۳۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۹:۳۴

گزارش خبری تصویری مهر/

آئین حافظ خوانی در گناوه برگزار شد/ حافظ رندانه و هوشمندانه فرهنگ ایرانی را در شعرش جلوه داد

آئین حافظ خوانی در گناوه برگزار شد/ حافظ رندانه و هوشمندانه فرهنگ ایرانی را در شعرش جلوه داد

گناوه – خبرگزاری مهر: به همت انجمن ادبی شهر و با حضور هنرمندان رشته های مختلف آئین باشکوه حافظ خوانی در بندر گناوه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سنت حافظ خوانی از سالیان گذشته تا به امروز در میان ایرانیان جایگاه ارزنده ای داشته و ایرانیان در هر جای جهان این سنت را گرامی داشته و به شکل نیکویی برگزار می کنند.

در شهرستان گناوه نیز این سنت در جای جای این شهرستان از بندر گناوه تا بندر ریگ بزرگ داشته می شود و هنرمندان این شهرستان نیز نقش مهمی در پاسداشت این سنت نیکو دارند و عصر شنبه نیز انجمن ادبی شهر گناوه به همین مناسبت نشستی را با عنوان حافظ خوانی در آستانه شب یلدا برگزار کرد.

در این آئین هنرمندان مختلف شهر گناوه حضور داشتند و حافظ خوانان با نوای دلنشین ساز، نی و ویولون هنرمندان موسیقی گناوه همراهی می شدند که همنوایی  سازها با حافظ خوانان رونقخاصی به این محفل ادبی بخشیده بود.

حافظ رندانه و هوشمندانه در شعر خود فرهنگ ایرانی را جلوه داده است

پژوهشگر و دبیر برجسته زبان و ادبیات فارسی شهرستان گناوه در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بسیار گفته اند و شنیده ایم که حافظ حافظه ماست؛ این سخنی به گزاف نیست.

اسماعیل زمانی گفت: حافظ نیز همانند همشهری بی همتایش به همه جنبه های زندگی و فرهنگ ایرانیان آشنا بوده و رندانه و هوشمندانه در شعر خود فرهنگ ایرانی را جلوه داده است.

زمانی بیان داشت: این شاعر گرانقدر و والامقام زیبایی های فرهنگ ایرانی را ستایش کرده است و با زبانی فاخر کژی هایش را به نقد کشیده است.

وی ادامه داد: در سرایش های جاودانه و جادویی او ریا و ریاکاری به شدت مورد حمله قرار گرفته است، تا آنجا که گاه از خط قرمزهای اعتقادی هم عبور کرده است.

زمانی اضافه کرد: این است که حافظ یار غار همه ایرانیان فرهنگ دوست و بیزار از ریاست و این است که ایرانیان به هربهانه ای و به هر مناسبتی حافظ می خوانند و با گرامی نامه سترگ او دمسازند.

وی با اشاره به سنت حافظ خوانی در شب یلدا متذکر شد: این دمسازی و حافظ خوانی در مناسبت هایی مانند شب یلدا بیشتر نمایان می شود.

زمانی تاکید کرد: ایرانیان حافظ دوست در این شب باشکوه و اهورایی که به پیروی از پدران تاریکی گریز خود آن را همچنان برپا می دارند.

وی افزود: در گردهمایی های صمیمانه خانوادگی به ویژه در شب یلدا در کنار بسیاری آئین های زیبا و ستودنی دیگر حافظ می خوانند و از شعر او که <<همه بیت الغزل معرفت است>> بهره ها می جویند.

پژوهشگر و دبیر برجسته زبان و ادبیات فارسی شهرستان گناوه در پایان گفت: ایرانیان در این شب حافظ می خوانند و برسخنان او صحه می گذارند که: گل عذاری ز گلستان جهان ما را بس...یا: گل بی رخ یار خوش نباشد  یا...

حافظ خوانی در میان ایرانیان دارای تاریخچه‌ای به بلندای عمر این شاعر است

دبیر انجمن ادبی شهر گناوه نیز با اشاره به هدف از برگزاری نشست حافظ خوانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سنت حافظ خوانی در میان ایرانیان دارای تاریخچه ای به بلندای عمر این شاعر گرانمایه دارد و این سنت مثل همه شهرهای ایران در شهر گناوه نیز رایج است.

مهدی بیات نسب گفت: این سنت به ویژه در آستانه شب یلدا در میان ایرانیان از جایگاه بسیار زیادی برخوردار برخوردار است و همگان به ویژه هنرمندان هر دیاری پیشقراولان این بهین سنت ایرانی در شهر و دیار خود می شوند.

بیات نسب بیان داشت: در این شب آداب و رسوم بسیاری در جای جای ایران عزیز برگزار می شود که می توان از جمله وجه تشابه آنها به قرآن خوانی و سپس حافظ خوانی اشاره داشت.

وی ادامه داد: تلاش کردیم که بسیاری از هنرمندان شهرستان را در یک نشست صمیمی در میان خود ببینیم که بسیاری از هنرمندان به این دعوت ما پاسخ مثبت دادند و هنرمندان مختلفی از رشته های موسیقی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و...در جمع ما حاضر شدند.

بیات نسب با تشریح عملکرد یکساله انجمن از آذر سال گذشته تا آبان امسال اضافه کرد: انجمن ادبی شهر گناوه در طول این یکسال تلاش بسیاری را برای گسترش فضای رونق شهر و داستان گناوه داشته است که به برخی از آنها اشاره می کنم.

وی افزود: برگزاری شب شعر به آغاز فصل سرد در آذر ماه 91، شب شعر این بندر عزیز در 20 اسفند91، برگزاری اردوهای ادبی، برگزاری کارگاه داستان نویسی، برگزاری جشنواره شعر و داستان اردی بهشت و دیدار با کم توانان ذهنی گلهای آسمانی از جمله این برنامه ها بوده است.

بیات نسب خاطر نشان ساخت: از دیگر برنامه های ما که با استقبال خوبی هم برگزار شده برگزاری نشست های تخصصی مثل نشست ادبی سهراب سپهری در آیینه ادبیات در 12 مهرماه 92، نشست ادبی نقش طنز در شعر حافظ در 25 مهرماه 92 و دومین شب شعر طنز حلقه طنازان حوزه هنری بوشهر برای نخستین در گناوه در 7 آبان ماه 92 بوده است.

دبیر انجمن ادبی شهر گناوه در پایان گفت: نشست حافظ خوانی نیز آخرین برنامه این ماه انجمن ادبی شهر است که در آن هنرمندان شهر گناوه از رشته های مختلف حضور داشتند و بسیاری از آنها در این نشست به سلیقه خود غزلی از حافظ را خوانش کردند.

گزارش و عکس: حسین غلامی

کد خبر 2200278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha