به گزارش خبرنگار مهر، گیاه کاکل از گیاهان خوشمزهای است که طرفداران خیلی زیادی در استان بوشهر و دیگر استانهای جنوبی استان بوشهر دارد و در زمان رویش این گیاه بسیاری از مردم در پی به دست آوردن آن هستند.
استان بوشهر شورهزارهای بسیار زیادی دارد که در زمان رویش گیاه کامل، مردم نقاط مختلف استان به این شورهزارها میروند تا بتوانند کاکل برای خود تهیه کنند.
البته در سالهای اخیر این گیاه در برخی از مزارع استان بوشهر نیز کاشت میشود و برای مصرف مردم وارد بازار شده است و افرادی که نمیتوانند به شورهزارها بروند، این گیاه را از بازار تهیه میکنند.
رویش خودور گیاه "کاکل" پس از اولین بارش باران پاییزی
متخصص علوم گیاهی گفت: گیاه کاکل، گیاه شورمزهای است که پس از اولین بارش باران پاییزی به صورت خودرو در شورهزارهای استان بوشهر و مناطق جنوبی کشور رشد میکند که سرشار از ید، سدیم، پتاسیم و فیبر و دارای طبع سرد است.
مهدی دولتخواه اضافه کرد: رویشگاه این گیاه که از خانواده تاجخروسیان (Amaranthacaee) است از شرق دریای مدیترانه و از لیبی تا شبهجزیره عربستان و جنوب ایران تا شاخ آفریقا میباشد.
مصرف کاکل بهجای نمک همراه با غذا/ افزایش ضریب هوشی کودکان
محمدمهدی محمدی باغملایی متخصص تغذیه نیز در ارتباط با فواید و خواص این گیاه اظهار داشت: مصرف به اندازه گیاه کاکُل با داشتن یُد، پتاسیم و فیبر بالا توصیه میشود.
وی اضافه کرد: گیاه کاکُل سرشار از سدیم و پتاسیم است که سدیم موجود شورمزه بودن این گیاه را بوجود میآورد و پتاسیم از افزایش فشارخون تا حد زیادی جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه افزود: هر فرد مبتلا به فشارخون بالا میتواند در هر وعده از 2 تا 3 گرم نمک استفاده کند که بهتر است نمک از وعدههای غذایی حذف شود و به جای آن سی گرم گیاه کاکل با غذا مصرف گردد که طعم شوری غذا حفظ شده و موجب افزایش فشارخون نشود.
وی در مورد افراد سالم نیز گفت: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا نیستند میتوانند در هر وعده به میزان 60 گرم از این گیاه به همراه غذا استفاده کنند.
کاکل جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو
محمدی باغملایی خاطرنشان کرد: گیاه کاکل سرشار از ید است که در کودکان بهره هوشی را بالا میبرد و در میانسالان روند زوال مغز را کاهش میدهد.
این متخصص تغذیه افزود: ید به میزان بالا در فرآوردههای دریایی یافت میشود و این گیاه نیز منبع غنی از این ماده میباشد که برای خانوادههای کمدرآمد میتواند تا حدودی جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو در سبد غذایی خانوار باشد.
محمدی باغملایی تصریح کرد: مصرف به اندازه گیاه کاکل با نظر کارشناسان میتواند در درمان گواتر، تنظیم فشارخون و تنظیم میزان آب بدن مؤثر باشد.
-----------
گزارش: سعید رضایی
نظر شما