جواد بنی عامریان در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: با توجه به توسعه و پیشرفت جوامع، روابط و تعاملات اجتماعی دستخوش تغییراتی شده که با توسعه شهرهای بزرگ امکان نظارت و کنترل پلیس بر لایه های اجتماعی و فضاهای شهری دشوار شده است و بر این اساس به کارگیری توانمندی ها و ظرفیت های مردم می تواند در جلوگیری و کاهش جرائم موثر باشد.
وی افزود: در این راستا نیروی انتظامی با مطالعه سوابق و بهره برداری از تجارب سایر کشورها، اقدامات گسترده ای را به منظور به کارگیری ظرفیت های برون سازمانی، برون سپاری ماموریت ها و جلب مشارکت اقشار مردم در تامین نظم و امنیت جامعه به عمل آورده است.
معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی کردستان اظهار داشت: بر این اساس طرح شورای معتمد پلیس به عنوان یکی از طرح های تحولی و راهبردی ناجا در حوزه مشارکت عمومی در دستور کار قرار گرفته است که در استان کردستان نیز اجرایی می شود.
بنی عامریان هدف از اجرای این طرح را جلب مشارکت و بهره برداری از ظرفیت معتمدان محلات در راستای پیشگیری از جرائم، معضلات و آسیب های اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: در خصوص تشکیل شورای معتمد پلیس از بازنشستگان نیروهای مسلح، بسیجیان، شهردار، مدیران مدارس و اساتید دانشگاه، اعضای انجمن اولیا و مربیان، اعضای شورایاری ها و خانه های سلامت، چهره های شاخص و مورد اعتماد عموم مردم و به ویژه جوانان علاقمند استفاده می شود.
وی یادآور شد: با تشکیل این شورا آسيب ها و معضلات جامعه شناسایی شده و پليس با نظام مندي و بهره گيري از همياري هاي شوراهاي مذكور، نقاط ضعف و آسيب ها در محلات را رفع می كند تا مردم با آسودگي خاطر زندگي و از دغدغه هاي اجتماعي مصون باشند.
معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی کردستان با بیان اينكه مسئوليت شوراها در مساجد با اعضاي آنها است، بیان کرد: مهمترين مشكلات موجود در مناطق و حوزه هاي شهري از طريق معتمدين مساجد جمع آوري و به پليس انتقال مي يابد و پليس براي رفع و حل آنها اعم از فردي يا جمعي، شهري، فساد، اعتياد و مواد مخدر و ساير مسايلي كه مشكل آفرين هستند، اقدام می کند.
بنی عامریان با اشاره به اینکه در راستای پیشگیری از جرائم، معضلات و آسیب های اجتماعی، طرح معتمد شورای پلیس در شهرستان های استان کردستان اجرا می شود، گفت: هدف از اجرای این طرح جلب مشارکت و بهره برداری از ظرفیت معتمدان محلات به منظور تامین نظم و امنیت اجتماعی در سطح شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه امروزه به دلیل گستردگی و پیچیدگی آسیب های اجتماعی، پلیس به تنهایی قادر به مقابله با این پدیده نیست، افزود: پلیس با رویکرد جامعه محوری از آحاد جامعه به عنوان سرمایه اجتماعی در حل مسائل و مشکلات جامعه استفاده می کند.
معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی کردستان یکی دیگر از اهداف اجرای این طرح را ارتقاء شاخص های نظم و امنیت همچنین افزایش سرمایه اجتماعی پلیس در جامعه برشمرد و اظهار داشت: این طرح با مشارکت مردم در امر نظارت، کنترل و پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی خاص محلات شکل می گیرد.
بنی عامریان یادآور شد: طرح شورای معتمد پلیس یکی از طرح های اساسی پلیس در راستای رویکرد محله محور و ایجاد مکانیزم های ارتباطی منطقی میان رده های مسئول در ناجا با واحدهای محله ای و شهروندان است که امیدواریم با موفقیت در محلات سطح استان اجرا شود.
نظر شما