به گزارش خبرنگار مهر، تعزیه از گذشته تا به حال در انتقال مفاهیم بزرگ قیام امام حسین (ع) نقش بسیار پر رنگی داشته است و در جای جای ایران اسلامی از این هنر برای فهم دقیق مصائب کربلا به گونه ای تاثیر گذار استفاده می شود.
هنر تعزیه امروز در استان بوشهر دارای رشد قابل توجهی شده وما شاهد گسترش این هنر بزرگ دینی در بین علاقمندان به این هنر می باشیم که بیشتر آنها نیز جوانان هستند.
هرساله در ایام اربعین حسینی در شهرستان گناوه گروههای تعزیه بسیاری اقدام به انتقال پیام مکتب عاشورا از این طریق می کنند که فضای معنوی خاصی در مکان هایی که در آن تعزیه اجرا می شود به پا می کند.
یکی از این گروه های تعزیه که در این سال ها تعزیه آنها با استقبال خوبی از سوی مردم بندر گناوه مواجه شده گروه تعزیه هیئت فاطمة الزهرای مسجد امام زین العابدین (ع) کوی عبدامام گناوه است.
این گروه امسال نیز به مانند سال های پیشین اقدام به اجرای تعزیه جانسوز روایت اربعین با همتی مضاعف در همجواری مدرسه قدیمی ارشاد و سه راه رزمندگان و ارشاد اسلامی اجرا کرده است.
خواندن تعزیه به صورت و صدای آهنگ دار
کارگردان گروه تعزیه هیئت فاطمه الزهرا مسجد امام زین العابدین (ع) در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این تعزیه به نام روایت اربعین مشهور است و به دلیل تناسب آن با این روز اقدام به اجرای آن کردیم.
اردلان تاجدینی گفت: این تعزیه برخلاف تعزیه های دیگر که با صدای آهنگ دار خوانده می شوند به دلیل استفاده از بازیگران زن به صورت خواندن دیالوگ ها با حالت غمگین و گریه دار می باشد.
وی ادامه داد: مداحان گروه هم مجتبی ملک زاده و سعید پیشاهنگ بودند و نوازندگی نی توسط استاد عباس سلامی زاده و کیبورد توسط خلیل پور سلیم اجرا شد.
کارگردان گروه تعزیه هیئت فاطمه الزهرا مسجد امام زین العابدین (ع) در پایان گفت: این گروه برای اجرای تعزیه در روز اربعین بیش از 20 شب در حیاط مسجد امام زین العابدین (ع) اقدام به تمرین مستمر کردند.
برگشت اسرای اهل بیت (ع) از سرزمین شام تا به سرزمین کربلا
نویسنده و دستیار کارگردان این تعزیه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تعزیه روایت اربعین در باب برگشت اسرای اهل بیت (ع) از سرزمین شام تا به سرزمین کربلا است که در ابتدای روایت جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی بر سر قبور شهدای کربلا و حضرت امام حسین (ع) حاضر شده و به سوگواری پرداختند.
محمد نعمتی گفت: سپس در این هنگام کاروان اسرای اهل بیت (ع) پا به کربلا می گذارند و به عزاداری پرداخته و به تشریح مصائب خود در مسیر کربلا تا شام و بازگشت به کربلامی پردازند.
وی بیان داشت: در تعزیه روایت اربعین 50 نفر شامل بازیگر، مداح، ساربان و سایر عوامل دیگر حضور پر رنگی در اجرای این تعزیه داشتند.
نعمتی خاطر نشان ساخت: در این تعزیه از 25 خواهر، 15 کودک به عنوان یتیم، سه مرد بازیگر، دو نفر مداح و نوازندگی با نی و کیبورد و پنج تن به عنوان دست اندرکار بهره برده شده است.
نویسنده و دستیار کارگردان تعزیه روایت اربعین در پایان گفت: این تعزیه توسط بانوان و کودکانی اجرا شد که برای نخستین بار پا به صحنه تعزیه گذاشته بودند و قبلا هیچگونه تجربه ای از بازی در تعزیه نداشته اند و توانستند به نحو احسن کار خود را انجام دهند.
اجرای تعزیه هزینه های مالی فراوانی دارد که نیازمند مساعدت مسئولان فرهنگی است
مسئول هیئت فاطمة الزهراء مسجد امام زین العابدین(ع) کوی عبدامام گناوه هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این هیئت اولین هئیتی است که این تعزیه را در شهرستان گناوه در طول سال های گذشته اجرا کرده است که دیگر گروه های تعزیه هیئت های مذهبی گناوه به تاسی از این هیئت اقدام به برگزاری این تعزیه کرده اند.
مرتضی سعیدیان گفت: کاروان شامل دو شتر، سه اسب و همراه با محمل زینب می باشد که همه کاروان سیاهپوش هستند.
سعیدیان افزود: تعزیه روایت اربعین در یک زمین بایر اجرا شد که برای آماده سازی زمین آن بیش از پنج روز در زمینه اجرای صحنه های لازم تعزیه در این مکان یعنی کنار مدرسه ارشاد واقع در تقاطع خیابان ارشاد اسلامی و رزمندگان شهر گناوه کار زیادی انجام گرفت.
مسئول هیئت فاطمة الزهراء مسجد امام زین العابدین(ع) کوی عبدامام گناوه در پایان گفت: اجرای یک تعزیه هزینه های مالی فراوانی دارد که نیازمند مساعدت مسئولان فرهنگی شهرستان به گروه های تعزیه می باشد تا بتوانند اجرای بهتری را به نمایش بگذارند.
گزارش و عکس: حسین غلامی
نظر شما