۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۰۰

گزارش خبری/

معضل ترافیک گریبان مشهد را گرفته است/عوارض استفاده از خودروهای شخصی در کمین شهروندان

معضل ترافیک گریبان مشهد را گرفته است/عوارض استفاده از خودروهای شخصی در کمین شهروندان

مشهد - خبرگزاری مهر: ترافیک گریبان مشهد پایتخت معنوی را گرفته و حل آن نیاز به برنامه ریزی و ارائه زیر ساخت های مناسب دارد به ویژه با افزایش تمرکز جمعیت و سربرافراشتن برج ها و بناهای عظیم در این شهر نگرانی مسافران برای حمل و نقل هر روز بیشتر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه مسائل و مشکلات ناشی از رشد فزاینده تولید و استفاده بی رویه از خودروهای شخصی گریبان گیر کلان شهر ها به ویژه پایتخت معنوی ایران شده است.

آلودگی های زیست محیطی از عوارض ترافیک است

ترافیک ناشی از استفاده از خودروهای شخصی و تمرکز جمعیت در حوزه حمل و نقل شهری باعث اتلاف وقت شهروندان، منابع طبیعی و آلودگی های زیست محیطی می شود.

حل دغدغه های مرتبط با حوزه حمل و نقل و ترافیک نیاز به برنامه ریزی اصولی و صحیح در راستای تحقق سیاست ها و اهداف مورد نظر در مشهد دارد.

مشهد کلان شهری که به علت مرکزیت معنوی در ایران روز به روز به جمعیت و تعدد مسافرت های آن افزوده شده و به طبع به ترافیک شهری به ویژه در اطراف خیابان های منتهی به حرم مطهر اضافه می شود نیاز به توجه بیشتری دارد.

ساخت و بهره برداری از برج ها و بناهای عظیم اقامتی و توریستی در پایتخت معنوی ایران از دیگر مواردی است که باعث ایجاد تمرکز جمعیت، افزایش سفرهای درون شهری و در نتیجه ترافیک می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شاهرود ظهر پنجشنبه در سیمنار عارضه سنجی ترافیکی کاربری های شهری و بررسی اثرات ترافیکی برج ها و بنا های بزرگ شهری در مشهد گفت: در افق 10 سال آینده مشهد در اطراف برج های ساخته شده ای که به بهره برداری می رسد با مشکل عدیده ای از ترافیک و حمل و نقل مواجه هستیم.

اتصال مناطق پرتردد به بزرگراه از ترافیک می کاهد

حسین قاسم زاده طهرانی ابراز کرد: برج ها و بنا های بزرگ باید در مسیر های قابل دسترسی واقع شده و حداقل به یک بزرگراه متصل شوند تا از حجم ترافیک در اطراف آنها کاسته شود.

وی اظهار کرد: یاید قبل از ساخت برج ها و بنا های بزرگ برنامه ریزی مناسبی برای شکستن ترافیک و آلاینده ها ی جوی انجام شود که برای این منظور استفاده از مونوریل  و اتوبوس برقی گزینه مناسبی خواهد بود.

قاسم زاذه افزود: در منطقه ثامن مشهد به علت سطح زیر آب زیر سطحی و تمرکز بنا ها ی بزرگ و توریست و زائر معضل بزرگی وجود دارد.

وی عنوان کرد: مدیریت خدمات شهری باید به طرف عرضه افزایش امکانات حمل و نفل پیش رود چراکه دسترسی به مناطق شهری باعث رشد جغرافیایی شهری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شاهرود گفت: ترافیک حمل و نقلی در اطراف خیبان های منتهی به حرم باعث افزایش هزینه برای مسافران می شود که می توان با برنامه ریزی مناسب از اتلاف این هزینه ها جلوگیری کرد.

وی متصل نبودن منطقه ثامن مشهد را به هیچ بزرگراه و اتوبانی را بزرگ ترین مشکل در ایجاد ترافیکگ دانست و عنوان کرد: باید برای حل این مشکل هر چه سریعتر اقدامی انجام شود چراکه در  آینده با معضل بزرگی از نظر حمل و نقل مواجه خواهیم شد.

10 سال آینده خیابان جانباز از ترافیک شدیدی برخوردار می شود

قاسم زاده ترافیک محدوده خیابان جانباز را به عنوان یک نمونه از ترافیک هایی عنوان کرد که در آینده با افتتاح برج ها و بناهای عظیم در دست ساخت به معضلی بزرگ تبدیل می شود و افزود: از هم اکنون باید برای 10 سال آینده برنامه ریزی و با افتتاح پارکینگ و اتصال این محدوده به یک بزرگراه راهی برای جلوگیری از آن ایجاد کرد.

وی ساخت پارکینگ در محدوده خیابان هفت تیر و بلوار کوثر را برای حل معضل ترافیک آن کافی ندانست و عنوان کرد: باید با کمک مهندسین و استفاده از سیستم های حمل و نقلی با آلایندگی پایین مانند مونوریل و اتوبوس برقی برای حل آن اقدام کرد.

قاسم زاده تصریح کرد: پیش بینی تقاضای سفر در اطراف برج های در حال ساخت، معابر کافی، پیش بینی ظرفیت پارکینگ مورد نیاز و سیستم حمل  نقل مناسب با توجه به نیاز سنجی منطقه از اهداف لزوم مطالعات عارضه سنجی ترافیکی است.

عضو هیات علمی دانشگاه شاهرود تاکید کرد: باید مدیریت بحران را قبل از شروع بحران آغاز کرد چرا که با وقوع آن حل آن با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

وی عنوان کرد: باید میزان جذب سفر به مناطق مورد نظر را بررسی و جابه جایی بین مناطق مختلف را تخمین بنیم و در انتها سهم هریک از سیستم ها در حمل و نقل را تعیین و قبل از شروع بحران برای حل آن اقدام کنیم.

معاون مطالعات و برنامه ریزی سازمتان ترافیک مشهد هم در این سمینار گفت: اگز طرح جامع شهر سازی تصویب شود هم نیاز های حمل و نقلی و هم نیاز خدمات دریافتی شهروندان برای سفر های درون شهری چیدمان خوبی می یابد.

اثرات نامطلوب ترافیک در شهر مشهد

حسن محسنیان ابراز کرد: حمل و نقل و ترافیک اثرات نامطلوبی در شهر ایجاد می کند که باعث راه بندان، هدر رفت وقت افراد، تحمیل خسارات مالی، بروز آلودگی های زیست محیطی، دیداری و شنیداری و هدر رفت منابع فسیلی می شود.

وی ابراز کرد: باید برای کاهش اثرات نامطلوب و حل آنها به ویژه در اطراف برج ها و بنا های بزرگ برنامه ریزی مناسبی انجام شود.

معاون مطالعات و برنامه ریزی سازمان ترافیک مشهد افزود: بر اساس آمار ها 33 درصد از سفر های دورن شهری در مشهد شغلی، 19 درصد تحصیلی و الباقی برای کارهای شخصی، تفریح انجام می شود.

محسنیان تصریح کرد: بیشترین جابجایی مسافر در سال گذشته از پایانه های مسافر بری در مشهد انجام شده که بر اساس آمار 12 میلیون سفر از این طریق انجام شده است.

وی مطرح شدن حمل و نقل ارزان را برای حل مسئله ترافیک مناسب ندانست و عنوان کرد: باید جابه جایی مسافران در درون شهر اقتصادی نه ارزان شود چرا که کلمه ارزان مشکلاتی مانند کشور های هند و پاکستان برای سوار شدن به قطار ایجاد می کند.

شناخت الگوی سفرهای مشهد به حل معضل ترافیک کمک کند

محسنیان تاکید کرد: شناخت الگوی سفرهای مشهد، تعیین میزان تقاضای سفر، نوع کاربری در مبادی و مقاصد، عوامل موثر بر سفر و شناخت سهم وسایل نقلیه مختلف در شهر ها می تواند به حل معضل ترافیک کمک کند.

وی عنوان کرد: براساس آمار گیری انجام شده از سطح مشهد اکثر سفر های انجام شده در سطح شده به مناطق اطراف حرم می انجامد و این نشان می دهد که برای حل مسئله ترافیک باید ابتدا فکری به حال این منطقه کرد.

محسنیان همچنین مدل سازی حمل و نقل را برای حل مسئله ترافیک سودمند دانسته و افزود: ایجاد و تولید سفر و جذب مسافر در این مدل سازی ها برآورد شده و باعث ارائه زیر ساخت های مناسب می شود.

مسئله ترافیک امری است که هم امروز هم گریبان پایتخت معنوی ایران را به ویژه در مبادی منتهی به حرم را گرفته و نیاز به برنامه ریزی و ارائه زیر ساخت های مناسب و کمک و یاری هم جانبه مسئولان و دست اندر کاران آن را دارد تا در آینده با افزایش برج ها و بناهای عظیم در اطراف حرم و دیگر نقاط ترافیک خیز مشهد شاهد نگرانی مسافران برای حمل و نقل و جای پارک نشویم.

---------------------------

گزارش : رضا آرمانیان 

 

کد خبر 2179700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha