۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۲

صالح آبادی:

برای انتقال بورس فلزات به اصفهان منعی وجود ندارد

برای انتقال بورس فلزات به اصفهان منعی وجود ندارد

اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: از نظر سازمان بورس هیچ منعی برای حضور شعبه بورس کالا در اصفهان وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالح آبادی در دیدار با نماینده مردم اصفهان در مجلس و جمعی از مسئولین استان اصفهان در این نشست که به همت کمیسیون تامین مالی و سرمایه گذاری اتاق اصفهان و با همکاری استانداری اصفهان برگزار شد، پیشنهاد انتقال بورس آهن و فولاد به اصفهان بررسی شد.

وی در این دیدار گفت: در راستای تمرکز زدایی بورس کالا می تواند از ظرفیت اصفهان در بخش عرضه و تقاضا آهن و فولاد استفاده کند.

 رئیس سازمان بورس اوراق بهادار از ایجاد بهترین امکانات در بورس کالای کشور خبر داد و گفت: رویکرد سازمان بورس به تقویت دفاتر منطقه ای در مراکز استانها است.

وی تاکید کرد: برای انتقال بورس آهن و فلزات به اصفهان نه تنها هیچ منعی نداریم بلکه تشویق هم می کنیم.

حمید رضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: استان اصفهان با تولید 70 درصد فولاد کشور و خریداران عمده این محصولات می تواند مکانی مناسب برای معاملات آهن و فولاد کشور قلمداد شود.

حسین پناهیان، در این جلسه اظهار داشت: بیشترین سطح دسترسی بورس در اختیار تالار اصفهان است و این تالار به صورت الکترونیکی می تواند در کلیه عرضه ها شرکت کند.

وی افزود: مهمترین کارکرد بورس کالا ایجاد بستر قانونمند برای عرضه، تقاضا و قیمت گذاری کالاست و این مهم بر اساس ساختار بازار سرمایه ایجاد شده است. تمامی عرضه کنندگان در بورس تولیدکنندگان هستند و وزارت صنعت معدن و تجارت اسامی تولید کنندگان را در قالب سایت اینترنتی در اختیار بورس کالا قرار داده است.

مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران گردش مالی بورس کالا در سال گذشته را بیش از 70 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این بورس توانسته به شفاف سازی معاملات کمک کند و در سال گذشته 18 هزار میلیارد تومان تامین مالی برای تولید فولاد شرکت های فولاد سازی شده که عمدتا از طریق قرارداد سلف بوده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال 11 هزار و 700 میلیارد تومان تامین مالی صورت گرفته و در سال 90 حجم مبادلات بورس کالا 30 هزار میلیارد تومان بوده که 34 درصد به بخش صنعتی و معدنی اختصاص یافته است.

پناهیان یادآور شد: در شش ماه سال 92 ، حجم عملیات بورس 34 هزار میلیارد تومان بوده است که 35 درصد آن را محصولات صنعتی و معدنی، یک درصد کشاورزی و 30 درصد نفت و پتروشیمی تشکیل می دادند که از حجم 34 درصد صنعتی و معدنی 26 درصد به فولاد و شش درصد به مس و مابقی به بقیه فلزات تعلق دارد.

وی تاکید کرد: از مجموع ارزش معاملات، فولاد مبارکه سهم 10 درصدی و ذوب آهن سهم چهار درصدی دارد.

مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران از ابلاغ دستورالعمل تالار اختصاصی و شعب و نمایندگی کارگزاران در استان ها خبر داد و افزود: بر اساس مقررات این امکان فراهم است که تالار اختصاصی راه اندازی شود و دسترسی الکترونیک آن به عهده بورس کالاست.

وی از جدا شدن بخش اتاق پایاپای بورس کالا و سپردن به شرکت سپرده گذاری مرکزی خبر داد و گفت: پولی در بورس کالا متمرکز نیست بلکه در حساب خریداران و فروشندگان این پول بلوکه می شود.

مسعود صفاری پور، معاون دفتر اقتصادی استانداری اصفهان در این جلسه از آمادگی استان برای ایجاد بازار مالی خبر داد و گفت: ایجاد این بازار بر اساس قابلیت های استان و کریدورهای حمل و نقل و وجود واحدهای صنعتی بزرگ و متوسط است.

وی با اشاره به عمده خریداران و فروشندگان فولاد در استان اصفهان تصریح کرد: عمده خریداران و فروشندگان از اصفهان و جنوب کشور مجبورند به تهران بیایند و خرید کنند.

دیگر عضو هیات مدیره بورس کالا گفت: حساب خریداران و فروشندگان توسط سیستم مرکزی بانک ها در حساب اختصاصی خود بلوکه می شود و حساب متمرکزی در تهران در این راستا وجود ندارد.

رهبری از شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این جلسه گفت: تالار بورس اصفهان هیچگونه اختیاری برای ارائه عرضه و تقاضا مستقیم ندارد.

جنتی، مشاور کمیسیون تامین مالی اتاق بازرگانی اصفهان ضمن ارائه گزارشی از مطالعات انجام شده در خصوص منافع انتقال بورس آهن و فلزات به اصفهان نکاتی را مطرح و بر دو موضوع پدافند غیرعامل و تمرکززدایی تاکید کرد و اظهار داشت: باید دفتر بورس اصفهان بتواند کلیه فعالیت بورس تهران را انجام دهد.
 

کد خبر 2193354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha