به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر توکلی یکشنبه در حاشیه بازدید از شركت گسترش و توسعه صنعت آذربايجان، ضریب مکانیزاسیون کشور را 1.2 درصد اعلام و اظهار کرد: این رقم در پایان برنامه پنجم توسعه به 1.5 میرسد.
وی در ادامه افزود: براساس برنامه پنجم توسعه ، نوسازی ماشین آلات کشاورزی و خارج از رده کردن حداقل 200 هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده کشاورزی و توسعه ماشینی کردن (مکانیزاسیون) بر مبنای اقلیم و شرایط و همچنین قابلیت و توانایی کشاورزان هر منطقه به گونهای که در پایان برنامه، ضریب نفوذ ماشینیکردن (مکانیزاسیون) از یک اسب بخار در هکتار سال 1388 به 1.5 اسب بخار در هکتار در سال آخر برنامه برسد.
توکلی با اشاره به تغییر روشهای ارزیابی ضریب مکانیزاسیون گفت: درحال حاضر ضریب مکانیزاسیون براساس روشهای سنتی ارزیابی نمیشود بلکه اولویتهای دیگری برای ارزیابی ضریب مکانیزاسیون تعریف شده است.
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی، کشاورزی حفاظتی و میزان مصرف سوخت را از معیارهای ارزیابی ضریب مکانیزاسیون درحال حاضرعنوان نموده و افزود: هم اکنون در ارزیابی مکانیزاسیون، کشاورزی حفاظتی نقش بسیاری دارد و همچنین میزان مصرف سوخت در هکتار نیز در رسیدن به رقمی برای ضریب مکانیزاسیون کمک میکند.
ریيس سازمان جهادکشاورزي آذربایجان شرقی نیز ضریب مکانیزاسیون کشاورزی این استان را 1.54 اسب بخار اعلام کرد و گفت: برای رسیدن به این ضریب، یک هزار و 428 دستگاه انواع تراکتور در سال 91 توزیع و 251 دستگاه انواع خاک ورز، 53 دستگاه کشت مستقیم غلات و 5 دستگاه کشت مستقیم ذرت تاکنون در آذربایجان شرقی توزیع شده است.
مسعود محمدیان با اشاره به اینکه تحقق 1.54 درصدی ضریب مکانیزاسیون در این استان با 29 هزارو 298 دستگاه تراکتور زراعی ، 589 دستگاه و تراکتور باغی و 560 دستگاه انواع کمباین محقق شده است افزود: شهرستان های تبریز و هریس به ترتیب با 54/2 و 2.2 اسب بخار بر هکتار دارای بیشترین ضریب مکانیزاسیون در استان هستند.
وی با اشاره به مقام نخست آذربایجان شرقی در توزیع تراکتور در کشور با جذب و توزیع یک هزارو 428 دستگاه انواع تراکتور در سال گذشته، از هدفگذاری برای توزیع یک هزارو 232 دستگاه تراکتور در سال 92 در این استان خبر داد و گفت: با توزیع این میزان تراکتور، ضریب مکانیزاسیون به 1.56 اسب بخار خواهد رسید.
نظر شما