مير حسن موسوي ديزجی در گفتگو با خبرنگار مهر،افزود: در حال حاضر ظرفيت نهفته 30درصدي در شبكه ريلي كشور وجود داشته که با عملياتي شدن شاخص هاي برنامه اي كردن حركت قطارها، سرعت تاخير در سير قطار ها، ناوگان گرم در سرويس و ... مي توان به رشد 20 درصدی در بهره مندی از این شاخصها دست يافت.
وی ضمن تاکید بر اینکه واگذاري امور به بخش خصوصي نبايد باعث کاهش عملکرد اين واحدها شود، اظهار داشت: فقط جايگاه متوليان با این اقدام عوض شده که باید با شفاف سازي رابطه راه آهن به عنوان بخش حاکميتي و سياستگذاري و بخش خصوصي روشن، تا در حوزه اجرايي موجب سردر گمي مجريان نشود.
مدير کل راه آهن آذربايجان در خصوص مسیر ریلی تبریز- رازی اعلام کرد: مسير سير قطار هاي بين المللی، ابنيه و تاسيسات موجود در آن از جمله پل استراتژيك 448 متر ي قطور و ايستگاه رازي در فاصله 960 كيلومتری تهران در منتهی اليه مسير راهآهن آذربايجان، در مرز تركيه يکي از 4 ايستگاه باز بينالمللي راه آهن آذربايجان است.
موسوی دیزجی ادامه داد: با استقرار شبانه روزي گمرك، تشريفات مربوط به كالاهاي وارداتي، صادراتي و ترانزيت در آن انجام می شود که با توجه به وضعيت و موقعيت منطقه آمادگي همه جانبه اين خطوط براي سير ايمن قطار هاي بين المللي مسافري و باري را داریم.
وی از تمام بازسازی خطوط ايستگاه راه آهن سلماس نیز خبر داد و گفت: عمليات بازسازي ايستگاه فرماندهي راه آهن سلماس در محور تبريز- رازي، با اجراي عمليات مونتاژ، جمع آوري، تهيه کوبلاژ و نصب 6 هزار و 500 متر خط آهن و بهسازي تعداد 14 دستگاه سوزن به اتمام و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی هدف از اجراي اين طرح را ارتقا سطح ايمني خطوط براي سير روان قطارهای مسافری و باری در مسير ايستگاه راه آهن تبريز تا ايستگاه راه آهن رازي در مرز ايران و ترکيه دانست و عنوان کرد: در مرحله اول اين طرح عمليات بازسازي ايستگاه و خطوط راه آهن سلماس اجرا شد.
مديرکل راه آهن آذربايجان اضافه کرد: در اين راستا کـارهاي اجـرايــي بازسازي کامل خطوط ريلي ايستگاه شرفخانه بطول 8 کيلومتر نيز آغاز شده و بزودي عمليات اجرايي بازسازي خطوط ايستگاه ديزج خليل هم در اين مسير آغاز می شود.
وی تعداد مسافر جابجا شده بين ايران و ترکيه ازطريق قطارهاي مسافری از ابتدای سالجاری تا کنون را 12 هزار نفر نفر اعلام کرد و یادآور شد: طی 9 ماه سال میلادی 2013 نیز بالغ بر 71 هزار تن کالا با 4 هزار و 426 دستگاه واگن به خارج از کشور صادر و 93 هزار و 140 تن کالا با 4 هزار و 370 دستگاه واگن از طريق مرز رازي وارد ايران شده است.
اداره كل راه آهن آذربايجان در سال 1291 شمسي به عنوان اولين راه آهن رسمي کشور فعاليت خود را آغاز کرده و تنها ناحيه اي است که با دو کشور تركيه و جمهوري خودمختار نخجوان ارتباط دارد که با 192 كيلومتر خطوط اصلی برقی در محور تبريز- جلفا و تبريز-آذرشهر به عنوان اولين خط آهن و تنها خط آهن برقي کشور فعاليت می کند.
نظر شما