به گزارش خبرنگار مهر، جوادحسینی، ظهر پنچشنبه در مراسم تجلیل از معلمان پژوهنده در پژوهشسرای عباس زادگان مشهد، از کیفی سازی مدارس این استان در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: شاخصه یک مدرسه خوب در حال تدوین است و این برنامه فرآیند آموزشی را پیش می برد.
وی تصریح کرد:باید به مدارس قدرت بدهیم تا با پژوهش های مساله مدار و کاربردی و نه عرضه مدار، کلید حرکت مدرسه پیدا شود.
وی بیان داشت: من نیامدم تا با مدیریتی عادی مجموعه تعلیم و تربیت استان را پیش ببرم بلکه کیفی سازی در راس برنامه های من است.
حسینی با اشاره به این که در تدارک اتاقهای فکری است که تا مسائل و مشکلات از کف مدرسه به ستاد ارجاع و برایشان برنامه ریزی و تصمیم سازی شود؛ اظهارداشت:مدارس کیفی ،خوب و بزرگ و بانشاط درهای دادگاهها و زندانهارا خواهد بست.
وی از برخورد اخلاقی معاون اسبق پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی در پذیرش معاون جدید،ابراز خرسندی و افزود:شعار تحقیق مبنای تصمیم نتیجه دو روز بررسی اندیشمندان جهان در این حوزه است که نشانگر دوری از سطحی نگری و شتاب زدگی می باشد؛ چرا که توسعه آرزوی همه جوامع بوده و ما با جامعه ای دانش بنیاد و نهادینه شدن روح پژوهشگری می توانیم به این مهم دست یابیم.
دبیر شورای آموزش و پرورش تاکید کرد: سه آفت مهم چالشهای اساسی امروز تعلیم و تربیت است. اول این که پژوهشها محقق گراست و باید به سمت مساله محوری حرکت کند.متاسفانه 85 درصد پژوهشهای انجام شده در سالهای اخیر، تنها تولید محصول و تجاری بوده و به کاربست عملی منتهی نشده است.
وی راه برون رفت از این مشکل را پرهیز از انجام پژوهشهای خطی و سنتی دانست و ابراز داشت: پژوهشهای مکانیکی نیز بایستی ارگانیکی شده و در پیوست جامعه قرار گیرد؛ چراکه پژوهشی که نتواند با جامعه پیوند بخورد روزنه ما به توسعه پایدار نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش بیان کرد: پرهیز از آموزش و پژوهش نخبه گرا نیزآفت سوم این حوزه بوده و جانشین کردن پژوهش فراگیر می تواند بدنه دانش آموزان،معلمان ودانشجویان را پژوهش محور سازد.
وی با اشاره به آمارهای جهانی که ایران را در سال 2012 به رتبه اول منطقه با 37 هزارو 374 مقاله علمی رسانده است،افزود: رشد هوشی مردم ایران از میانگین جهانی نیز بالاتر است و بنا به استناد برخی، دوم جهان است، اما آموزش کپسولی و حافظه محور، جریان پژوهندگی را نزول داده است.
وی تأکید کرد: اکنون می باید با انجام پژوهشهای درعمل، تحلیل محتوا، گروه پژوهی و اقدام پژوهی،مدرسه، درس و مدیر پژوهی به راه حل مسائل و مشکلات موجود، دست یابیم.
نظر شما