به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید محمدکاظم طباطبایی قبل از ظهر سه شنبه در مراسم رونمایی از تازه های نشر موسسه دارالحدیث که در سالن اردوهای حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد طی سخنانی با اشاره به جایگاه قابل اعتماد سنت در کسب معارف دینی عنوان کرد: سنت و تعقل منبع معرفت شناسی و وسیله استخراج معارف است.
وی در ادامه با بیان اینکه صرف عقل و تعقل نمیتواند موجب معرفت دینی شود، ابراز کرد: این بدان علت است که تعقل منبع مشترک بین همه ادیان و مذاهب انسانی است و آنچه که به معارف زنگ دینی میدهد کتاب و اهل سنت است که لزوم استفاده از کتاب و اهل سنت انکار ناشدنی است.
رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در ادامه با اشاره به اینکه در استفاده از قرآن کریم فعالیتهای خوبی شده اما در استفاده از سنت ما رابطه مستقیمی با آن نداریم گفت: سنت به معنای چیزی است که از معدوم صادر شده و در حال حاضر در دسترس ما است و حدیث حکایتگر سنت است که باید از روش های علمی اثبات کنیم که این متن رسیده از پیامبر و ائمه است که این امر نیز نیازمند تخصص است.
وی با بیان اینکه در طول دورههای تاریخ چهار دوره طلایی توجه به احادیث و سنت وجود دارد، بیان داشت: دوره اول مربوط به زمان امام صادق(ع) و امام باقر(ع)، دوره دوم مربوط به حدود سالهای 320 تا 450 دوره سوم مربوط به زمان حکومت صفویه و دوره چهارم نیز دوران پس از انقلاب اسلامی است.
رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در ادامه بیان کرد: انقلاب اسلامی موجب رونق و شکوفایی مجدد پژوهش و توجه به سنت و حدیث شد.
وی در ادامه ضمن انتقاد به حوزه برای آشنایی اندک حوزویان با میراث حدیثی شیعه بیان داشت: این یک عیب و آفت برای حوزویان است که اطلاعات اندکی در این زمینه داشته باشند که توجه به سنت و حدیث باید با برنامه ریزی جزو دروس حوزیان قرار گیرد و به رواج آن توجه بیشتری شود.
نظر شما