۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۱

گزارش خبری مهر/

مشکلات معلولان ملایر فراموش شده است/ دردهایی که مسکن ندارند

مشکلات معلولان ملایر فراموش شده است/ دردهایی که مسکن ندارند

ملایر - خبرگزاری مهر: در حال حاضر بيش از پنج هزار معلول در شهرستان ملایر شناسایی شده است که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند اما درد و دل‌هایشان شنیده نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، معلولان داراى مشکلات متعددى هستند و همانگونه که والدين و مربيان آنها مشکلات گوناگونى در اين رابطه با اودارند، نوع مشکلات به تناسب افراد، خانواده‌ها، مدرسه‌ها و مربيان فرق دارد.

برخى از آنان سعى دارند در جامعه کمتر حضور داشته باشند و برخورشان با افراد اندک باشد و برخى برخوردشان با خانواده چندان خوب نيست و پرخاشگرند و شايد بدان‌خاطر که آنان را در اين نقص مقصر مى‌دانند و يا گمان می کنند که رسيدگى آنان کافى نيست.

اما آنچه مسلم است معلولیت محدودیت نیست و چه بسا معلولانی که در جامعه گوی سبقت را در بسیاری موارد از افراد سالم جامعه ربوده اند و حرف برای گفتن دارند.

نگاهی به وضعیت معلولان شهرستان ملایر نیز موید این واقعیت است که جامعه معلولان با مشکلات زیادی روبرو هستند اما نباید حل مشکلات آنها نادیده گرفته شود.

در همین زمینه رئيس اداره بهزیستی شهرستان ملایر در گفتگو با مهر  در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه معلولیت به معنای ناتوانی نیست و طبق آمار سازمان جهاني بهداشت 10 درصد مردم جهان به نوعي معلول محسوب مي شوند، به مشارکت و موفقیت های معلولان در  زمينه هاي مختلف علمي، فرهنگي، هنري، ورزشي اشاره کرد و گفت: این افراد با توجه به توانایی ها در همه عرصه ها نقش قابل توجهی دارند.

حمیدالله فارسی با اشاره به در پیش بودن 12 آذر ماه روز جهانی معلولان و انتخاب شعار« موانع را بشكنيم و درها را باز كنيم » برای امسال اظهار داشت: حمایت و رفع مشکلات، بزرگترین خواسته معلولان از مسئولان دستگاههای اجرایی است.

امکانات لازم رفاهی برای قشر معلول به نحو مطلوب وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه تعداد معلولان در کشور امکانات لازم رفاه این قشر به نحو مطلوب وجود ندارد، از وجود پنج هزارو 11 معلول در ملایر خبر داد و با اشاره به اینکه این افراد زیر نظر بهزیستی هستند، گفت: این معلولان شامل معلولیتهای جسمی، حرکتی، ذهنی، شنوایی، بینایی و سایر موارد هستند.

فارسی با بیان اینکه این معلولان در سایر نقاط شهرستان از جمله سامن، ملایر جوکار و روستاها نیز ساکن هستند،گفت: در این زمینه از تعداد معلولانی که از خدمات بهزیستی شهرستان ملایر استفاده می کنند 967 نفر مستمری بگیر هستند.

رئيس اداره بهزسیتی ملایر افزود: برخی نیز هزینه نگهداری در منزل و مابقی نیز دارای پرونده و در نوبت هستند تا از سایر خدمات بهزیستی شهرستان استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه معلولان شهرستان ملایر از درجه خفیف تا درجه شدید معلولیت دارند و با توجه به سطح معلولیت، بهزیستی خدمات لازم را به این افراد ارائه می دهد، افزود: بهزیستی خدماتی از جمله مشاوره، بیمه، تامین دفترچه، ویلچر، عصا، سمعک، تشک، کمکهای موردی، بیمه خویش فرما را به این افراد ارائه می دهد.

15 مددکار در زمینه ارائه خدمات به معلولان در ملایر فعالیت دارند

فارسی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر بیش از 15 مددکار در زمینه ارائه خدمات به معلولان در ملایر فعالیت دارند که در ملایر و سایر بخشها خدمات لازم را به این افرد ارائه می دهند.

وی در ادامه به مراکز نگهداری معلولان در ملایر اشاره کرد و گفت: از تعداد مراکز نگهداری معلولان در این شهرستان، سه مرکز به صورت شبانه روزی بوده  که این مراکز خصوصی اداره می شوند اما زیر نظر بهزیستی هستند.

وی این مراکز را شامل مرکز نگهداری نسیبه، معلولان ذهنی زیر 14 سال، مرکز نگه داری سالمندان امام علی(ع) و  مرکز نگهداری آفتاب برای بیماران روانی با ظرفیت 50 نفر برشمرد.

رئيس اداره بهزسیتی ملایر در ادامه به مراکز نگهداری روزانه معلولان نیز اشاره کرد و افزود: این مراکز نیز شامل مرکز تلاش، صبا و امید بوده که بیشتر حرفه آموزی را به افراد آموزش می دهد.

وی یادآور شد: افرادی نیز که در این مراکز توانایی تحصیل را دارند از خدمات تحصیلی دراین مراکز استفاده می کنند.

وی با بيان اينكه طبق قانون سه درصد استخدام دستگاه ها مربوط به معلولین است، گفت: در این زمینه اجرايي نشدن قانون سه درصدي استخدام معلولان دربسیاری از دستگاهها از جمله مشکلات معلولین است.

فارسی نبود مسکن، اشتغال و مناسب سازي نشدن شهر همچنین بی توجهی مسئولان به این قشر را از دغدغه های معلولان برشمرد.

بسیاری از معلولان تحصیلات دانشگاهی و حتی تا مقاطع دکترا تحصیلات دارند

وی با اشاره به اینکه بسیاری از معلولان تحصیلات دانشگاهی و حتی تا مقاطع دکترا تحصیلات دارند، گفت: ایجاد اشتغال برای این افراد از خواسته های معلولان است.

فارسی با اشاره به موفقیتهای ورزشی معلولان ملایر افزود: این افراد با توجه به توانمندي ها و پتانسيل هاي خوبي که دارند در میادین ورزشی دارای مقام بوده و در این زمینه موفق عمل کرده اند.

وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر تعدادی از معلولان نیز در ادارات و نهادها مشغول به کار هستند و تعدادی نیز در بخشهای خصوصی فعالیت دارند.

رئیس شورای اسلامی شهر ملایر نیز در توضیحی پیرامون نحوه تلاش این مجموعه برای رفع مشکلات معلولان با اشاره به اینکه متاسفانه استانداردهای لازم در سطح معابر برای معلولین وجود ندارد، اظهار داشت: در دوره جدید شورای اسلامی با برنامه ریزی هایی که در کمیسیون ها داریم مناسب سازی معابر شهر در این زمینه گنجانده شده است.

محمد رضا تیموری بیان داشت: ما قبول داریم که در ملایر مشکلاتی در همه ادارات و نهادها برای ورود معلولین وجود دارد اما این امر تنها متعلق به شهر ملایر نیست و باید این مشکلات رفع شود.

وی با بیان اینکه در برحی موارد دیده شده سطحی که برای عبور معلولان در برخی ادارات و نهادها ساخته شده مناسب و استاندارد نیست و اختلاف زیادی تا استانداردهای لازم دارد، بیان داشت: در برنامه جدید برای مناسب سازی معابر در مرکز شهر و خیابانهای ملایر برنامه هایی در نظر گرفته شده که در این زمینه در این معابر از عبور موتور سیکلتها جلوگیری خواهد شد.

مناسب سازی معابر سطح شهر برای معلولین جزو قوانین است

رئیس شورای اسلامی شهر ملایر با بیان اینکه مناسب سازی معابر سطح شهر برای معلولین جزو قوانین است، گفت: در این زمینه ادارات، بانکها و مکانهای عمومی باید نسبت به این موضوع برنامه داشته و استانداردهای لازم را درساختمان ها برای معلولان به کار گیرند.

در ادامه تهیه این گزارش با شماری از معلولان این شهرستان نیز به گفتگو نشستیم.

یکی از معلولین شهرستان ملایر با بیان اینکه مسئولان باید برای اجرایی قوانینی که در خصوص معلولین وجود دارد تلاش کنند، گفت: در حال حاضر در اداره بهزیستی شهرستان ملایر مشغول فعالیت هستم.

فریبا معارفوند که به عنوان یکی از افراد موفق در سال 75 در کشور در نمایشگاه بین اللمللی تهران از بین تعداد زیادی شرکت کننده توانسته رتبه برتر را به خود اختصاص دهد و از رئیس جمهور وقت لوح تقدیر دریافت کند، بیان کرد: موفقیت  من حاصل تلاشهای خودم بوده و در رشته های هنری توانستم با آثاری که در این نمایشگاه ارائه اداده بودم موفق به کسب این عنوان شوم.

وی که 41 سال سن دارد بعداز سال 76 در اداره بهزیستی در بخشهای مختلف مشغول به فعالیت بوده و در حال حاضر نیز در مرکز توانبخشی ملایرمشغول به فعالیت است.

عمده مشکلات امروز معلولان در ملایر، کمبود امکانات است

وی یکی از عمده مشکلات امروز معلولان را در ملایر، کمبود امکانات برشمرد و گفت: نبود مناسب سارزی لازم برای معلولان در سطح شهر یکی از عمده مشکلاتی است که تا کنون توجهی به آن نشده و صدای معلولان را به جایی نرسانده است.

معارفوند به سایر مشکلات اشاره کرد و خواستار توجه مسئولان به این مشکلات شد و افزود: بی توجهی به اشتغال معلولان باعث بروز افسردگی در این افراد شده که دراین راستا جا دارد با توجه به توانمندی این افراد شغلی متناسب برای آنها ایجاد شود.

وی حل مشکل با خانواده ها و عدم امکانات برای این افراد و نبود مسکن و اشتغال و مناسب سازی معابر و خيابان ها را از حقوق معلولين برشمرد و خواستار رفع این مشکلات در ملایر شد.

وی در ادامه خواستار کمتر شدن ساعت کاری معلولین شاغل با توجه به شرایط این افراد شد و افزود: در این زمینه نیز جا دارد مسئولان تفاوتی میان سایر کارمندان با کارمندان معلول قائل شوند.

وی توجه به سن بازنشستگی افراد معلول را نیز خواستار شد و افزود: دراین زمینه نیز باید قوانین کشور در خصوص معلولان توجه بیشتری داشته که در این زمینه نیاز به پیگیری دارد.

وی همچنین به مالیات حقوقی معلولین اشاره کردو گفت: با توجه به شرایط معلولان باید بحث مالیات از حقوق معلولین شاغل مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه از حقوق معلولین مالیات کم نشود.

متاسفانه خانواده هایی که در آن معلولی وجود دارد به فرد معلول بها نمی دهند

علیرضا افشاری یکی دیگر از معلولان ملایر نیز به مشکلات این قشر اشاره کرد و گفت: متاسفانه خانواده هایی که در آن معلولی وجود دارد به فرد معلول بها نمی دهند و دراین زمینه بايد براي رفتار و نحوه زندگي با معلولين آموزش هاي لازم را ببينند.

وی بیان داشت: مشکلات روحی از مشکلات جسمی معلولان برای خود فرد بیشتر است و در این زمینه معلولان نیز مانند سایر افراد جامعه باید از حق و حقوق خود برخوردار باشند.

وی افزود: معلولان به عنوان یکی از افراد جامعه بازوي توانمندي هستند كه بايد به آن ها فرصت رشد و شكوفايي داده شود.

وی مشکلات اقتصادی معلولان در زمینه های مختلف را یکی از بزرگترین آسیبهای این قشر برشمرد و افزود: برخی مسئولان کاملا به این قشر بی توجه بوده و در این زمینه قدمی نیز برای این افراد برنمی دارند.

وي اشتغال را يكي ديگر از مشكلات معلولين برشمرد و گفت: در بسیاری از استخدام ها قوانینی که برای معلولین گنجانده شده توسط مسئولان اجرا نمی شود و با بي مهري مسئولين اين قانون ناديده گرفته شده است.

وی با بیان این که نگاه مردم نیز باید از حالت ترحم به معلولین تغییر کند،گفت: بسیاری از افراد رفتار محترمانه و برخوردهای مناسبی دارند اما برخی نگاهها باعث ناراحتی بیشتر شده و فرهنگ سازي در این زمینه نیاز است.

وی نیز از کارمندان دانشگاه علمی کاربردی ملایر است که در حال حاضر 11 سال است در این دانشگاه فعالیت دارد.

افشاری در زمینه مسابقات قرائت قرآن تا کنون توانسته به موفقیتهای خوبی در شهرستان و استان دست پیدا کند چراکه معلولیت را ناتوانی نمی داند و می گویید باید تا آنجایی که می توانیم تلاش کنیم و با توجه به شرایطی که داریم خود را با جامعه و محیط وفق دهیم.

_____________

خدیجه رحمتی

کد خبر 2186879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha