به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، تصميم كليساي انگلستان مبني بر مورد تأييد قرار دادن ازدواج همجنس بازان، بحران جديدي در ميان اعضاي جامعه اين كليسا بوجود آورده است.
تصويب ازدواج همجنسبازان توسط كليساي انگلستان
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، كليساي انگلستان كه رهبري تمام جوامع كليساي انجيلي در سراسر جهان را بر عهده دارد، ازدواج همجنس بازان را مورد تصويب قرار داده و قرار است اين قانون از آذر ماه ( ماه دسامبر) به اجرا درآيد.
مجلس اسقفهاي كليساي انگلستان اخيرا با انتشار نامه اي عليرغم تأكيد بر حمايت خود از ازدواج همجنس بازان از افرادي كه اقدام به انجام اين عمل ميكنند، خواسته است از انجام هرگونه عمل جنسي خودداري كنند.
كشيش "پيتر جاسپر آكينولا"، رهبر كليساي نيجريه در واكنش به اين نامه از اين اعمال بعنوان اعمال "مغاير با كتاب مقدس" ياد ميكند و معتقد است تأييد اين اعمال همانند انتصاب يك كشيش همجنس باز در سمت اسقفي است كه هم اكنون در امريكا صورت ميگيرد.
"آكينولا" طي بيانيهاي كه به تازگي منتشر شده است از رهبر كليساي انگلستان خواست به حمايت خود از آنچه وي آنرا عمل مغاير با كتاب مقدس توصيف كرده، پايان دهد تا از بوجود آمدن بحران جديد در اين كليسا جلوگيري شود.
كليساي انجيلي در قرن 16 ميلادي پس از جدايي از كليساي كاتوليك در انگلستان شكل گرفت و انگلستان بعنوان مقر اين كليسا انتخاب شد. طبق قوانين ، هر فردي كه بعنوان اسقف اعظم كانتربري انتخاب شود، بصورت خودكار رهبري كليساي انجيلي در سراسر جهان را بر عهده خواهد داشت .
شاخه پروتستان كليساي انجيلي با تصويب قانون "مشاركت مدني" مخالفت كرد
شاخه پروتستان كليساي انجيلي ضمن محكوم كردن قانون مشاركت مدني اين كليسا خواستار توقف فوري آن شد.
شاخه پروتستان كليساي انجيلي بعنوان اصليترين جريان كليساي انجيلي از اسقفهاي كليساي انگليس خواست قانوني را كه بر اساس آن روحانيان ميتوانند رابطه مدني داشته باشند، متوقف كنند.
روحانياني كه به اسقفهاي برجسته خود اين اطمينان را بدهند كه به تعالم كليسا مبني بر اينكه روابط جنسي تنها منحصر به ازدواجهاي وابسته به جنس مخالف است، پايبند خواهند بود، قادر به داشتن رابطه مدني خواهند بود.
مجلس اسقفهاي كليساي انجيلي متشكل از "روان ويليامز"، اسقف اعظم كليساي انگليس و ديگر اسقفهاي اعظم اين كليسا هفته گذشته موافقت كردند روحانيان اين كليسا بتوانند وارد يك رابطه مدني شوند، در عين حال از افرادي كه اقدام به انجام اين عمل ميكنند، خواسته بودند از انجام هرگونه عمل جنسي خودداري كنند.
پدر "پيتر جاسپر آكينولا"، رهبر كليساي نيجريه كه از وي بعنوان يكي از چهرههاي سرشناس و قدرتمند كليساي انجيلي ياد ميشود، در واكنش به تصميم اخير كليساي انگليس از اين اعمال بعنوان اعمال "مغاير با كتاب مقدس" ياد كرد، زيرا وي معتقد است تأييد اين اعمال همانند انتصاب يك كشيش همجنس باز در سمت اسقفي است كه هم اكنون در امريكا صورت ميگيرد.
كليساهاي امريكا و كانادا به خاطر موافقت با انتصاب كشيشهاي همجنس باز به سمت كشيشي از شركت در اجلاس شوراي مشورتي انجيلي منع شدهاند.
بر اساس "قانون مشاركت مدني" كه از پنجم دسامبر سال جاري ميلادي قابل اجرا خواهد بود، روحانيان كليساي انجيلي ميتوانند از آنچه كه از آن بعنوان رابطه "مشاركت مدني" ياد ميشود، برخوردار شوند كه طي آن افراد همجنس باز داراي رابطهاي مدني هستند، ولي از داشتن رابطه جنسي با يكديگر منع شدهاند.
شهات رئيس كنگره تعاليم و ايمان واتيكان در دادگاه
اسقف اعظم "ويليام لوادا" كه بزودي به بلند مرتبه ترين مقام آمريكايي در واتيكان تبديل مي شود روز يكشنبه 16 مرداد ماه در آخرين مراسم عشاي رباني خود در سن فرانسيسكو، پيش از حركت دسته جمعي بسوي محراب كليساي جامع سنت مري احضاريه دادگاه را مبني بر پاسخگويي به رسواييهاي سوء استفاده جنسي كشيشان كاتوليك دريافت كرد.
به گزارش خبرنگارگروه دين و انديشه "مهر"، براساس اين احضاريه ، لوادا روز 21 مرداد ماه بايد در دادگاه درباره ادعا عليه كشيشان كاتوليك در محدوده سراسقفي پورتلند، كه وي از سال 1986 تا 1995 اسقف اعظم آن بود گواهي دهد.
"ويليام لوادا" اسقف اعظم سن فرانسيسكو تصميم گرفت كه مصونيت خود را ناديده گرفته و در دادگاه در زمينه سوء استفاده كشيشان كاتوليك از كودكان شهادت بدهد.
اسقف اعظم لوادا كه از سال 1986 تا 1995 متصدي منطقه سر اسقفي پورتلند بوده، در دادگاهي كه در رابطه با اين سوء استفاده ها تشكيل مي شود، به پرسشهايي درباره سياستهاي تأديبي پاسخ مي دهد كه در رابطه با كشيشان متهم اعمال شده است.
اين اسقف اعظم ، بعنوان نماينده رسمي واتيكان مي تواند ادعاي مصونيت از دادگاهاي آمريكا را مطرح كند، اما موافقت كرده است كه محاكمه دادگاه را بپذيرد و در دادگاهي كه ژانويه سال 2006 برگزار مي شود شهادت بدهد.
شهادت وي در مورد سوء استفاده كشيشان كاتوليك از كودكان توجه ويژه اي را به خود جلب خواهد كرد ، چرا كه وي بعنوان رئيس كنگره تعاليم و ايمان واتيكان بايد به چگونگي عملكرد واتيكان در اقدامات تأديبي عليه كشيشاني كه متهم به سوء استفاده از كودكان بوده نظارت كند.
انتظار مي رود "لوادا" اواخرماه جاري سن فرانسيسكو را به قصد واتيكان براي منصب رئيس كنگره تعاليم و ايمان ترك كند. پيش از وي اين منصب متعلق به كاردينال يوزف راتزينگر بود كه به عنوان پاپ بنديكت شانزدهم منصوب شد.
ماموريت "لوادا" در رم پنج سال به طول مي انجامد. جانشين وي به عنوان اسقف اعظم سن فرانسيسكو احتمالاً ظرف شش ماه آينده مشخص مي شود.
با وجود چنين بحرانهايي در كليساي كاتوليك نزديك شدن روز جهاني جوانان كاتوليك تمركز رسانه هاي خبري دنيا به رابطه اي است كه كاتوليك هاي در روزهاي مراسم روز جهاني جوانان كاتوليك با مسلمانان و يهوديان به بوته آزمايش گذاشته مي شود.
سفر پاپ به آلمان معياري براي سنجش روابط كاتوليكها با يهوديان و مسلمانان
بنديكت شانزدهم در يكي از اولين اقدامات رسمي خود از خاخام ارشد رم دعوت كرد در مراسم انتصاب او حضور يابد و همچنين به مسلمانان اطمينان داد كه كليساي كاتوليك روم خواستار ايجاد پلهاي دوستي با آنان است.
به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر"، كلمات پاپ درباره ارتباط با دو دين توحيدي مشخص مي كند كه او تغييري در سياست پاپ فقيد ژان پل دوم ايجاد نكرده است. در اين ميان يكسري انفجارهاي تروريستي تلاش براي ارتباط اديان با يكديگر را تضعيف كرد.
سفر روز پنجشنبه 27 مرداد ماه بنديكت به آلمان كه اولين سفر خارجي وي به عنوان پاپ محسوب مي شود آزمايشي كليدي از روابط بين اديان مد نظر او است ، وي پس از انفجارهاي لندن، تركيه ، عراق و مصر اولين ديدار رو در رو را با گروههاي مسلمان و يهودي خواهد داشت.
به گزارش "مهر"، ديدار با يهوديان و مسلمانان به برنامه چهار روزه بازديد وي از شهر كلن آلمان براي شركت در مراسم روز جهاني جوانان كليساي كاتوليك اضافه شده است.
پاپ روز جمعه 28 مرداد ماه در كنيسه كلن سخنراني كرده و روز بعد با رهبران مسلمان در دفتر مركزي منطقه سراسقفي كلن ديدار مي كند.
"ريكاردو دي سگني"، خاخام ارشد رم گفت، مشاهده فضاي حاكم بربازديد از كنيسه كلن بسيار جالب به نظر مي آيد.
بنديكت به دنبال حفظ رابطه بين اديان است كه بارقه هاي آن توسط ژان پل دوم به وجود آمد. پاپ فقيد در سال 1986 از كنيسه مركزي رم و در سال 2001 از مسجدي در دمشق بازديد كرد كه هر دو ديدار اولين بازديد تاريخي پاپي از اماكن مقدس اديان غير مسيحي به شمار مي رود.
جاكوئين ناوارو- والس، سخنگوي بنديكت ديدارهاي كلن را نشانه مهمي از علاقه پاپ به گفتگو توصيف كرد و گفت : پاپ اهميت فوق العاده اي براي ديدارهاي كلن قائل است.
در كشور آلمان بيش از 3 ميلون نفر مسلمان زندگي مي كنند كه بسياري از آنها ترك تبار هستند. بسياري از رهبران يهود به دنبال تعديل كردن اظهاراتي هستند كه در رابطه با تروريسم و رژيم صهيونيستي به وجود آمده تا ديدار از كنيسه كلن را به يك موفقيت بدل كنند.
خاخام روسيه از مردم خواست با اعمال خوب ظهور مسيح را تسريع كنند
"برل لازار"، خاخام اعظم روسيه معتقد است جهان بزودي شاهد ظهور مسيح خواهد بود تا بر اساس اعمال آنان به آنها پاداش دهد.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه "مهر"، خاخام لازار گفت : « ما ميدانيم كه او (مسيح) بسيار نزديك است. مسيح (ع) ممكن است به دنيا آمده باشد، ولي تا زماني كه خداوند به او دستور ندهد، نميتواند خود را آشكار نمايد و جهان را براي بهتر شدن تغيير دهد.
وي با اشاره به اينكه جهان امروز در شرايطي كه گفته ميشود همانند شرايط ظهور مسيح است، قرار دارد، گفت : زمان آن فرا رسيده است. از يك سو ، چيزهاي بسيار خوبي توسط انسان در جهان توليد شده است و پيشرفت علم و فنآوري زمينه را براي حل بسياري از مشكلات بشريت همچون بيماريها و خشكسالي فراهم كرده است و از سوي ديگر ، انسانها براي نخستين بار از زمان خلقت به گونهاي راههاي تخريبي را در پيش گرفتهاند كه نسل ما و حتي تمام جهان را ميتواند در معرض نابودي قرار دهد.
خاخام برل لازار افزود: ما در لبه تاريخ زندگي ميكنيم و اين مسئله در همه جا قابل احساس است.
خاخام اعظم روسيه در پايان از همه مردم خواست با انجام اعمال خوب به ظهور سريع تر مسيح كمك كنند.
ارتدكسهاي اكراين از نصب بناي يادبود ژان پل دوم به خشم آمدند
نمايندگان كليساي ارتدكس در شوراي شهر اكراين قصد دارند در جلسه بعدي اين شورا كه روز 25 مرداد ماه برگزار مي شود به نصب بناي ياد بود پاپ ژان پل دوم اعتراض كنند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اسقف " گايان فئودور" از شهر كمنتس- پودولسك مسئله اعتراض به بناي يادبود پاپ ژان پل دوم را در ديدار با "الكساند مزورچاك" ، شهردار پودولسك مطرح كرد.
براساس اظهارت رسانه هاي كليساي ارتدكس اكراين، ارتدكسها از ايده ساخت يك بناي تاريخي براي پاپ به خشم آمده اند.
خبرگزاري اينتر فكس روسيه گزارش داد، اسقف "فئودور"، يادداشتي را درباره اعتراض به اين امر به شهردار ارائه كرد كه از سوي بسياري از اعضاي كليساي وي امضاء شده بود.
گزارش "مهر"، مي افزايد : مسيحيت ارتدكس شرقي دين غالب در كشور اكراين است . تشريفات ديني اين كليسا به كليساي شرقي اكراين شباهت دارد اما مراسم عبادي آنها براساس كليساي كاتوليك يونان انجام مي گيرد. در كشور اكراين جوامع كوچكي از كاتوليك هاي روم، پروتستانها، يهوديان و مسلمانان نيز زندگي مي كنند.
سفر موفقيت آميز دالايي لاما به سوئيس
علي رغم انتقادهاي دولت چين، سفر دالايي لاما به سوئيس بيش از آن كه انتظار مي رفت با موفقيت روبه رو شد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، برگزار كنندگان مراسم اين بازديد اظهار داشتند پس ازديدار دالايي لاما با "پاسكال كوچپين"، وزير كشور سوئيس كه از سوي دولت چين مورد انتقاد قرار گرفت، تبليغات براي اين گردهمايي ها بسيار رضايت بخش بود.
30 هزار نفر در سخنراني ديني وي حضور يافته و 280 هزار دلار براي امور خيريه جمع آوري شد. تعداد بسياري از افراد براي شنيدن سخنراني وي درباره متون مقدس بودايي و تعداد بسيار ديگري براي شنيدن سخنراني عمومي وي درباره شفقت حضور يافتند.
هشت روز سخنراني ديني و ارائه تعاليم آيين بوديسم تا كنون طولاني ترين دوره تعليمان دالايي لاما خارج از هندوستان به شمار مي رود. چهاردهمين دالايي لاماي تبت همچنين در نشست بين اديان انيشدلن، نشست دانشگاه زوريخشركت كرد.
"كلسانگ گيالتسن"، سخنگوي دالايي لاما، از حضور در مراسم عمومي و دولتي ابراز مسرت كرد و گفت اين امر نشان دهنده اهميت جامعه تبت براي كشور سوئيس است.
وي همچنين با ابراز مسرت از ديدار دالايي لاما و وزير كشور سوئيس گفت : علاقه اين وزير به ديدار با دالايي لاما بسيار اهميت دارد چرا كه دنيا هنوز سختي هايي را كه دولت معزول شده تبت با آن رو به رو است ، فراموش نكرده است.
سفارت چين در شهر برن ديدار "كوچپين" با دالايي لاما را مورد انتقاد قرار داد و رهبر معنوي دولت تبت را به شركت در فعاليتهاي ضد چين به نام دين محكوم كرد.
دالايي لاما در سال 1959 به هندوستان گريخت. روابط مستقيم وي با پكن سال 1993 قطع شد و در سال 2002 مذاكرات براي از سرگيري روابط آغاز شد.
شركت كنندگان در جلسات سخنراني دالايي لاما از 44 كشور گوناگون حاضر شده و شادي خود را از فرصت حضور در چنين جلسات معنوي ابراز كردند.
مسئوليت فردي در جامعه جهاني
رهبر دولت مغزول شده تبت و برنده جايزه صلح نوبل سال 1989 ، روز 29 شهريورماه در دانشگاه تگزاس درباره مسئوليت فردي در جامعه جهاني سخنراني مي كند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، چهاردهمين دالايي لاما (تنزين گياتسو)، در مركز فرانك اروين با حمايت اتحاديه سخنراني دانشگاه تگزاس به سخنراني مي پردازد.
اين سخنراني بخشي از سخنراني هاي معنوي دالايي لاما در در پنج ايالت آمريكا به شمار مي رود. وي درباره "مسئوليت فردي در جامعه جهاني" در دانشگاه تگزاس - آستين سخنراني مي كند و روز پس از آن، 30 شهريور سخنراني افتتاحيه نشستي را با عنوان " معنويت گرايي و علم در دنياي مدرن" برعهده دارد.
رهبر معنوي بودايي هاي تبت در يك كنفرانس خبري گفت : اكنون احساس مي كنم سه برابر بيش از گذشته در زمينه ترويج ارزشهاي انساني، هماهنگي ديني و حفظ حقوق مردم تبت مسئوليت دارم.
محل دفن سنت ماتيو در بقاياي يك دير ارمني كشف شد
باستان شناسان قرقيزي بقاياي يك دير ارمني را كه احتمال دارد سنت ماتيو در آن دفن شده باشد،در شرق درياچه ايسوك كول در شمال قرقيزستان كشف كردند.
به گزارش خبرنگارگروه دين و انديشه "مهر"، گزارش رسانه هاي محلي قرقيزستان روز گذشته با اشاره به اظهارات "ولادمير پلوشيك"، سرپرست هيئت باستان شناسي گفت : بقاياي اين دير در نزيكي روستان تياف، زميني كه سه طرف آنرا آب فرا گرفته كشف شده است. اما آنها اعماق آبها را نيز جستجو كرده اند. بقاياي اين دير داخل يك تپه شني پنهان شده بود.
جستجو براي يافتن دير ارمني كه بر اساس روايات سنت مسيحيت سنت ماتيو در آن دفن شده بود در سال 2000 آغاز شده و بواسطه اطلاعاتي كه از منابع مختلف ، از جمله يادداشتهاي جهانگرد روس "پتر سمنوف تيان شانسكي " گرفته شد گسترش يافت.
در سنتهاي مسيحيت آمده است سنت ماتيو در اواخر زندگي خود به هندوستان رفت اما در راه اين سفر در جايي در قرقيزستان از دنيا رفت ، وي در اين كشور چندين جامعه مسيحي را پايه گذاري كرد.
بر اساس گزارش اينترفكس روسيه ، باستان شناسان قرقيزستان تمام روسيه را جستجو كرده و قصد داشتند تحقيقات خود را براي مكان دفن سنت ماتيو ادامه دهند تا اينكه در قرقيزستان بقاياي اين دير ارمني را كشف كردند.
باستان شناسان اظهار داشتند اين دير در حدود قرن چهاردهم به سبك ديرهاي مسيحيان ارمني قرون وسطي ساخته شده است.
حوضي كه عيسي مسيح(ع) كور مادرزاد را در آن شفا داده بود ، كشف شد
كارگران بيت المقدس به صورت اتفاقي حوض سيلوحا را كه در انجيل يوحنا گفته شده حضرت مسيح در آن كور مادرزاد را شفا داد كشف كردند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، مسيحيان اعتقاد دارند اين كشف تازه، اثباتي براي صحت تاريخي انجيل است.
"جيمز اج چارلزورث"، عالم عهد جديد در همايش الهيات دانشگاه پريستون گفت : علماي مسيحيت گفته اند حوض سيلوحا وجود ندارد و يوحنا از يك استعاره ديني استفاده كرده تا نكته اي را روشن كند. اما اكنون حوض سيلوحا درست درجايي كه يوحنا در انجيل آورده بود كشف شده است.
وي افزود، اين امر نشان مي دهد كه انجيل يوحنا الهيات ناب است و براساس تاريخ نوشته شده است.
كارگران فاضلاب كشف كرده اند كه حوضي كه 182 متر با حوض سيلوحا فاصه دارد، بين سالهاي 400 و 460 توسط امپراتريس ادوسيا ، همسر امپراطور روم تئودوسيوس دوم از شهر بيزانس ( استانبول كنوني) ساخته شده كه براساس اظهارات كارشناسان، اين ملكه بر بازسازي بسياري از اماكن مقدس نظارت داشت.
باستان شناسان گفته اند كه حوض سيلوحا در حدود قرن اول پيش از ميلاد مسيح ساخته شد و توسط تيطس، امپراطور رومي در سال 70 پس از ميلاد تخريب شد. سرپرست تعمير شبكه فاضلاب كه به كشف اين بناي تاريخي - ديني منتهي شد، از اين كه اين حوض همان حوض سيلوحا است اطمينان كامل دارد.
توصيف اين حوض در انجيل يوحنا نشان مي دهد كه عيسي (ع) با مردي كه كور مادرزاد بود روبه رو شده است. در انجيل يوحنا آمد است : حواريون حضرت عيسي (ع) پرسيدند چرا اين شخص نابينا به دنيا آمده است؟ آيا در اثر گناهان خود او بوده است يا در نتيجه گناهان پدر و مادرش؟
عيسي(ع) پاسخ داد: هيچكدام. علت آن است كه خدا مي خواهد قدرت شفابخش خود را اكنون از طريق او نشان دهد. ما همه بايد بسرعت وظيفه اي را كه فرستنده من به عهده ما گذشته است انجام دهيم، زيرا وقت كمي تا شب باقي مانده و در آن نمي توان كاري انجام داد.
آنگاه گِل درست كرد و به چشمان كور ماليد و به اوفرمود: به حوض سيلوحا برو و چشمانت را بشوي ( سيلوحا در زبان عبري به معني فرستاده است) - آن كور نيز رفت و چشمان خود را در آن حوض شست و بينا بازگشت.
نظر شما