به گزارش خبرنگار مهر، حسن صادقلو در اختتامیه نمایشگاه هفته پژوهش ابراز داشت: بیشتر اندیشمندان و کسانی که در این کشور در عرصه های علمی فعالیت می کنند دچار یک حلقه مفقوده و همچنین گم گشتگی تاریخی شده اند.
وی بیان داشت: حلقه مفقوده و بحران هویتی که در میان افراد به وجود آمده است همچنان باقی است و قشر فرهیخته باید بتوانند با شناخت گذشته خود به دنبال رفع آن باشند.
صادقلو با انتقاد بر این موضوع که در کشور نقد درون نداریم،تصریح داشت: یکی از مشکلات ما در کشور عدم توجه به آسیب ها و نقد دورن است که بدون توجه به آن مسیر را ادامه می دهیم.
وی ادامه داد: در رابطه با پژوهش تشکیلات و سازمان های مختلفی را بنیان گذاری می کنیم و حاصل نتایجی را که انتظار داریم اتفاق نمی افتد.
استاندار در ادامه در رابطه با دانشگاه علمی و کاربردی خاطرنشان ساخت: در کنار هم قرار گرفتن علم و کاربرد آن هم در یک دانشگاه نمی تواند ما را به اهداف عالی برساند و خروجی هایی که انتظار داریم حاصل نمی شود.
وی افزود: حساسیت در رابطه با علم و کاربرد آن در جامعه باید بالاتر از این باشد و تراکم مدرک گرایی در کشور کارایی چندانی ندارد ، چرا که در آینده ما به جوانانی نیازمندیم که حرفه و فن های خاصی را آموخته باشند.
حوزه دانش نیاز به آینده نگری بهتری دارد
صادقلو با بیان اینکه در حوزه دانش باید آینده نگری بهتری انجام شود، تاکید کرد: به موضوع جامعیت دادن علم و کاربرد باید توجه بیشتری شود و با حساسیت بیشتری دنبال شود.
وی عنوان داشت: در جامعه امروز توسعه کیفی یکی از ضرورت هاست و باید سعی کنیم در فرآیند علم واقعیت ها را بشناسیم و نباید توسعه کیفی را به آوردن رشته های کارشناسی ارشد و دکترا بشناسیم و افتخارکنیم که تعداد فارغ التحصیلان ما در این رشته ها را بیشتر کنیم.
این مسئول با بیان اینکه توجه به کیفی کردن تحقیقات و محصولات دانشگاهی یکی از ضروریات استانی محسوب می شود، اظهار داشت: پژوهش یک راهبرد برای رسیدن به نقطه هدف متعالی است و با پژوهش می توان به اجتهادی که میخواهیم در استان برسیم.
وی گفت: حساسیتی که ما در این حوزه باید داشته باشیم باید بر مبنای تمییز دادن پژوهشگر واقعی و از غیر واقعی باشد، چرا که پژوهش یک امر کیفی محسوب می شود و در این زمینه باید با افراد بی تعارف برخورد کنیم.
استاندار گلستان شخصیت پژوهشگر را بسیار والا دانست و یادآور شد: پژوهشگر دارای یک شخصیت فرهیخته و راستین است که می تواند با پژوهش هایی که انجام می دهد مسائل و مشکلات مردم و جامعه را حل کند.
پژوهشگری که به باور حل مسائل نرسد ،پژوهشگر نیست
وی افزود: پژوهشگری که به فکر تحول و باور حل مسائل نیفتند در واقع پژوهشگر نیست و تحقیق را صرفا با جمع آوری مطلب ،سرجمع کردن و رفع تکلیف نداند و این پژوهشگران باید از هم تفکیک شوند.
صادقلو با اشاره به اینکه باید داورانی برای تفکیک پژوهشگرانی راستین از غیر راستین وجود داشته باشند، بیان داشت: پژوهش میدان حق است و حق هم به سختی به دست می آید ودراین راه کسانی که واقعا تلاش می کنند با آنهایی که تلاش زیادی ندارند باید شناخته شوند.
وی با اشاره به اینکه پژوهش های ما نباید هیچ وقت دغدغه تقاضا داشته باشند، ابراز داشت: امروز تحقیقات زیادی هستند که خاک می خورند و محققان باید سعی کنند پژوهش هایشان به گونه ای باشد که در ظرفیت تقاضا مندی قرار بگیرد.
نظر شما