به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" در اين كنفرانس يكروزه مسائل مختلف تأثيرات دين در امنيت ملي جمهوري آذربايجان، وضعيت فعلي فعاليتهاي ديني و موضع دولت در قبال تلاش برخي نيروهاي سياسي در مورد استفاده از دين براي اهداف خود در آستانه انتخابات پارلماني اين كشور، بررسي شد.
علي اف، رئيس كميته دولتي امور تشكلهاي ديني جمهوري آذربايجان، طي سخناني، عقايد ديني را نفشي مهم و وابسته به امنيت و جزئي از ثبات در هر كشور ارزيابي كرد و اظهار داشت : مساجد و كليساها در پرورش ديدگاههاي ديني مردم نقش مهمي ايفا ميكنند. همچنين نهادها، مؤسسات آموزشي و شخصيتهاي مختلف و رسانه ها كه مشغول تبليغات ديني هستند، در فعاليت خود از امكان تأثير مثبت و يا منفي در امنيت ملي برخوردار هستند.
علي اف با اشاره به ضرورت انجام اقداماتي در زمينه هماهنگ كردن مناسبات دولت و دين گفت : دولت علاوه بر ايجاد شرايط براي تشكلهاي ديني ، بايد نظارت بر فعاليت آنها را تقويت كند. در جمهوري آذربايجان در آستانه انتخابات پارلماني ششم نوامبر برخي تشكلهاي ديني و سياسي سعي دارند از عامل دين ، براي اهداف خود استفاده كنند و اين امر در خطبههاي آنان در مساجد مختلف مشاهده ميشود كه دولت در چنين شرايطي ناگزير از دخالت در فعاليت آنها است.
رئيس كميته دولتي امور تشكلهاي ديني جمهوري آذربايجان در پايان تصريح كرد: براساس قوانين موجود در جمهوري آذربايجان ، رجال ديني چنانچه قصد دخالت در جريانات سياسي و يا شركت در انتخابات را داشته باشند، بايد به فعاليتهاي ديني خود پايان دهند.
بر اساس گزارش رايزني فرهنگي ايران در باكو در اين كنفرانس طي بيانيه اي گسترش گفتگو ميان پيروان اديان، عاملي مؤثر درامنيت ملي جمهوري آذربايجان ارزيابي شد.
نظر شما