به گزارش خبرنگار مهر، فیروز خدایی بعد از ظهر دوشنبه در آئین بهره برداري از این تکنولوژی نوین بومی افزود: با بهره مندی از این تکنولوژی حداقل 30 درصد در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.
وی با بیان اینکه با نصب مشعل دمنده دار در یکی از ایستگاه های تقلیل فشار سالانه 135 هزار متر مکعب صرفه جویی می وشود، تصریح کرد: انتظار می رود سالیانه بیش از 132 هزار و 400 متر مکعب در مصرف گاز طبیعی هيتر با ظرفیت 60 هزار SCMH صرفه جویی حاصل شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال های گذشته برای هیتر ایستگاههاي CGS مشعل های اتمسفریک با راندمان احتراق پایین مورد استفاده قرار می گرفت، شرکت گاز اردبیل به منظور افزايش بهره وري مصرف انرژي در ایستگاههاي CGS را كه همان جايگزين کردن مشعل های اتمسفریک با مشعل هاي دمنده دار بود در دستور کار خود قرار داد تا از این طریق مشکل پیش آمده در ایستگاه های تقلیل فشار را به حداقل رساند.
وی عدم تطابق ظرفیت حرارتی مشعل و هیتر، سیستم کنترلی نامناسب و عدم وجود قابلیت تنظیم مناسب را از معایب مشعل های اتمسفریک برشمرد و تاکید کرد: در حالی که مشعل های دمنده دار از راندمان احتراق بالا، دامنه تنظيم مناسب، ظرفیت حرارتی بهینه، کار کرد آسان و... برخوردار است.
خدایی با بیان اینکه پروژه طراحی، ساخت و نصب مشعل دمنده دار در هیتر ایستگاه CGS ارجستان اردبیل در سال 89 برای اولین بار در سطح کشور تعریف و تصویب شد، یادآور شد: پس از تصویب این پروژه عظیم، حوزه پژوهش شرکت گاز استان اردبیل، عملیات مهندسی بر روی این پروژه را آغاز کرد و در سال 1391 این پروژه به سرانجام رسید که امروز می توان با گسترش این تکنولوژی، در جای جای کشور از آن استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه صحت پیش بینی ها و تخمین های علمی اعلام شده پس از آزمایشات و بررسی های به عمل آمده بر روی این پروژهی نوین کاملا مثبت ارزیابی شده است، بیان داشت: میزان مصرف گاز و پایش دما از دو مشعل دمنده دار و اتمسفریک موجود در ایستگاه تقلیل فشار ارجستان، به خوبی صحت و سقم این عوامل را به اثبات می رساند.
خدایی ابراز امیدواری کرد با همکاری شهروندان و همچنین همیاری و همدلی یکایک دستگاه های اجرایی، بتوانیم در اصلاح الگوی مصرف و همچنین مصرف بهینه سوخت، کوشاتر عمل کنیم تا نسل های آینده نیز از این نعمت الهی بهره مند شوند.
نظر شما