به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد لاهوتی ظهر دوشنبه در جمع مسئولان استان افزود: در گذشته مطالبات چایکاران استان های شمالی دو بخش بود یک بخش دولت خرید تضمینی انجام می داد و بخشی که یارانه دولت بود پرداخت می کرد و بخشی که یارانه دولت نبود به بهانه اینکه از کارخانه دار طلب کار هست، پول کشاورز چایکار را پرداخت نمی کرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت با خرید تضمینی چای باید تمامی پول محصول چای را پرداخت کند، اظهارداشت: صنعت چای نقش مهمی در رونق اقتصادی دارد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تشکیل صندوق حمایت را از راهکار های مهم رونق صنعت چای کشور دانست و گفت: منابع این صندوق از محل حقوق ورودی گمرکی و یارانه دولت تامین خواهد شد.
وی در ادامه تشکیل تعاونی را از دیگر راهکارها به جهت برون رفت مشکلات این صنعت ذکر کرد و افزود: این تعاونی ترکیبی از کشاورزان چایکار، سازمان چای و کارخانه داران است.
لاهوتی اذعان داشت: با اجرای شدن این راهکارهای مشکل صنعت چای کشور تا حدودی رفع خواهد شد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: بر اساس آمار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پنج هزار هکتار باغ چای استان تغییر کاربری و بسیاری از باغات مخروبه شده است و کشاورزان توان احیای باغ های خود را ندارند.
وی همچنین از بهزراعی تمامی باغات چای در مدت پنج سال در استان خبر داد و افزود: بهزراعی باغ های چای بخشی بصورت کمک های بلاعوض و بخشی از محل تسهیلات خواهد بود.
لاهوتی یادآورشد: هر هفته نمایندگان مناطق چای خیز مجلس شورای اسلامی برای توسعه و رونق صنعت چای جلسه تشکیل تا با تصمیمات کارشناسی نه احساسی راهکارهای برای برون رفت مشکلات این صنعت تدبیر کنند.
نظر شما