به گزارش خبرنگار مهر، حميد رضا پور يوسف در نشست خبري صبح دوشنبه به مناسبت روز جهاني معلولين ابراز كرد: موانع زيادي بر سر راه مناسبسازي وجود دارد كه يكي از آنها نگرش افراد جامعه و نخبگان به معلولين است كه بزرگتر از موانع فيزيكي است.
وي عنوان كرد: توانبخشي معلولين در مراكز شبانه روزي و مراقبتي، توانبخشي روزانه و توانپزشكي انجام مي شود.
پوريوسف افزود: مناسب سازي در بهزيستي استان خراسان رضوي تحت نظر دبيرخانه شوراي ساماندهي امور سالمندان استان انجام مي شود..
1.5 درصد مردم استان را معلولين تشكيل مي دهند
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي عنوان كرد: تاكنون حدود 92 هزار معلول در خراسان رضوي شناسايي شده است كه 1.5 درصد مردم استان را تشكيل ميدهند.
وي با شاراه به اينكه خيلي از معلوليت ها هنوز در خراسان شناسايي نشده اند اظهار كرد: اين افرد يا معلوليتهاي خفيفي دارند يا به دلائلي مانند عدم نياز، عدم اطلاع رساني و آگاهي تاكنون به مراكز بهزيستي استان مراجعه نكرده اند.
پوريوسف افزود: 20 درصد از اين آمار از 45 تا 75 هزار تومان در ماه از سازمان مستمري دريافت مي كنند و حدود 14 هزار نفر هم از افراد واجد شرايط پشت نوبت دريافت مستمري هستند.
وي عنوان كرد: بايد هر ساله 10 درصد از اين مستمري بگيران از طريق بازتواني و توانمند سازي و ايجاد كار و اشتغال از چرخه دريافت مستمري خارج شده تا افراد جديدي جايگزين كنيم.
خروج 11 درصد از مستمري بگيران بهزيستي در سال 91 از چرخه دريافت مستمري
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي تصريح كرد: در سال گذشته از 9 هزار نفر از معلولين مستمري بگير استان 11 درصد خارج و توسط افراد واجد شرايط جديد جايگزين شده اند.
وي با اشاره به توانبخشي معلولين از طريق حرفه آموزي عنوان كرد: در استان خراسان رضوي 126 مركز غير دولتي 10 مركز جامع، 45 مركز حرفه آموزي روزانه ، 62 مركز شبانه روزي و 18 مركز خدمات در منزل براي معلولين داريم.
پوريوسف افزود: در حرفه آموزي تعداد هزار و 519 نفر بين 125 تا 155 هزار تومان ، در مراكز شبانه روزي سه هزار و 933 نفر بين 225 تا 255 هزار تومان و در خدمات در منزل 725 نفر بين 65 تا 83 هزار تومان يارانه براي حرفه آموزي دريافت مي كنند.
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي با اشاره به طرح مراقبين خانگي از معلولين گفت: دراين طرح كه مراقبت از معلولين در منزل توسط افراد آموزش ديده انجام ميشود از سال 91 با 160 نفر شروع شد و به 240 نفر افزايش يافت و در شهر هاي مشهد نيشابور و تربت جام در حال اجرا است.
90مراقب خانگي معلول در خراسان رضوي
پوريوسف افزود: يارانهاي كه در اين طرح به ازاي به هر معلول تعلق مي گيرد 180 هزار تومان است كه خدمات براي معلولين توسط مراقبين به طور كاملا رايگان انجام مي شود و در حال حاضر تعداد 90 مراقب معلول در اين سه شهر فعاليت مي كنند.
وي با اشاره به عدم توانايي برخي از خانواده ها در نگهداري از معلولين ابراز كرد: سرانه نگهداري يك معلول در مراكز شبانه روزي 560 هزار تومان است كه پرداخت آن هم براي خانواده ها ميسر نيست و اگر يارانه فعلي دو برابر شود خيلي از خانواده ها توانايي نگهداري از معلول خود را در منزل پيدا مي كنند.
مجهول الهويه بودن 50 درصد از معلولين مراكز شبانه روزي خراسان رضوي
پوريوسف اظهار كرد: 50 درصد از معلولين مراكز شبانهروزي در حال حاضر مجهولالهويه هستند علت آمار اين افراد در مشهد اين است كه خيلي از خانوادهها از شهرهاي ديگر عضو معلول خود را به مشهد آورده و رهايش مي كنند.
وي افزود: تمام خدماتي كه مراكز مختلف نگهداري از معلولين ارائه مي دهند از نظر كيفيفت و كميت مورد ارزيابي و بررسي ناظران بهزيستي قرار ميگيرد و اگر كم كاري و تعللي مشاهده شود به شدت برخورد مي شود.
پوريوسف در ادامه گفت: يك مركز شبانه روزي نگهداري از معلولين سال گذشته در آستانه تعطيلي پيش رفت و يك مركز روزانه هم به علت افت كييفيت خدمات تعطيل شد.
وي يكي از ملاك هاي بهزيستي را براي اين مراكز داشتن حداقل كيفيت و تطابق دريافتيها با تعرفههاي بهزيستي و مناسب با ارائه خدمات دانست و گفت: درصورت هر گونه مغايرت با آنها برخورد مي شود.
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي با اشاره به ساماندهي آموزشهاي بخش خصوصي از امسال عنوان كرد: كاركنان اين مراكز بايد با گذراندن دورههاي آموزشي بهزيستي گواهي آموزشي اين سازمان را بگيرند.
وي ابراز كرد: در كل كشور چهار مركز به عنوان مراكز معين آموزشي، آموزش هاي لازم را ارائه مي دهند كه دو تا از اين مراكز در خراسان رضوي هستند.
پوريوسف افزود: خراسان رضوي سالانه 30 ميليون مسافر كه تعدادي از آنها معلول هستند دارد كه بسياري از اين معلولين در پايتخت معنوي ايران رها مي شوند كه سال گذشته حدود 400 مجهول الهويه تحويل بهزيستي شدند كه با پيگيري هاي بهزيستي خانواده 150 نفرشان شناسايي شدند ولي 250 نفر ديگر در مراكز بهزيستي ماندگار شدند.
بي رغبتي برخي از ارگان ها در برابر قانون مناسب سازي
وي با اشاره به قانون مناسب سازي عنوان كرد: با وجود جمعيت 92 هزار نفري معلول در خراسان رضوي اين قانون هنوز به طور كامل اجرا نشده و خيلي از ارگان ها كه مقاوم ترين آنها بانك ها هستند در مقابل اجراي آن از خود بي رغبتي نشان مي دهند.
پوريوسف با بيان اينكه بسياري از مسئولين مناسب سازي را جدي نمي گيرند اظهار كرد : يكي از مواد قانون مناسب سازي اين است كه شهرداري ها به ساختماني كه با اصول مناسب سازي مطابقت ندارد پايان كار ندهند ولي متاسفانه بر خلاف اين امر شاهد دادن پروانه به آنها هستيم.
معرفي سازمان هايي كه در امر مناسب سازي تعلل مي كنند به دستگاه قضايي
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي عنوان كرد: در ساختمان هاي ساخته شده هم فرصتي براي مناسب سازي داده شده است كه ناظر آن هم كميته مناسب سازي استانداري است و مقرر شده بعد از پايان مهلت در صورت عدم اجرا به دستگاه قضايي معرفي شوند.
وي افزود: توانمندسازي يعني ايجاد فرصت برابر براي همه معلولين كه به اطلاعات و امكانات جامعه مانند ديگر افراد عادي براي رسيدن به خود شكوفايي دسترسي پيدا كنند.
نظر شما