به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه حقیقی پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه بانوان و خانواده استان، سرطانها را از عوامل مرگ و میر در ایران و استان عنوان کرد و اظهارداشت: این بیماری در دنیا تا سال 2030 نخستین عامل مرگ و میر خواهد بود.
حقیقی با اشاره به اینکه در ایران پس از بیماری های قلبی و عروقی و حوادث سومین عامل مرگ و میر در استان است، افزود: این بیماری به حدی در حال پیشرفت است که تمام افراد جامعه را درگیر خواهد کرد.
وی خواستار توجه مردم به مقوله پیشگیری و تشخیص در مراحل اولیه شد و عنوان کرد: برخی از سرطانها از جمله سرطان پوست 100 درصد قابل درمان است.
حقیقی خواستار انجام سیاست گذاری های جدی از سوی مسئولان شد و افزود: سرطان سینه شایعترین عامل مرگ و میر در زنان بوده و کنترل بیماری نیازمند آموزش به بانوان است.
وی خواستار همکاری و مساعدت دستگاه ها و مسئولان اجرایی برای آموزش بانوان شد.
حقیقی با اشاره به اینکه شیوع سرطان در کشور و استان در حال افزایش است، افزود: برخی از انواع سرطان ها 100 درصد قابل پیشگیری و درمان هستند و آموزش نقش موثری در درمان و پیشگیری ایفا می کند.
وی اجرای طرح پیشگیری سرطانهای شایع زنان را از طرح های مهم در استان عنوان کرد و افزود: باید همزمان با اجرای طرح مراکز تشخیصی و امکانی برای معرفی سرطانیهای تشخیص داده شده نیز تعیین شود.
قاسم کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با بیان اینکه امکانات تشخیصی سرطان در استان روبه بهبود است، گفت: با پیگیری انجام شده دستگاه ماموگرافی دیجیتال برای شناخت سرطان پستان با 450 میلیون تومان اعتبار خریداری شده و به زودی راه اندازی می شود.
نظر شما