به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که سه ساعت به طول انجامید فیلمنامه نویسان فعال در سیما چون مهدی سجاده چی، پرویز شیخ طادی، خشایار الوند، آرش قادری، مسعود بهبهانی نیا، تاجبخش فنائیان، جلال الدین دری، امامی، سلطانی، مینو فرشچی و شعله شریعتی نقطه نظرات خود را درباره تعامل نویسندگان با سیما و مسایل مربوط به این بخش بیان کردند.
دارابی هدف از برگزاری این نشست را نزدیک تر شدن فاصله بین مدیران سیما و فیلمنامهنویسان، دانست و گفت: جلساتی در سیما برگزار شد اما در عمل من باور پیدا کردهام که مسایل ما به خوبی به فیلمنامه نویسان منتقل نمیشود و بالعکس. باید برگزاری این سلسله نشستها با کارگردانان و سپس تهیه کنندگان مجموعههای نمایشی تلویزیون تداوم داشته باشد. اولویت ما در برگزاری این هم اندیشی فیلمنامه نویسان هستند چرا که شما خالق آثار نمایشی هستید و بر اساس نوشتههای شما است که سریالها جان پیدا میکند.
وی مهمترین اشکال مجموعهها و فیلمهای تلویزیونی را ورود سلایق شخصی در انتخاب موضوع و پیام یک مجموعه نمایشی دانست و افزود: اینکه فرهنگسازی باید در کدام موضوع و زمینه انجام شود نقشه راه و قطب نمایی است که ما در اختیار شما قرار میدهیم و چگونگی انتقال این پیام برای اثرگذاری هر چه بیشتر، هنر شما است.
معاون سیما افزود: چند سال است که مطالبه میکنیم سریالها خشونت و سیاه نمایی را نشان ندهند اما در عمل کاهشی در این نوع فیلمنامهها نداریم در مقابل شما کمتر از اثر طنز فاخر و قابل استفاده مینویسید.
دارابی با تاکید بر اینکه اولویت کار در سیما، فعالیت در حوزه طنز است، ادامه داد: اگر کار خوبی عرضه کنیم جامعه حال خوبی پیدا میکند اما عملا برخی ترجیح میدهند به خاطر پرچالش بودن حوزه طنز ، وارد آن نشوند.
وی تاکید کرد: بسیاری از خط قرمزهایی که اعلام میکنید مانع حرکت شما است، خودساخته و سلیقهای است و این موضوع ما را هم رنج میدهد.
معاون سیمای رسانه ملی با اشاره به گستردگی تلویزیون و تعدد شبکه ها بر لزوم وحدت رویه در موضوع برنامههای نمایشی تاکید کرد و گفت : باید با یک فرمان واحد در تلویزیون برانیم. ما ایستگاه ها را کم کرده ایم و حتی در این خصوص ژانرها را نیز سهمیه بندی کرده ایم.
دارابی از نویسندگان خواست در کارهای نمایشی عنصر کودکان را فراوان ببینند، وی همچنین افزود: فردگرایی، دنیا و جامعه ما را تهدید میکند، باید در کارهای نمایشی زندگی اجتماعی را نشان دهیم. جایگاه سرمایه و کارآفرینی باید در کشور حفظ شود و در برنامهها به مسایلی نظیر کارآفرینی و ایجاد اشتغال بپردازیم. فرهنگ کار و تولید و تلاش را باید در برنامهها ببینیم. مسایلی نظیر اصراف و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی را باید به مردم معرفی کنیم و در برنامه فرهنگ اشرافی گری را نفی کنیم.
وی بر ضرورت شناساندن دشمن در برنامه سازی ها تاکید کرد و گفت: آیا دشمن یک توهم است و ما نباید به جوانان و مردم بیگانه و نقشههای آنان را بشناسانیم؟ باید هوشمندانه در سریالها پاسخ شبهات را بدهیم و این مطالبه ما از شماست. میخواهیم با کمک یکدیگر کاری کنیم که اتفاق بهتری بیفتد. باید حرفها را بشنویم و از فیلمنامه نویسان نیز جهت آگاهی بخشی و پشتیبانی اطلاعاتی کمک کنیم.
معاون سیما ادامه داد: شورای نرخ و دستمزد در سیما سامان یافته و درجه بندی و رتبه بندیها در حال انجام است. در این زمینه از فیلمنامه نویسان نیز کمک میگیریم و شما نیز قطعا با احساس مسئولیت مشارکت خواهید کرد. امروز مسایلی نظیر محیط زیست، کار و جمعیت تبدیل به یک مساله در کشور شده باید ببینیم چقدر مسایل مهم را با دقت بررسی میکنیم و مینویسیم و در تلویزیون به نمایش میگذاریم گرچه فرهنگ مقولهای دراز مدت است.
دارابی خاطرنشان کرد: باید ببینیم قاب تلویزیونی چگونه جذابتر و بهتر میشود. مردم باید مسایل مورد علاقه خود را در قاب تلویزیون ببینند.
وی توجه به تماشای برنامههای تلویزیونی از سوی کسانی که در این عرصه فعال هستند، گفت هدف ما تشریک مساعی است و باید جلسات ادامه یابد تا برای چند سال آینده در موضوع تولیدات نمایشی به نتیجهای برسیم.
معاون سیما با اشاره به اینکه برای نخستین بار برنامه 10 ساله در خصوص تولیدات نمایشی طراحی کردهایم، اظهار کرد: برنامههایی 5 ساله، 3 ساله و 2 سالانه طراحی کرده و ژانر آن را نیز اعلام کرده و در این خصوص تقسیم کار انجام دادهایم.
در بخشی از نشست هم اندیشی رشد و تعالی در سیما، که به همت اداره کل طرح و برنامه سیما برگزار شد، دارابی از مهدی قلی رضایی، بسیجی و جانباز سرافراز دفاع مقدس که سابقه حضور در 15 عملیات دوران دفاع مقدس را در کارنامهاش دارد با اهدا لوح و هدیهای تقدیر به عمل آورد.
سرگذشت حضور مهدی قلی رضایی از سوی معصومه سپهری در قالب کتابی با عنوان "لشگر خوبان" به رشته تحریر درآمده است که از سوی مقام معظم رهبری نیز تقریری بر آن نگاشته شده و معظم له تایید و تشویق خودشان را از این اثر اعلام کردهاند. دارابی از معصومه سپهری نویسنده این کتاب نیز تقدیر به عمل آورد.
نظر شما