به گزارش خبرنگار مهر، محسن ربانیزاده صبح شنبه در جمع خبرنگاران،افزود: این کاهش حاکی از این است که قضات سعی میکنند از مجازات جایگزین و ترمیمی استفاده کنند.
وی ادامه داد: حرکات بچگانه و جهالت نسبت به جرم مرتکب شده، عمده دلیل تخلف کودکان و نوجوانان است.
ربانی زاده افزود: متاسفانه در بسیاری از جرمهای مرتکب شده از سوی کودکان و نوجوانان، این افراد مورد سوءاستفاده قرار میگیرند که بستر اصلی این جرایم اجتماع و خانواده است.
مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه، ادامه داد: اگر شرایط اجتماعی مناسبی داشته باشیم قطعاً بسیاری از موارد همچون طلاق رخ نداده و به تبع آن کودکان دچار آسیب نمیشوند.
ربانیزاده افزود: در مواجهه با پرونده کودکان و نوجوانان برخی قضات به قوانین بینالمللی استناد نمیکنند که با برگزاری این کارگاهها قضات با این موارد نیز آشنا میشوند که این بسیار نتیجهبخش است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان ادامه داد: نتایج بسیار خوبی از برگزاری این کارگاهها به دست آمده است، چرا که قضات با قوانین بینالمللی نیز آشنا میشوند.
مشاور معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: تربیت مربی از سال 83 توسط وزارت امور خارجه در ایران آغاز شده است.
ربانی زاده با بیان اینکه یکی از اهداف برگزاری کارگاه دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان این است که به این قشر توجه شده و شخصیت آنها مورد نظر قرار گیرد افزود: با تصویب قانون فصل 10 قانون مجازات اسلامی باید عنوان کنیم که توجهات خوبی نسبت به قوانین مرتبط با کودکان و نوجوانان انجام شده است.
وی ادامه داد: سطح تخلف کودکان و نوجوانان باید نسبت به سایر افراد سعهصدر بیشتری به خرج داد، چرا که ماندگاری یک طفل در اجتماع و آثاری که رفتار او دارد زیاد بوده و نیاز به توجه دارد.
ربانی زاده با بیان اینکه توجه به کودکان و نوجوانان مجرم که قربانیان نابسامانی های اجتماعی و خانوادگی هستند باید مورد توجه واقع شوند افزود: کارگاه های دادرسی ویژه اطفال نیز از سال 85 در ایران آغاز شده و تا کنون 13 کارگاه برای 20 استان کشور برگزار شده است.
مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: این کارگاه های آموزشی قضات و وکلا با به کارگیری اساتید مجرب و همکاری دفتر یونیسف در ایران و قوه قضائیه برگزار می شود.
نظر شما