به گزارش خبرنگار مهر، خانه بهداشت محیطی است برای ارائه خدمات نظام شبکه های بهداشتی و درمانی در روستاها که یک یا چند روستا را تحت پوشش بهداشتی قرار می دهد. هر خانه بهداشت اطلاعات آماری از منطقه تحت پوشش خود را نیز جمع آوری می کند، تا به طور راحت بتواند به خانوارها برنامه های مراقبت بهداشتی معینی را ارائه دهد.
خانه بهداشت در روستاها با در دست داشتن اطلاعات آماری، آموزش بهداشت را به روستائیان تحت پوشش خود با دقت فراوان ارائه می کند. مراکز خانه بهداشت با آموزش های بهداشتی بخصوص در مدارس می تواند نقش کار آمدی داشته باشد.
خیرین به کمک بهداشت شهرستان آمده اند
خیرین نقش خود را به خوبی در ساخت مدارس به خوبی ایفاء کرده اند، همانگونه برای بهداشت مردم هم اهمیت خاصی قائل هستند. شهرستان سیریک از شهرستانهایی است که در ارائه خدمات بهداشتی جزو شهرستان های محروم قرار دارد و از طرف دانشگاه علوم پزشکی بهره کمتری برده، از سویی دیگر نبود بیمارستان مجهز و نبود پزشک و همچنین مهاجرت اتباع دو کشور پاکستان و افغانستان به این شهرستان زمینه شیوع بیماری های واگیردار را فراهم می کند، از این رو ایجاب می کند خانه های بهداشت روستایی فعالیت بیشتر نسبت به گذشته داشته باشند.
خیرین این شهرستان به کمک بهداشت شهرستان آمده به همین منظور ارتقاء بیمارستان 36 تخت خوابی را به 60 تخت تقبل کردند و در روستای میشی هم خانه بهداشت با تمام امکانات تاسیساتی احداث کردند اما مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک حاضر به استفاده از آن نیست و مدت پنج سال بدون استفاده مانده است، مکانی که به طور کامل با هزینه خیرین نیکوکار این شهرستان برای بر طرف کردن مشکلات بهداشتی این روستا احداث شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سیریک در گفتگو با خبرنگار مهر در جواب این سوال که "چرا از این مکان برای خانه بهداشت استفاده نمی شود"، بیان داشت: با کمبود بهورز روبرو هستیم، دانشگاه علوم پزشکی تعدادی از افراد را برای بهورزی و اشتغال در خانه بهداشت روستاها جذب کرده که یک دوره دو ساله برای آنها گذاشته شد و با اتمام این دوره این افراد مشغول به کار در خانه بهداشت های روستایی می شوند.
دکتر احسان علیزاده اظهارداشت: سعی بر این داریم که هشت ماه باقیمانده از دوره دو ساله این بهورزان که به اتمام برسد این خانه بهداشت را راه اندازی می کنیم.
علیزاده با بیان اینکه شهرستان سیریک دارای 28 خانه بهداشت است، گفت: برای هر 990 نفر ساکنین روستایی یک بهورز در نظر گرفته شده، با وجود اینکه جمعیت روستای میشی حدود 600 نفر است اما با کمک خیرین خانه بهداشت در آن احداث شد.
دکتر علیزاده بیان کرد: طبق بازدیدی که ستاد گسترش از این مکان به عمل آورد در جلسه ستاد گسترش استان مطرح و جهت تایید نهایی به وزارت ارسال شده است.
برای برطرف کردن مشکلات بهداشتی باید زمینه را برای بخش خصوصی و همچنین خیرین نیکوکار آماده سازی شود تا دیگر برای درمانهای جزیی روانه شهرستانهای همجوار نشویم.
دکتر علیزاده مدیر شبکه بهداشت و درمان سیریک اعلام کرد: از اول دی ماه سال جاری دو روز در هفته بهورزی در خانه بهداشت میشی شروع به کار می کند و بعد از اتمام دوره بهورزانی که دوره می بینند به طور تمام وقت بهورز فعالیت می کند.
نظر شما