان توسعه داده است .
وي ايجاد تنوع در شيوه گزينش دانشجو، انجام مصاحبه و پرسش از تعداد كتاب هاي كه مطالعه شده و نقد و بررسي آنها را در ارتقاء انگيزه دانش آموزان به مطالعه موثر قلمدادكرد .
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش وپرورش برنامه هاي متنوع و سرگرم كننده صداوسيما را يكي از عوامل موثر در كاهش ميزان مطالعه دانش آموزان برشمرد و اضافه كرد: احياي زنگ انشاء، زنگ گفتگو وكتابخواني كه از رهنمودهاي رياست جمهور در آغازين روز مهر است مي تواند به توسعه فرهنگ كتابخواني كمك شاياني نمايد .
نظر شما