به گزارش خبرنگار مهر، قوی ترین مردان استان در رقابت های پرس سینه فیلیپین که در ماه جاری برگزار شد با کسب 5 مدال رنگارنگ توانستند مقام های نخست بزرگسالان در رده تیمی آسیا، مقام دوم جوانان، سوم نوجوانان و همچنین مقام سوم پیشکسوتان آسیا را به خود اختصاص دهند.
به رغم استقبال شایسته از ورزشکاران استان و حضورهواداران مردان آهنین در فرودگاه بین المللی زاهدان و همچنین نصب پلاکارد های متعدد و بنر های تبریک در سطح شهر اما با ادعای رئیس هیئت بدنسازی استان مبنی بر غیر قانونی بودن این رقابت ها و از طرفی جمع آوری و پاره شدن بنر های تبریک از سطح شهر افتخارات طلایی این مردان رنگ دیگری به خود گرفت.
رقابت های آسیایی غیر قانونی است
با وجود اینکه خبر این پیروزی پر افتخار و ورود ملی پوشان استان بارها از رسانه ملی به نمایش گذاشته شد و سایت اطلاع رسانی اداره کل ورزش جوانان استان و همچنین خبرگزاری های دولتی این خبر را بر روی خروجی اخبار خود به نمایش گذاشتند اما ارسال نمابر رییس هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان به خبرگزاری ها و پیگیری خبرنگار مهر موجب باز شدن زخم کهنه اختلافات درون این هیئت و فدراسیون مذکور شد.
هنوز چند روزی از حلاوت دستیابی به 5 مدال طلا و نقره توسط مردان آهنین استان در رقابت های پرس سینه آسیا نگذشته بود که رییس هیئت بدنسازی و پرورش اندام سیستان و بلوچستان با ارسال نمابری به خبرگزاری مهر این رقابت ها را غیر قانونی اعلام کرد.
غلامعلی کیخایی در گفتگو با مهر اظهار داشت: هیچ تیمی از طرف این هیئت برای رقابت های فیلیپین اعزام نشده است و افراد حاضر در این رقابت ها وجاهت قانونی ندارند.
کیخایی ضمن ارسال نمابری به این خبرگزاری با امضای کاظمی آشتیانی سرپرست فعلی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام تاکید کرد: بنا بر نظر این فدراسیون اعزام ورزشکاران به منظورشرکت در مسابقات فیلیپین مورد تایید وزارت ورزش و جوانان نمی باشد.
سرنخ اختلافات
هر چند که سرپرست فدراسیون پرورش اندام ایران و به تبع آن رییس این هیئت در سیستان و بلوچستان این رقابت ها و مدال ها را غیر قانونی می خوانند اما اظهارات نایب رییس هیئت پرورش اندام استان و عضوشورای راهبردی قویترین مردان ایران در گفتگو با مهر اختلافات داخلی را سرنخ این اظهارات می داند.
عبدالصمد محمد پرست رییس کمیته قویترین مردان سیستان وبلوچستان و عضو کمیته داوران ملی پاورلیفتینگ ایران در گفتگو با مهر اظهار داشت: اعزام مردان آهنین استان به رقابت های فیلیپین کاملا با هماهنگی و تایید شورای برون مرزی صورت گرفته است و این تیم به دلیل عدم حمایت هیئت بدنسازی استان و با هزینه اداره تربیت بدنی سپاه سلمان در مسابقات فیلیپین حضور یافته است.
وی اظهار داشت: هماهنگی لازم و مقدمات حضور ورزشکاران این رشته در رقابت های فیلیپین با مساعدت ها و تلاش های رییس کمیته پاورلیفتینگ ایران و نایبرییس کنفدراسیون آسیا آقای فرشید سلطانی انجام شده و لذا با توجه به تایید شورای برون مرزی و همچنین درخواست کتبی فدراسیون جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل ورزش و جوانان استان مراحل قانونی این اعزام انجام پذیرفته است.
وی با ارایه اسناد و مکاتبات انجام شده و همچنین دعوت نامه فدراسیون پرورش اندام به این هیئت به خبرگزاری مهر یادآور شد: اختلافات داخلی برخی از چهره ها در فدراسیون متاسفانه دامنه اختلافات را تا استان ها نیز کشانده و موجب شده است تا افتخارات جوانان این مرز و بوم درآتش دشمنی بسوزد.
داستان متکی تکرار شد
محمد پرست در این رابطه اظهار داشت: طبق اسناد موجود(نسخه ای از آن در خبرگزاری موجود است) ورزشکاران استان طبق نامه شماره 12/6619/3 و 6619/3 به تاریخ 28/8/92 به امضای مدیر کل ورزش جوانان سیستان و بلوچستان به عنوان اعضای تیم ملی پرس سینه جمهوری اسلامی ایران برای حضور در رقابت های پرس سینه کلاسیک قهرمانی در فیلیپین دعوت شدند و لذا نمی توان مدعی شد که مدیر کل ورزش جوانان نیز دست به اقدامی غیر قانونی زده است.
وی گفت: تا زمانی که تیم به فیلیپین رسید همه چیز قانونی و مطابق میل می رفت اما به یک باره سرنوشت وزیر امور خارجه دولت قبلی در مورد رییس کمیته پاورلیفتینگ ایران نیز در فیلیپین تکرار شد و ایشان در کنار میدان رقابت ها و در ماموریت از کار خود برکنار شدند.
وی گفت: هنگامیکه فدراسیون بدنسازی رییس کمیته پاورلیفتینگ ایران را در حین ماموریت و در یک کشور خارجی عزل می کند طبیعی است که این اختلافات دامن همه ورزشکاران این رشته را خواهد گرفت.
مردانی که با هزینه شخصی افتخار می آفرینند
پوریا محمد پرست نیز یکی از نوجوانان پر آوازه زاهدانی است که در سن 14 سالگی و در رقابت های قهرمانی آسیا در اردیبهشت ماه سال گذشته در شهر اهواز توانست مقام نایب قهرمانی آسیا در رشته پرش سینه را برای کشور به ارمغان بیاورد.
این جوان پرآوازه نیز که در تاریخ 22/3/ 1392 طی نامه شماره 292/22296 از طرف مدیر کل ورزش جوانان سیستان و بلوچستان و به درخواست فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام جمهوری اسلامی ایران به عضویت تیم ملی در این رقابت ها دعوت شد سرنوشتی هم چون ورزشکاران اعزامی به کشور فیلیپین دارد.
با وجود اینکه گواهی وی برای عضویت در تیم ملی در مسابقات پاورلیفتینگ آسیایی در رده نوجوانان و دسته 83 کیلوگرم به امضای رییس فدراسیون و همچنین مدیر کل ورزش جوانان استان رسید اما رییس هیئت بدنسازی و پرورش اندام سیستان و بلوچستان در اقدامی مشابه باز هم این رقابت ها و مقام کسب شده را در رسانه ها غیر قانونی اعلام کرد.
وی در گفتگو با مهر اظهار داشت: در مسابقات قهرمانی آسیا در اهواز هیچ کمکی برای حضور در مسابقات از طرف هیئت انجام نشد و به همین منظور هزینه تست دوپینگ به میزان 20 میلیون ریال را مجبور شدم تا شخصا پرداخت کنم.
وی ادامه داد: در این رقابت ها علی یوسفی قهرمان ایران در رشته پرس سینه که حتی رکورد ایران را نیز ارتقا داده است تنها به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه تست دوپینگ از این رقابت ها باز ماند.
وی افزود: با وجود اینکه علی یوسفی توانست مبلغ 10 میلیون ریال تهیه کند اما هیئت بدنسازی حاضر به پرداخت باقی هزینه تست دوپینگ نشد و قهرمان ایران از حضور در رقابت های آسیا محروم شد.
وی ادامه داد: به رغم اینکه جوانان این استان با هزینه شخصی سعی می کنند برای کشور افتخار آفرین باشند اما هیچ کمک و یا توجهی به آنها نمی شود و حتی دسترنج آنها با اعتنایی روبرو شده و از طرف مسئولان غیر قانونی اعلام می شود.
کوچ مردان آهنین
نایب رییس هیئت بدنسای و پرورش اندام سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تعداد 5 هزار ورزشکار بیمه شده در این هیئت و در 28 باشگاه در این رشته فعالیت دارند اظهار داشت: تعداد 9 نفر از ورزشکاران این استان افتخار پوشیدن پیراهن تیم ملی را دارند و لذا زیر سوال بردن آنها با چنین ادعاهایی مبنی بر غیر قانونی بودن مسابقات خلاف منافع ملی است.
عبدالصمد محمد پرست در گفتگو با مهر اظهارداشت: سیستان و بلوچستان جزو 3 استان برتر کشور در رشته پاورلیفتینگ است و با وجود داشتن ورزشکارانی هم چون اکبر مرادقلی و عارف ظریف نیا دارای عناوین قهرمانی جهان وهمچنین افتخاراتی نظیر نایب قهرمانی آسیا شایسته نیست که به دلیل اختلافات داخلی چهره آن مخدوش شود.
وی اظهار داشت: به رغم اینکه کشور های حوزه خلیج فارس پیشنهادات بسیاری را به منظور حضور این مردان آهنین در تیم های خود با دستمزد های بیش از 3 میلیارد ریال پیشنهاد می دهند اما ملی پوشان استان حاضر به افتخار آفرینی به جز ایران اسلامی برای هیچ کشور دیگری نیستند.
وی گفت: متاسفانه بی مهری های انجام شده در حق این ورزشکاران از طرف هیئت بدنسازی استان موجب شده است تا تعدادی از ورزشکاران به استان های همجوار به خصوص خراسان جنوبی کوچ کنند تا از این اختلافات دور باشند.
وی اذعان داشت: هیئت بدنسازی سال گذشته حاضر به پرداخت یک میلیون تومان برای حضور قهرمان ایران در رقابت های آسیایی نشد اما در کمال تاسف مشاهده می شود بیش از همین مبلغ از طرف این هیئت به نشریات استانی پرداخت می شود تا مسابقات آسیایی غیر قانونی اعلام شود و این دست اقدامات نه تنها در شان جامعه ورزشی نیست بلکه دور از انصاف است.
اعزام ورزشکاران قانونی انجام شده است
در این رابطه معاون ورزشی اداره کل ورزش جوانان سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه به منظور اعزام این ورزشکاران هیچ اقدام غیر قانونی انجام نشده است گفت: انتخاب و معرفی ورزشکاران و اعزام آنها مطابق با درخواست مسئول انجمن قوی ترین مردان بوده است.
علی حکمتی در گفتگو با مهر اظهار داشت: این ورزشکاران با هزینه شخصی و طی مراحل قانونی به رقابت های آسیایی فیلیپین اعزام شده اند و به نظر می رسد استفاده از عناوینی همچون حضور غیر قانونی ناشی از اختلافات درونی باشد.
..........................
گزارش: بابک رحیمیان
نظر شما