بر اساس گزارش ها فرمانده نيروي هوايي آمريكا والتر پوكان در اين ديدار همچنين خواستار حمايت امارات از آمريكا در صورت وقوع جنگ بين تهران و واشنگتن شده است .
پس از صدور قطعنامه آژانس بين المللي انرژي اتمي به صورت اجماع عليه ايران اشتياق مقامات آمريكا براي تدارك حمله مقطعي به ايران زياد شده است. بوش و اعضاي كابينه اش اگر به اختيار خود بودند پس ازموفقيت هاي نسبي نظامي در افغانستان و عراق به طور يقين به ايران نيز حمله مي كردند . اما از آنجا كه توان دفاعي و روحيه ملي و نوع حكومت و موقعيت استراتزيكي ايران با كشورهاي پيشين فرق مي كند لذا امكان ضربه پذيري آمريكا و كشورهاي متحد منطقه اي اين كشور زياد است . همچنين ترس از عواقب خطرناك اين همكاري ها ، كشورهاي منطقه را واداشته است كه با جانب احتياط فراوان به قضيه نگاه كنند و از روي منطق به تحولات منطقه بنگرند.
اظهارنظر مقامات كشورهاي منطقه مثل امارات ، پاكستان ، جمهوري آذربايجان و عراق مبني بر عملي نبودن حمله به ايران نكته فوق را اثبات مي كند .
دولت آمريكا بدون پشتوانه كشورهاي منطقه، قادر به حمله احتمالي برضد ايران نيست و به همين منظور براي پيش طرح هاي نظامي اش خواهان همكاري كشورهاي منطقه است . در صورت وقوع جنگ كشورهاي منطقه به دليل داشتن ظرفيتهاي محدود دفاعي و به دليل واقع شدن در حوزه اصلي مناقشه از بزرگترين آسيب پذيران خواهند بود و حتي كشورهاي كوچك منطقه با خطر اضمحلال موقعيت سياسي و اقتصادي روبرو مي شوند.
ازهمين رو كشورهاي منطقه با درك واقعيتهاي فوق و نظر به اينكه هرگونه جنگي بنيان هاي معيشتي و اندوخته هاي طول دوران عمر حيات سياسي شان را ورطه نابودي مي كشاند، از هرگونه همكاري با آمريكا و مقابله جويي با ايران روي گردان هستند. نتيجه موضعگيريهاي فوق موجب بازدارندگي در پيگيري سياستهاي آمريكا شده است.
نظر شما