۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۹:۵۷

مهر گزارش می دهد؛

زیر ساختهای شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی فراهم شد/ فعالان اقتصادی چشم انتظار حمایتهای دولت

زیر ساختهای شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی فراهم شد/ فعالان اقتصادی چشم انتظار حمایتهای دولت

بیرجند - خبرگزاری مهر: با تامین زمین، آب و برق در شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی بستر مناسبی برای فعالیت سرمایه گذاران در استان فراهم شده و اکنون فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری در این شهرکها چشم انتظار حمایتهای دولتی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، خراسان جنوبی به دلیل دوری از مرکز  و قرارگرفتن در مرز شرقی و وجود 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان فرصت هایی در زمینه سرمایه گذاری دارد و شهرک های صنعتی می تواند تاثیربسزایی در توسعه اقتصاد استان ایفا کند.

هم اکنون خراسان جنوبی به عنوان استانی محروم در نوار مرز شرقی شتاخته شده اما این در حالی است که وجود معادن و کارخانجات فعال در شهرکهای صنعتی و صادرات آن از مرزهای شرقی توانسته بسیاری از مشکلات در استان را کاهش دهد.

شهرکها و نواحی صنعتی از مراکز مهم در توسعه، ایجاد اشتغال و افزایش نقدینگی در استانها بوده، که تزریق اعتبارات دولتی در این بخش می تواند واحدهای  تولیدی را از رکود نجات دهد.

به گفته مسئولان امر ، توسعه شهرک های صنعتی و تامین نقدینگی مورد نیاز این شرکتها نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی و تزریق اعتبارات دولتی است.

در حال حاضر 20 شهرک و ناحیه صنعتی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد 9 مورد شهرک و 11 مورد ناحیه صنعتی است.

2000 هکتار زمین آماده واگذاری به متقاضیان شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر اظهارداشت: هم اکنون دو هزار  و 170 هکتار زمین برای واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری در استان آماده است.

عباس جرجانی اضافه کرد: برای این زمین ها 118 لیتر بر ثانیه آب و 76 مگاوات برق تامین شده و بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در استان فراهم کرده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون زیرساخت های موردنیاز برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان فراهم شده است، افزود: گازرسانی به این نواحی از مهمترین اقدامات در این راستا بوده است.

جرجانی با اشاره به اینکه تاکنون پنج شهرک صنعتی در استان گازرسانی شده است، افزود: شهرک صنعتی شهرستان خوسف نیز تا چند روز آینده گازرسانی خواهد شد.

وی عنوان کرد: همچنین گاز رسانی شهرک صنعتی شهر خضری نیز در دست اجرا بوده به طوری که شبکه داخلی آن انجام شده و به شبکه اصلی متصل خواهد شد.

انعقاد 620 قرارداد سرمایه گذاری با شرکت شهرکهای صنعتی استان

جرجانی با بیان اینکه تاکنون 620 قرارداد برای دریافت زمین و ایجاد سرمایه گذاری با این شرکت منعقد شده است، افزود:  در این راستا تاکنون 370 هکتار زمین واگذار شده و بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در استان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 259 فقره پروانه بهره برداری اخذ کرده اند، افزود: در این راستا بالغ بر چهار هزار و 300 نفر در شهرک ها فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.

3000 میلیارد ریال سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد پروانه صنعتی صادر شده استان در شهرکهای صنعتی مستقر هستند، افزود: بالغ بر سه هزار میلیارد ریال توسط این واحدها سرمایه گذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه از زمان تاسیس شهرکهای استان در سال 84 حدود 180 میلیارد ریال از محل کمکهای استانی در اختیار شرکت قرار گرفته است، افزود: برای ایجاد زیرساختهای شهرک تاکنون 36 میلیارد تومان هزینه شده است.

جرجانی آموزش مدیران و کارکنان واحدهای تولیدی به منظور بهبود وضعیت کیفی و کمی تولید در شهرکهای صنعتی را از اقدامات در دست اجرای این شرکت برشمرد و بیان کرد: تاکنون 316 هزار نفر ساعت برای واحدهای تولیدی استان دوره آموزشی برگزار شده است.

وی برگزاری تورهای صنعتی، بازدید از نمایشگاه ها و واحدهای تولیدی سایر استانها را از دیگر اقدامات این شرکت به منظور بهبود تولید در استان ذکر کرد.

جرجانی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی

 پرداخت تسهیلات تا سقف 150 میلیون به واحدهای صنعتی

جرجانی با اشاره به اینکه برای بهبود چرخه تولید، افزایش نقدینگی و بهسازی واحدهای تولیدی سنتی، کمک های فنی و اعتباری به واحدهای صنعتی کوچک پرداخت می شود، افزود: برای کمک به واحدهای تولیدی تا سقف 150 میلیون تومان تسهیلات  به واحدهای کوچک پرداخت می شود.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی تاکید کرد: از واحدهایی که دچار مشکل هستند درخواست می کنیم برای دریافت این کمک ها به شرکت مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه شهرک های صنعتی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه دارند که تامین زیرساخت های اولیه می تواند به توسعه این شهرک ها کمک کند، افزود: احداث دو پست برق در بیرجند و قاین برای تامین برق شهرکهای صنعتی استان، تامین آب مورد نیاز شهرک ها از سایر استانها، احداث تصفیه خانه با پیشرفت 70 درصد در قاین، از جمله اقداماتی که برای تامین زیرساخت های بیشتر در این شهرک ها در دست اجراست.

جرجانی کاشی، سرامیک، انواع خوارک دام و طیور، مکمل های غذایی، رابیتس، فرآورده های زرشک و محصولات فرآوری شده زعفران را از اقلام صادراتی تولیدات استان عنوان کرد و گفت: مقصد این صادرات کشورهای افغانستان، عراق، کشورهای اروپایی، آسیای میانه و  و بخش از صادرات نیز به کشور آمریکا است.

انتقاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان از ناکافی بودن اعتبارات شهرکهای صنعتی

علیرضا جمیع رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ ریزی خراسان جنوبی گفته بود: از 28 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده به استان تنها 480 میلیون تومان به شهرک‌های صنعتی اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه با این اعتبار اختصاص یافته به بخش دولتی نمی‌توان در بخش خصوصی تحرک ایجاد کرد، ادامه داد: برای برطرف شدن مشکل در استان باید بخش خصوصی را فعال کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه برای ارتقاء شاخص‌ها می‌توان از اعتبارات تملک نیز استفاده کرد، افزود: برای فعالیت بخش خصوصی انگیزه لازم در استان وجود ندارد.

ایجاد زمینه های سرمایه گذاری از مهمترین برنامه های دولت در استان است

وجه اله خدمتگزار استاندار خراسان جنوبی نیز  طی سه ماه گذشته که کار خود را به عنوان سکاندار دولت تدبیر در  استان خراسان جنوبی آغاز کرده است در بازدید های مختلفی که از فعالیت های اقتصادی چه در مرز و چه در منطقه ویژه اقتصادی یا دیدار با فعالان مختلف اقتصادی استان داشته ایجاد زمینه های سزمایه گذاری در استان خراسان جنوبی را از مهمترین برنامه های دولت در استان اعلام کرده است.

استاندارخراسان جنوبی در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی گفته بود: ایجاد زمینه های لازم به منظور توسعه سرمایه گذاری و نیز حمایت از سرمایه گذاران از مهمترین سیاست های کاری دولت در استان است که در این رابطه راه اندازی هر چه سریعتر منطقه ویژه اقتصادی از آن جمله است.

وجه الله خدمتگزار توسعه صنعت را یکی دیگر از ملزومات توسعه استان دانسته و یادآورشد:قطعاً با رونق بخش صنعت و نیز توسعه امر سرمایه گذاری ،ضمن توسعه فضای کسب و کار در استان بسیاری از معضلات از جمله بیکاری نیز مرتفع خواهد شد.

وی ادامه داد: دستگاه های اجرایی ذي ربط نیز باید خدمات زيربنايي و اقدامات لازم را هرچه سریعتر به انجام برسانند تا در آینده نزدیک شاهد استقرار سرمایه گذاران در استان باشیم.

وی در کمیسیون هماهنگی بانکها نیز با بیان اینکه خراسان جنوبی در زمره استان های کم برخوردار کشور است، تصریح کرد:به دلیل امکانات کمتری که در این استان وجود دارد و اينكه زیرساخت های لازم فراهم نیست رغبت کمتری برای ماندگاری جمعیت ونیز حضور سرمایه گذاران در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاران برای انجام سرمایه گذاری باید اعتماد و اطمینان خاطر داشته باشند، گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا حمایت های لازم در بعد زیرساختی و نیز ارائه تسهیلات مالی و اعتباری برای سرمایه گذاران انجام شود.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: توسعه سرمایه گذاری به معنای رونق اقتصادی و رشد و توسعه استان است که این امر موجب کاهش آسیبهای اجتماعی و جرائم و ناهنجاری ها خواهد شد.

وی بهره گیری از ظرفیت های مالی در سطح کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: مسئولین امر باید به گونه ای تلاش کنند تا از ظرفیت های مالی و اعتباری در سطح کشور نهایت استفاده را ببرند تا بتوان در مسیر رفع محرومیت از چهره استان گام های موثرتری برداشت.

ایجاد کمیته ای برای بررسی راه های برون رفت از مشکلات اقتصادی استان

وی یادآورشد: باید کمیته ای با حضور کارشناسان ومتخصصین امر تشکیل شود تا بتوان راه های اجرایی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی استان مورد توجه قرار گیرد و با اقدامات لازم به توسعه اقتصادی استان دست يافت.

 خدمتگزار در جلسه ای با فعالان بخش اقتصادی استان نیز گفته بود: برگزاري جلسات منظم كارشناسي، تشويق سرمايه گذاران ،رفع موانع قانوني و نيز كوتاه كردن روند اداري سرمايه گذاري از مهمترين مواردي است كه مي تواند به توسعه سرمايه گذاري در استان بيانجامد.

استاندار خراسان جنوبی اظهارداشت: آنچه در حیطه کار وفعالیت ماست بیشتر نگاه حمایتی به بخش خصوصی است.

وی افزود: در مقابل انتطار می رود سرمایه گذاران محترم تلاش مضاعفی به خرج دهد چرا که فضای رقابتی امروز وصادرات در بازارهای هدف ، مخاطبین خاص خود را دارد.

خدمتگزار ، با بیان اینکه باید با نگاه کارشناسی زمینه سرمایه گذاری وتوجیه اقتصادی را برای منفعت بیشتر سرمایه گذار فراهم کرد، اضافه کرد: ما آمادگی داریم  بستر سرمایه گذاری وحضور سرمایه گذار را دراستان فراهم  کنیم.

چشم انتظاری فعالان اقتصادی به حمایتهای دولتی

تملک زمین از مراجع قانونی و ایجاد زیرساخت‌های برق و آب برای واحدهای تولیدی از جمله مشوق هایی است که توسط شهرکهای صنعتی استان برای ایجاد زمینه سرمایه گذاری در استان فراهم شده و همچنین مستثنا بودن از قانون شهرداری‌ها، برخورداری از تخفیفات مالیاتی ویژه و پایین‌ بودن هزینه زیرساخت ‌های آب، برق  از جمله مزایای سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی است که با فراهم شدن این زمینه ها امروز نیازمند حمایتهای ویژه دولت تدبیر و امید برای گام برداشتن در مسیر توسعه استان خراسان جنوبی است.

اختصاص تنها 480 میلیون تومان اعتبار بخش دولتی به 20 شهرک و ناحیه صنعتی استان رقم بسیار ناچیزی است که به گفته بسیاری از مسئولان بخش اقتصادی استان نمی‌توان با این رقم در بخش خصوصی تحرک ایجاد کرد اما این نقطه امیدواری وجود دارد که با نگاه باز اقتصادی استاندار جدید خراسان جنوبی که در ابتدای فعالیت خود در این استان جلسات متعدد و بازدید های زیادی از بخش های مختلف اقتصادی داشته بتوان با انجام کارهای کارشناسی شده گامهای موثری در توسعه شهرکهای صنعتی و توسعه سرمایه گذاری در استان خراسان جنوبی برداشت.

 

کد خبر 2193246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha