۲۹ آذر ۱۳۹۲، ۱۴:۴۰

صدر ممتاز عنوان کرد:

افزایش شتاب علمی رسالت پژوهشگران و اندیشمندان است/ تولیدات علمی باید پاسخگوی نیاز داخلی باشد

افزایش شتاب علمی رسالت پژوهشگران و اندیشمندان است/ تولیدات علمی باید پاسخگوی نیاز داخلی باشد

رشت - خبرگزاری مهر: رئیس کمیته علمی ستاد جشنواره هفته پژوهش و فناوری گیلان گفت: رسالتی که امروز پژوهشگران و اندیشمندان کشور دارند این است که جلو بودن از برنامه را حفظ کنند و شتاب علمی را افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار مهر،  علیرضا صدر ممتاز ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه نمایشگاه چهاردهمین جشنواره هفته پژوهش که در سالن اجتماعات مجتمع خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد در خصوص برگزاری این جشنواره اظهار داشت: در استان گیلان همه ساله مجموعه آموزش و پژوهش استان با دعوت از همه دستگاه های متولی امر پژوهش تدارک کمیته ای را می بیند که در آن بخش های اولیه چگونگی تجلیل از پژوهشگران بررسی می شود.

وی افزود: امسال نیز مانند سال های گذشته این کمیته شکل گرفت  و با ایجاد بخش های کارشناسی متفاوت در قالب کمیته های علمی، نمایشگاه و غیره با ریاست استاندار تقسیم بندی شد تا برنامه تجلیل از پژوهشگران به نحو احسن انجام شود.

 علیرضا صدر ممتاز ادامه داد: امسال با کارشناسی های انجام شده در کمیته های علمی که در دستگاه های اجرایی شکل گرفت و با بررسی پرونده ها توسط کمیته داوران، طرح های برگزیده 39 نفر از پژوهشگران دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها و غیره مورد تقدیر قرار می گیرد و چهار طرح نیز به عنوان طرح برتر در این مراسم تجلیل می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان اذعان داشت: افرادی که در عرصه علم فعال اند و افرادی که در عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی مشغول خدمت اند باید به بحث پژوهش با دقت بیشتری توجه داشته باشند و این یک رسالت استانی و ملی است.

 صدر ممتاز با بیان اینکه پایگاه های مختلفی رصد علمی کشورهای دنیا را انجام می دهند تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 طبق برنامه ریزی های انجام شده باید از لحاظ علمی و پژوهشی در منطقه رتبه اول را داشته باشد.

ایران در رتبه 16 تولیدات علمی در کل دنیا قرار دارد

رئیس کمیته علمی ستاد جشنواره هفته پژوهش و فناوری گیلان با اشاره به جایگاه کشور ایران در تولید مقالات علمی گفت: جایگاه و سهم ایران در تولید مقالات علمی 1.58 صدم درصد از کل تولیدات مقالات علمی دنیا است و با این درصد در آبان ماه سال جاری، ایران در رتبه 16 تولیدات علمی در کل دنیا قرار دارد.

وی متذکر شد: کشور آمریکا با 21.84 صدم درصد با تولید کل علم دنیا رتبه اول را به خود اختصاص داده  و پس از آن کشورهای چین، انگلستان، آلمان و ژاپن در رتبه های دوم تا پنجم قرار دارند.

 علیرضا صدر ممتاز اظهارداشت: کشور هندوستان در منطقه جنوب غرب آسیا رتبه ششم و همچنین کشور فرانسه نیز رتبه هفتم را در تولید مقالات علمی به خود اختصاص داده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان تاکید کرد: اگر خود باوری ملی در کشور تحقق پیدا کند و به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این راستا عمل شود کشور ایران در جایگاه بهتری از نظر تولید علم قرار می گیرد.

 صدر ممتاز گفت: کشورهایی که در عرصه سیاسی جزء کشورهای مدعی و صاحب نام هستند اما در رتبه بندی علمی از کشور ایران عقب تر هستند می توان به کشور روسیه، سوئیس، ترکیه و سوئد اشاره کرد که به ترتیب رتبه های 17 ،18 ، 19 و  20 را به خود اختصاص داده اند.

ایران دومین کشور در منطقه از نظر تولید مقالات علمی است

رئیس کمیته علمی ستاد جشنواره هفته پژوهش و فناوری گیلان متذکر شد: آمار نشان می دهد که ایران دومین کشور در منطقه است که همراه با ترکیه جزء 20 کشور دنیا در تولید مقالات علمی می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با تاکید بر اینکه با حفظ این جایگاه ایران می تواند به سند و چشم انداز 1404 برسد تصریح کرد: رسالتی که امروز پژوهشگران و اندیشمندان کشور دارند این است که جلو بودن از برنامه را حفظ کنند و شتاب علمی را افزایش دهند.

وی یادآور شد: افراد موثر در تصمیم گیری ها باید ارج گذاشتن و تقدیر شایسته از افرادی که در این حوزه ها فعالیت می کنند را برعهده گیرند.

 صدر ممتاز در خصوص اینکه تولید مقالات علمی تا چه اندازه موجب می شود که در بخش صنعت، اختراعات، فناوری نیز کشور جایگاه برتری را به خود اختصاص دهد، اظهار داشت: رهبر کبیر انقلاب فرمودند که تولیدات علمی باید پاسخگوی نیاز داخلی باشد ولی متاسفانه در این زمینه ایران دارای رتبه 16 نیست و در موقعیت خوبی قرار ندارد، در بعضی از مراکز استنادی نیز اعلام می شود که کشور ایران در حوزه کاربرد  رتبه 36 را به خود اختصاص داده است.

خروجی مقالات علمی باید در عرصه کابرد واقع شود

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان با تاکید گفت: خروجی مقالات علمی باید در عرصه کاربرد واقع شود تا کشور بتواند در این زمینه جایگاه بهتری را در دنیا به خود اختصلاص دهد.

وی رتبه های ایران در حوزه های زیست فناوری، نانو و اختراعات را در دنیا به ترتیب 13 ، 8 و 38 عنوان کرد.

علیرضا صدر ممتاز با بیان اینکه در عرصه استفاده از جایگاه علمی با مقالات فاصله وجود دارد خاطرنشان کرد:در این راستا تقویت مراکز رشد و پارک های علم و فناوری ضروری است.

وی همچنین استقلال علمی را لازمه استقلال سیاسی دانست و گفت:اگر در یافته های علمی و خروجی های مطالعات عمیق ، گامی به سمت حل مشکلات در عرصه های مختلف برداشته شود و برون داده های علمی با ایجاد حلقه هایی که گره از مشکلات عملی کشور باز می کند همراه باشد ایران جایگاه بهتری خواهد داشت و استقلال علمی به کمک استقلال سیاسی می آید.

لزوم حمایت پایدار و مستمراز پژوهشگران و نخبگان جهت رفع مشکلات جامعه

صدر ممتاز اذعان داشت:در این راستا پژوهشگران و صاحبان طرح های پژوهشی که می توانند گره ای از مشکلات جامعه را رفع کنند باید مورد توجه قرار گیرند.

رئیس کمیته علمی ستاد جشنواره هفته پژوهش و فناوری گیلان با بیان اینکه گیلان استانی دانشمند پرور و نخبه پرور است اظهار داشت :نوع تقدیری که از پژوهشگران صورت می گیرد باید مانند تقدیری باشد که در استان های دیگر صورت می گیرد و شایسته پژوهشگران باشد.

 صدر ممتاز تاکید کرد: نگاه حمایت از پژوهشگران باید تقویت شود و سطح و نوع حمایت بگونه ای باشد که پژوهشگران را در چرخه حمایت پایدار و مستمر قرار دهد و آنها خاطر جمع باشند که سازمانی برای رفع مشکلات کاری وجود دارد.

به گزارش مهر، در این مراسم 39 نفر از پژوهشگران برتر استان و  چهار طرح برگزیده با حضور سه نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، رئیس پارک علم و فناوری گیلان و سایر مسئولان مورد تجلیل قرار گرفتند.

کد خبر 2199215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha