۲۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۴

دلبری:

خلأ قانون درآمدهاي پايدار باعث تراكم‌فروشي در شهرداری‌ها می‌شود

خلأ قانون درآمدهاي پايدار باعث تراكم‌فروشي در شهرداری‌ها می‌شود

قم - خبرگزاری مهر: شهردار كلانشهر قم خلأ قانون درآمدهاي پايدار شهري را موجب تراكم‌فروشي در شهرداری‌هاعنوان کرد و گفت: اينگونه مشكلات سال‌هاست كه در كلانشهرها وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد دلبري در جلسه مشترك كارشناسان كلانشهرها و اعضاي هيئت رئيسه فراكسيون كارشناسان كلانشهرها اظهار كرد: جمعيت بسياري در كلانشهرها زندگي مي‌كنند بنابراين برگزاري نشست‌هاي مشترك ميان مديران اين شهرها با نمايندگان مجلس موجب هم‌افزايي و حل مشكلاتي مي‌شود كه در شهرهاي بزرگ وجود دارد.

وي افزود: برخي اشكالات قانوني سال‌هاست كه گريبان‌گير مجموعه مديريت شهري هستند؛ در اينگونه نشست‌ها با ارائه پيشنهادات ارزشمند و خلاقيت‌هايي كه صورت مي‌گيرد شاهد رفع مشكلات خواهيم بود.

شهردار قم با بيان اينكه تلاش براي خدمت‌گزاري به مردم ايران اسلامي افتخاري بزرگ محسوب مي‌شود عنوان داشت: امروز خلأ قانون درآمدهاي پايدار شهري، موجبات تراكم‌فروشي را به ارمغان آورده و اينگونه مشكلات سال‌هاست كه در كلانشهرها وجود دارد.

وي ادامه داد: براي اجراي بسياري مسائل نيازمند درآمد و بودجه هستيم و در صورتي كه قوانين راهگشا تصويب و اجرايي نشوند در شهرهاي بزرگ شاهد مشكلاتي همچون آلودگي هوا، ترافيك سنگين، كمبود سرانه فضاي سبز و مواردي اينچنيني خواهيم بود.

دلبري با بيان اينكه بسياري مناطق بيش از ظرفيت‌هاي موجود تراكم پذيرفته‌اند خاطرنشان كرد: در مجموعه مديريت شهري، بايد درآمدها و هزينه‌ها در اختيار شهرداري باشند تا بتوان تناسبي ميان آنها برقرار كرد.

شهردار قم بحث فروش اوراق مشاركت را مورد توجه قرار داد و گفت: امروز بانك‌ها از تضمين اوراق مشاركت منع شده‌اند و به همين دليل يك ريال هم از اين طريق محقق نمي‌شود و اين به دليل مصوبه شوراي پول و اعتبار است.

وي با اشاره به فاينانس به عنوان يكي از راه‌هاي تامين منابع مالي تصريح كرد: با توجه به طلبي كه جمهوري اسلامي از ديگر كشورها دارد مي‌توان از اين منبع به خوبي استفاده كرد ولي گشايش ال سي در بانك‌ها با مشكلاتي مواجه است.

تلاش براي منطقي كردن بودجه شهرداري‌ها در بودجه كل كشور

مديركل برنامه ريزي و توسعه شهري معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران گفت: با توجه به سهم‌هايي كه شهرداري‌ها در بودجه كل كشور دارند بايد رايزني‌هاي لازم را براي بالابردن و منطقي كردن بودجه‌هاي خود در بودجه كل كشور انجام دهند.

مسعود رنجبريان در حاشيه چهارمين نشست مشترك شهرداران كلانشهرها و هيئات رئيسه فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس شوراي اسلامي، موضوع اين نشست را بحث و بررسي لايحه بودجه سال ۹۳ كل كشور اعلام كرد و افزود: در روز نخست اين نشست بحث‌هاي كارشناسي انجام و تصميمات و پيشنهاداتي براي ارائه به نمايندگان مجلس در نظرگرفته شد.

وي با بيان اينكه در فصل تهيه بودجه‌ها قرار داريم، اظهار داشت: با وجود اينكه دولت بودجه را تهيه و به مجلس ارائه مي‌كند اما شهرداري‌ها با توجه به سهم‌هايي كه در بودجه كل كشور دارند بايد بررسي لازم را در اين خصوص انجام دهند و رايزني‌هاي خود را براي بالابردن و منطقي كردن بودجه‌هاي خود در بودجه كل كشور انجام دهند.

مديركل برنامه ريزي و توسعه شهري معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران تاكيد كرد: در اين نشست با حضور كارشناسان شهرداري‌هاي كلان شهرهاي كشور تمام مواد و تبصره ها و جداول بودجه كل كشور كه از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد شده است را مورد بحث و بررسي قرار داديم.

وي با اشاره به جلسه كارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و كاهش آلودگي هواي كلان شهرها ابراز داشت: در اين كارگروه آيتم‌هاي مرتبط با حوزه حمل و نقل و ترافيك، تبصره‌ها و تمام جداول رديف‌هاي هزينه‌اي و اعتباراتي كه قرار است به شهرداري داده شود مورد بررسي قرار گرفت.

رنجبريان افزود: برخي از آيتم‌ها كه دولت طبق روند و سنوات گذشته رديف‌ها را ديده بود ولي اعداد و ارقام پايين بود كه نسبت به اصلاح آن پيشنهادات لازم را ارائه كرديم.

وي خاطرنشان كرد: البته در برخي از آيتم‌ها دولت رديف‌هاي بودجه‌اي را مناسب در نظرگرفته بود كه ما نيز بر روي اين مسئله صحه گذاشتيم.

مدیرکل برنامه ریزی و توسعه شهری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: پیشنهادات خوبی جهت ارائه به هیئت رئیسه فراکسیون مدیریتی شهری و روستایی مجلس شورای اسلامی آماده شده است که امیدواریم نتایج لازم از این نشست حاصل شود.

ضرورت بررسي بودجه كشور توسط شهرداري‌ها

معاون مديريت درآمدهاي عمومي شهرداري مشهد با بيان اينكه افزون بر ۶۰ درصد جمعيت كشور را شهرنشينان تشكيل مي‌دهند گفت: در همين راستا لازم است شهرداري‌ها بررسي‌هاي لازم در خصوص بودجه سال آينده را داشته باشند.

محمدرضا بختياري در حاشيه چهارمين نشست مشترك شهرداران كلانشهرها و هيئات رئيسه فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اهداف اين نشست گفت: بالتبع اين گونه گردهمايي در زمان‌ها و مقاطع مختلف كه به منظور بحث، تبادل نظر و انتقال تجربيات انجام مي‌شود بسيار مفيد و مثمرثمر خواهد بود.

وي با بيان اينكه هماهنگي‌ها بين كلان شهرها و شهرداري‌ها امر پسنديده و مقبولي است، خاطرنشان كرد: البته اين نشست كه به بررسي بودجه سال ۹۳ مي پردازد از ويژگي خاصي برخوردار است كه ضرورت حضور تمام كلان شهرها و شهرداري‌ها در آن احساس مي شود تا نظرات خود را با هم در ميان بگذارند و تجربياتشان را به هم منتقل كنند.

معاون مديريت درآمدهاي عمومي شهرداري مشهد با بيان اينكه اميدواريم نتيجه اين نشست اقدامات خوب عمراني در سال ۹۳ براي شهرهاي كشور باشد، اظهار داشت: در تلاش هستيم طي دو روز برگزاري اين نشست به اهدافي كه در نظر داريم دست يابيم.

وي عمده مباحث مطرح شده در اين نشست را منابع درآمدي شهرداري‌ها و آنچه در بودجه كل كشور براي درآمد شهرداريها پيش بيني مي شود، دانست و اظهار داشت: اين مهم مي طلبد قبل از اينكه بحث بودجه نهايي شود شهرداري‌ها در جريان آن قرار گيرند.

بختياري تاكيد كرد: با توجه به اينكه افزون بر ۶۰ درصد جمعيت كشور را شهرنشينان تشكيل مي‌دهند اين ضرورت احساس مي‌شود كه شهرداري‌ها بررسي‌هاي لازم در خصوص بودجه سال آينده را داشته باشند و نظرات خود را در ميان بگذارند.

وي تصريح كرد: اميدواريم پيشنهاداتي كه در اين نشست ارائه مي‌شود با حضور اعضاي هيئت رئيسه فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس شوراي اسلامي به جمع بندي لازم برسد.

استفاده از فاينانس براي حمل و نقل عمومي و ريلي شهرها

معاون سرمايه‌گذاري و اقتصادي شهردار كلانشهر قم با اشاره به پيشنهادات ارائه شده كارگروه تامين مالي و درآمد كلان‌شهرها مطابق با احكام قانوني و برنامه پنجم گفت: در اين كارگروه استفاده از فاينانس براي حمل و نقل عمومي و ريلي شهرها مورد تاكيد قرار گرفت.

علي بياتي در حاشيه چهارمين نشست مشترك شهرداران كلانشهرها و هيئات رئيسه فراكسيون مديريت شهري و روستايي مجلس شوراي اسلامي گفت: روز نخست اين نشست با بحث و بررسي پيرامون موضوعات مختلف در سطح معاون شهرداران و كارشناسان برگزار شد.

وي با بيان اينكه بحث‌هاي كارشناسي و تبادل نظر در چهاركارگروه به انجام رسيد، اظهار داشت: ما در كارگروه تامين مالي و درآمد كلان‌شهرها مطابق با احكام قانوني و برنامه پنجم و قوانين جاري به بررسي موارد پيشنهادي پرداختيم.

معاون سرمايه‌گذاري و اقتصادي شهردار كلانشهر قم با اشاره به اينكه در اين كارگروه بحث‌هاي مختلفي مطرح شد، يادآور شد: بيشترين بحث‌هايي كه در اين كارگروه انجام شد در زمينه نحوه فروش و تضامين اوراق مشاركت و بانك‌هاي عاملي بود كه قرار است اين اوراق را به فروش برسانند.

وي با بيان اينكه پيشنهادات خوبي در اين كارگروه از سوي اعضا مورد بحث و بررسي قرار گرفت، تاكيد كرد: اين پيشنهادات را در كارگروه اصلي با حضور نمايندگان مجلس ارائه مي‌كنيم و اميدواريم كه بتوانيم در اين خصوص مصوبه‌اي در راستاي توسعه شهر و بحث‌هاي زيربنايي شهري داشته باشيم.

بياتي يكي از پيشنهادات ارائه شده در اين كارگروه را در خصوص فاينانس عنوان كرد و گفت: استفاده از فاينانس براي حمل و نقل عمومي و ريلي شهرها در اين كارگروه مورد تاكيد قرار گرفت كه اين موضوع از سهم شهرداري از محل تسهيلات ارزي و ريالي صندوق توسعه ملي تامين و پرداخت شود.

وي تاكيد كرد: اگر سازمان‌ها بتوانند اين پول را براي اجراي پروژه‌هاي شهرها بياورند كمك زيادي هم به دولت و هم به مردم شده است.

معاون سرمايه‌گذاري و اقتصادي شهردار كلانشهر قم همچنين تصريح كرد: در اين كارگروه پيشنهاد شد بانك‌هاي عامل جهت بازپرداخت تسهيلات ريالي و ارزي قرار داد‌هاي توسعه مترو و قطار شهري موظف شوند اموال و املاك داراي توجيهي اقتصادي شهرداري‌ها را به عنوان وثيقه قبول كنند كه اين موضوع در بحث فروش اوراق مشاركت و بحث‌ LC و فاينانس كمك زيادي خواهد كرد.

 

کد خبر 2194114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha