به گزارش خبرنگار مهر، ایدز بیماریی است که به صورت سندرم (مجموعه ای از علائم و نشانه ها) تظاهر یافته و برای اولین بار درسال 1981 میلادی در کشور آمریکا گزارش شد.
در حال حاضر بیش از 34 میلیون نفر از مردم دنیا با این ویروس زندگی می کنند و روزانه تقریباً 6300 نفر به آمار قبلی اضافه مي شود.
در حالي كه در اروپا و آمريكا بدليل آگاهي مردم از راههاي سرايت بيماري، از سرعت شيوع آن كاسته شده است متأسفانه بيش از90 درصد از موارد جدید این بیماری در کشورهای كمتر توسعه يافته و در حال توسعه بروز می کند.
شناسايي 26 هزار و 566 مبتلا به ايدز در ايران
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان در همین زمینه اظهار داشت: کشور ما ایران تا تاریخ يكم تير 1392 توانسته تعداد 26 هزار و 566نفر از بیماران مبتلا را شناسايی كند که چهار هزار و 769 نفر از آنان وارد مرحله ایدز شده و تعداد پنج هزار و 345 نفر از کل بیماران نیز جان خود را از دست داده اند.
حسين عرفاني در ادامه با اشاره به اينكه شش و 89 صدم درصد از مبتلايان مرد بوده و مابقي زن هستند، عنوان داشت: حدود يك و 46 صدم درصد مبتلايان در گروه سني 25 تا 34 سال قرار داشته كه اين نشان دهنده شيوع ابتلا در گروه جوان در جامعه است.
وي بيان داشت: با توجه به ماهیت بیماری که دارای دوره بدون علامت طولانی بوده و در بسیاری از مواقع تا حدود 15-5 سال در فرد آلوده هیچ گونه علامتی مشاهده نمی شود افراد مبتلا از بیماری خود آگاه نبوده و یا به دلیل ترس از انگ و بدنامی ناشی از آن، از مراجعه به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری خودداری كرده و بهمین دلیل قسمت عمده مبتلایان در کشور ما ناشناخته باقی مانده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان در ادامه سخنانش اظهار داشت: تا 31 شهريورماه سال 1392 در استان همدان 639 نفر بيمار مبتلا به ايدز شناسايي شده است.
57 درصد مبتلايان به ايدز در استان همدان جوان هستند
عرفاني با اشاره به اينكه 57 درصد مبتلايان در گروه سني 20 تا 34 قرار دارد، بيان داشت: اين آمار نشان دهنده شيوع اين بيماري در گروه سني جوان بوده و شایع ترین علت ابتلا به بیماری نیز استفاده از سرنگ و سوزن مشترک در بین مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی است.
وي با بيان اينكه بر اساس شواهد اپیدمیولوژیک موج سوم این بیماری در حال شکل گیری بوده و آن انتقال عفونت از طریق تماس جنسی به جای اعتیاد تزریقی است، افزود: در حال حاضر در تمام شهرستان های تابعه استان همدان مراکزی تحت عنوان مرکز یا پایگاه مشاوره بیماری های رفتاری با حضور پزشک و کارشناسان مجرب و آموزش دیده به صورت کاملاً محرمانه و در نهایت رازداری خدمات آموزشی و مشاوره رایگان را به مراجعین ارائه مي كنند.
وي با اشاره به اينكه در صورت لزوم در همان مراکز به طور محرمانه، داوطلبانه و رایگان از فرد آزمايش ايدز گرفته مي شود، گفت: برای پیشگیری از این بیماری در حال حاضر واکسنی وجود نداشته و درمان قطعی نیز به دلیل تغییر دائمی آنتی ژن سطحی ویروس و وجود دوران عفونت مخفی امکان پذیر نیست، اگر چه امروزه با دارو های ضد رترو ویروسی می توان طول عمر بیماران را تا حد قابل توجهی افزایش داد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان در ادامه سخنانش با تاكيد بر اينكه بايد اعتماد بيماران مبتلا به ايدز از سوي مسئولين جلب شود، بيان داشت: اين بيماران براي ادامه زندگي و مبارزه با اين بيماري، نياز به حمايت از سوي مسئولين و مراكز بهداشتي درماني دارند.
عرفاني با بيان اينكه وضعيت اچ آي وي در كشور شكننده و حساس است، ابراز داشت: براي پيشگيري و جلوگيري از اشاعه بيماري ايدز در كشور نيازمند هماهنگي و انسجام در عملكردها و وظايف بوده و همه مسئولين بايد در اين مورد همكاري كنند.
مدير كل امور اجتماعي استانداري همدان نيز به بستر هاي تشديد اين بيماري در جامعه اشاره كرد و اظهار داشت: بستر هاي مختلفي مانند فقر اجتماعي، عدم آگاهي، تهاجم فرهنگي و عدم پايبندي به مسائل شرعي و ديني موجب شيوع اين بيماري مي شود.
براي آگاه سازي اقشار جامعه تابو هاي فرهنگي كنار گذاشته شود
حسن رضا نيا در ادامه عنوان داشت: رسانه ها بايد براي آگاه سازي اقشار جامعه تابو هاي فرهنگي را كنار گذاشته و جوانان و خانواده ها را از خطرات موجود در جامعه ونحوه ابتلا به بيماري ايدز آگاه سازند.
وي با اشاره به اينكه بايد حس مطالبه گري براي آگاهي از سوي مردم در جامعه ايجاد شود، بيان داشت: يكي از بستر هاي نگران كننده و زمينه ساز انحراف جوانان و نوجوانان شبكه هاي اينترنتي است.
رضا نيا با بيان اينكه شبكه هاي اجتماعي امروز بستر ساز بسياري از مشكلات در جامعه هستند، عنوان داشت: اين بستر ها فضا را براي آلودگي و گرفتاري و ايجاد بيماري هاي روحي و رواني در جوانان فراهم مي كنند.
مدير كل امور اجتماعي استانداري همدان با بيان اينكه فضا هاي مجازي براي جوانان كمين گذاشته اند، گفت: فضاي مجازي، سبك زندگي، نوع ادبيات گفتاري و نوع رفتار با خانواده را تغيير داده است.
رضانيا عنوان داشت: رسانه ها و روحانيت دو عنصري بوده كه براي جلوگيري از اين انحرافات و آگاهي بخشي به جوانان بايد وارد كار شوند.
رئيس شوراي شهر همدان نیز با بيان اينكه بيماري ايدز سلامت رواني جامعه را مختل مي كند، بيان داشت: در مورد آگاهي بخشي و اطلاع رساني نحوه ابتلا به اين بيماري و تعداد بيماران در جامعه و كشور خيلي ضعيف عمل شده و در واقع مردم آنطور كه بايد از اين بيماري و خطرات آن و نحوه ابتلا آگاهي ندارند.
رشد بيماري ايدز در كشور نگران كننده است
رضا ميرزايي با بيان اينكه در 11 سال اخير آمار رشد بيماري اچ آي وي در جهان 50 درصد افزايش يافته است، ابراز داشت: با توجه به اين رشد متاسفانه در كشور ايران طی 11 سال بيماري ايدز 9 برابر رشد داشته كه اين موضوع موجب نگراني است.
وي با اشاره به اينكه آمار اعلام شده ابتلا به بيماري اچ آي وي در كشور نمي تواند آمار واقعي باشد، بيان داشت: بسياري از افراد مبتلا به اين بيماري به دليل مسائل فرهنگي و اجتماعي و برخي مسائل عرفي و حيثيتي بيماري خود را پنهان مي كنند.
ميرزايي با بيان اينكه در جامعه كنوني ايران به بيماران مبتلا به اچ آي وي به عنوان يك هنجار شكن نگاه مي شود، بيان داشت: موج سوم اين بيماري يعني انتقال از طريق روابط جنسي و پايين آمدن سن مبتلايان در جامعه بسيار نگران كننده بوده و بايد در اين مورد اطلاع رساني لازم انجام شود.
رئيس شوراي شهر همدان با اشاره به اينكه اينترنت و و ماهواره دو عامل مهم در انحراف جوانان به شمار مي روند، اظهار داشت: وجود دهكده جهاني ارتباطات، فضاي مجازي، افزايش زندگي مجردي و و تك خانواري در كلان شهر ها همه موجب و زمينه ساز شيوع بيماري هايي مانند ايدز در جامعه است.
ميرزايي با بيان اينكه به دليل مسائل فرهنگي و برخي سياست گذاري ها در جامعه رسانه ها نتوانستند آن طور كه بايد در اطلاع رساني در مورد بيماري ايدز وارد شوند، عنوان داشت: در حال حاضر بايد براي پيشگيري از شيوع اين بيماري در جامعه وارد عمل شد و در راستاي اطلاع رساني و آگاه سازي جوانان در مورد نحوه ابتلا به بيماري اچ آي وي به طور جدي تلاش كرد.
نظر شما